reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

a ja sobie teraz uświadomiłam że ja biorę nie wiele mniej, bo żelazo 3x2, witaminy 2x i n tarczyce 1,5 tabletki ... hehe czyli w sumie możemy sobie podać rękę w tej kwestii... :-)

reklama
Pola gratulacje, chłopak reweracja, no i ten siusiak ;-) normalnie bezwstydny jest ten Twój SYN:szok:

Dziewczyny ja też w poprzedniej ciąży tyle łykałam a teraz tylko witaminki ;-)

Spoko, ja na własne życzenie dużo biorę:
rano pół Euthyroxu
do śniadania - wapń, Prenatal i Ulgix
do obiadu Ulgix
do kolacji - żurawina, wapń, Ulgix :)
Dobrze że chociaż już luteina odeszła...

No to ja tez troszke biore :)

Rano po sniadanku 2xwit C, duphaston 1, witB complex-1
Po obiedzie witB-1
Wieczorem 2x witC, duphaston -1, wit B complex-1, Acard-1

Do tego ok 10 rano zastrzyk z fraxiparyny :)

I niestety bede musiała sobie dorzucic magnez bo tak mnie skurcze łapią ze w nocy spac nie moge...

Pola piękny siusior, gratuluję synka.
Ja też byłam wczoraj na wizycie u mojej lekarki tym razem w szpitalu w celu oceny kondycji mojej szyjki. Leżenie przez 2 tygodnie przyniosło skutek taki,że szyjka się nie skróciła nawet o mm. cieszę się tym bardzo, tyle że szyjka troszkę się rozpulchniła, ale podobno nie na tyle żeby się tym na razie martwić, tak więc następna wizyta za 2 tygodnie i kontrola szyjki.
Trzymam krzciuki za wszystkie wizyty oby były udane jak moja (nie licząc mandatu za parkowanie bez biletu parkingowego bo zapomniałam wykupić) ale co tam najważniejsze, że mała bezpieczna w brzuszku u mamusi :)
A co do tabletek to ja nadal mam 3x2 luteiny i 3x1 no-spe forte, podobno zostanę na tej dawce już do końca ciąży. Czy któraś z Was też ma nadal luteinę? muszę zapytać czemu ja mam nadal brać.

Alfa bardzo się cieszę!!!
A z luteiną nie pomogę. Cos mi się kojarzy, że odstawienie może powodować wcześniejszy poród, ale nie mam pewności, czy to właśnie o lutkę chodzi.

Ja przestałam brać luteinę w okolicach świąt - plamienia nie wróciły od 2 miesięcy i oby już nigdy. Na razie nie rodzę;-)
A co do tabletek, to ja biorę 3x dziennie: magnez i Metocard 25 mg (ciekawe, czy mi się dawka zwiększy, bo miałam w zeszły czwartek zakładany Holter, ale jeszcze nie byłam na wizycie "po" )
2x dziennie Asparaginian Cardio
na wieczór żurawina
czasem z doskoku Ulgix wzdęcia albo no-spa, zależy co mnie boli;-)

reklama
Fiołkowa a ta żurawina to w postaci tabletek jest? bo ja chyba też powinnam ją brać bo ciągle mam problemy z bakteriami w moczu a ona chyba pomogłaby na to?

Do góry