reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
Hej dziewczyny :) Jestem tu zupełnie nowa, gratuluję wszystkim przyszłym mamusiom :) Ja jestem po 3 testach, każdy z 2 krechami, okresu nie ma, a zawsze był książkowo i po wizycie u lekarza, który przy badaniu ginekologicznym wyczuł rozpulchnienie czy jakoś tak i po teście beta, robiłam go około 4 dni temu i wynik 280mlU/ml. mam nadzieję, że to ciąża bo bardzo bym chciała dzidziusia, staram się myśleć pozytywnie oby było okej,, We wtorek znów do ginekologa po skierowanie na USG :-)
Pozdrawiam ciepło ! :-)

Witamy na forum kasiafr!

Oby Usg pokazało piękną fasolkę, która zamieszkuje w twoim bezpiecznym domku:) I spokojnych 9 miesięcy życzę :)

Bardzo dziękuję :) oby było okej, nie wiem jak wytrzymam.. wczoraj rano zobaczyłam jakieś upławy dziwne i po poludniu pobieglam na szybko do innej lekarki, przepisala mi globulki ( jakas infekcja mnie dopadla) i popsula mi humor trochę.. ze nic nie wiadomo czy to ciąża, że to może być ciąża pozamaciczna, że wynik beta nie jest jednoznaczny itd.. ehh :-(

Również życzę spokojnych 9 miesięcy.... :-)

Kasiafr - stanowczo poszukał sobie dobrego lekarza, poczytaj opinie na internecie, może tutaj na forum regionalnym coś Ci podpowiedzą. Dobry lekarz w czasie ciąży to podstawa, a ty poszłaś do jakiejś francy. Po pierwsze jak Ci może jakikolwiek lekarz gadać o ciąży pozamacicznej bez badania USG. Juz nie wspomne że nie ma żadnych podstaw żeby tak twierdzić. Upławy w ciąży są normalne i możesz mieć ich duzo więcej niż zwykle miałaś. Jak miały jakiś kolor niepokojący to powinna zrobić Ci wymaz z pochwy najlepiej i byłoby wiadomo czy masz bakterie czy nie. Nawet jeśli masz to się tym nie martw, dzidziusiowi nie zaszkodza i szybko sobie je wyleczysz. Możesz sobie też zrobić w laboratorium na własną rękę badanie moczu, kosztuje grosze a będziesz wiedziała że wyjdą jakieś bakterie czy nie. Mam nadzieje że troszkę Ci pomogłam ;-)

Ostatnia edycja:
Bardzo, dziękuje :)) Tak sobie myślę, ze nie ma powodu, żeby było coś nie tak i musi być dobrze :) Mąż się też wkurzył, że do niej poszłam.. ale we wtorek idę już do mojej ginekolog, która jest zupełnie inna :) ufff i inaczej podchodzi do ludzi :) a skoro są dwie krechy ( wczoraj jak wrocilam od niej znowu zrobilam test ) to na pewno jest dzidzius :)

kasiafr - ciąża pozamaciczna trafia się bardzo rzadko, przeważnie towarzyszy temu ogromny ból i wtedy ląduje sie w szpitalu a oni po badaniu USG stwierdzają że to np ciąża pozamaciczna. Poszłaś po prostu do jakiegoś konowała a nie lekarza. Niczym się nie przejmój, wszystko jest na pewno dobrze. Podaj swoje dane biedroneczce do tabelki majówek i ciesz się ciążą :tak::tak::tak:

dzięki Lorelain jesteś kochana :-) jak narazie to mój pierwszy dzień tutaj, już podam :) muszę tylko ogarnąć, co, gdzie i jak :p

reklama
Lorelain dobrze mówi:) nie ma co się martwić jak jeszcze USG nie zrobiłaś;) W ogóle dziewczyny pozytywne myślenie!!!:) Twoja fasolka doskonale wiedziała gdzie się ma zadomowić. Mówię Ci pewnie już tam nieźle się umeblowała:p Łóżeczko ma wygodne:)

Ach jak patrze na forum Wrześniówek 2011 i te zdjęcia Bobasków;) ah jeszcze 8 miesięcy!!:)

Do góry