reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
Zapominajko, oby więcej takich wieści. To dziwne, że według suwaczków dziecko ma ok. 6 mm a tu nagle dwa razy większe! Moze jest błąd w suwaczkach....

Hej Hej kochane!!!
Tak wiec po wizycie wszystko dobrze:D Fasol piękny i dorodny z rownie sprawnym serduszkiem:D

Gratuluję pięknego Fasola :-D

Serduszko pięknie bije. To moja pierwsza ciąża i myślałam, że zobaczę tylko jakąś np. kropkę na monitorze wskazującą bicie serca a tu normalnie dzieciątko i widzę jak mu serce wali :-)))
Kolejna wizyta 2 października.

Gratuluję :-D super wieści

Zazdroszczę Wam dziewczyny... :)

Ostatnia edycja:
Hej Hej kochane!!!
Jestem:D
Do domu wrociam dopiero o 13 i pierwsze co poszam spaaaaaac:D

Tak wiec po wizycie wszystko dobrze:D Fasol piękny i dorodny z rownie sprawnym serduszkiem:D Z USG wiekowo na 7 tygodni i 3 dni więc ponad norme:D Zdjecie wrzuce jutro jak dojde do siebie po nieprzespanej dobie:/
Zapominajko!! Widze że i ty masz dorodną fasoeczke:D
Super wiesci :-D

A propo rozmairu maluszka i tego co dziewczyny wyżej podawały mój ma 7 mm. Ciąża 7 tydzien, zapominajka ma 8 tydzień a z tego co wiem z 7 na 8 tydzień dziecko podwaja swoją wielkość więc by pasowało hehe.

Witajcie
jestem "nowa" nie do końca świeża ale mam nadzieję, ze miło przyjęta :-)

ja miałam usg 05 września i miałam napisane - trzon macicy z przestrzenią bezechowa o średnicy 0,32 mm - nie wiem o co chodzi ale nieźle się swego czasu stresowałam.
teraz już mi przeszło bo co ma być to będzie.
07.09 bhcg - 2096 mlU/mg a 10.09 już było 5669 - więc chyba wszystko ok skoro tak ładnie przyrasta.
kolejne usg 19.09 - nie moge się doczekać ale też i po ostatnim łyżeczkowaniu boję się niezmiernie

Witajcie :) ja też jestem nowa i chociaż przeglądam forum od kilku dni,dopiero teraz znalazłam miejsce wydaje mi się,że właściwe...
Otóż...w poniedziałek po 3 dniach mdłości tylko po kawie zrobiłam test...2 wyraźne krechy jak świeżo malowane pasy na drodze (test robiony ok 12-13 z trzecich albo czwartych siczków)...wizytę mam zaplanowaną dopiero na wtorek...czas mi się dłuży i bardzo się denerwuję czy wszystko ok. Moja sytuacja jest taka trochę dziwna,bo nie wiem kiedy mogło dojść do zapłodnienia...Mój mąż na samym początku naszego związku wyznał,że ma 10% szans na to by zostać ojcem,więc stwierdziłam,że po co się zabezpieczać.Ja o swoje zdrowie też nieszczególnie dbałam,ba! nawet nie zapisywałam dat miesiączki,choć były nieregularne...no i teraz jak przyszło co do czego to jedynie na oko mogę powiedzieć,że to może być 6 tydz...martwię się strasznie o mojego fasolka...

Witaj Malaysia_b gratuluję II i trzymam kciuki za spokojne 9 miesięcy. Lekarz po usg też będzie w stanie ocenić wiek ciąży :tak:

reklama
Do góry