reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

o kuźwa, nazwa masaż szyjki nie wskazuje na taką formę:no: chociaż chyba bym się sama takiemu "masażowi" poddała

reklama
słyszałam o tym masażu, ze to jakaś masakra jest:wściekła/y:

a ja z innej beczki, znowu mi ciśnienie podskoczyło na mojego lekarza, bo tak jak na poczatku musiałam sobie zapłacic za toxo bo NFZ już za to badanie nie zwróci przychodni kasy i sama będzie musiała dopłaca tak teraz nie dał mi skierowania na GBS (fakt, że się nie upomnialam, a następna wizyta na 13.05 i on nawet nic nie wspomniał), a przecież na wyniki się czeka do 14 dni z tego co wiem...więc skoro nie jest szamanem jak to stwierdził to nie wie kiedy urodzę i na wizycie 10 dni pzred terminem może byc za późno na pobranie wymazu

w związku z tym moje pytanie do was: jeżeli chcę je zrobi na własną rękę to mam kupic jakies patyczki do wymazu i sama pobrac, czy ide do Diagnostyki (załóżmy) i tam mi pobierają z dwoch dziurek??czy jak to wygląda?bo z tego co wiem, to tez najlepiej zrobic to rano zeby material nie lezal pzrez noc przed analizą??

HELP:confused:

kessy ja też miałam masaż szyjki w trakcie porodu bo rozwarcie słabo postępowało ale mi to pod znieczuleniem zzo robili to nic nie czułam a pomogło bo z 6cm się prawie 9 zrobiło a potem już jakoś poszło samo.

Flądra ja GBS robiłam prywatnie w przychodni. Zapłaciłam 35zł za 2pobrania (pochwa, odbyt) i czekałam 6dni

Natalia...moze to głupie pytanie, ale muszę isc na wizytę zeby mi pobrali czy ide do punktu pobran i tam mi babki pobiorą?

flądra Tego wszystkiego musisz dowiedzieć się w miejscu, w którym chcesz pobierać. Z mojej wiedzy: najczęściej wymazy pobierane są u ginekologa i jeśli jakieś laboratorium robi takie wymazy to zapisuje się pacjentki na jeden dzień w tygodniu kiedy taki ginek się zjawia i pobiera. Ale to rzadko się w ogóle spotyka. W niektórych laboratoriach dają Ci patyczki do wymazów do domu i masz przynieść wymaz na następny dzień rano. Mi zrobił gin na wizycie. Na wyniki czekałam 3 dni robocze.

no właśnie dzisiaj za późno sie z tym obudziłam i diagnostyka była do 12, dlatego w pon muszę podzwonic DZIEKI

flądra Kiedyś właśnie w Diagnostyce w Sosnowcu robili tak, że pobierali wymazy jeden dzień w tygodniu przez gina, ale to są informacje sprzed 5 lat :-)

Ja miałam masaż szyjki przy porodzie i fakt do najwięszych przyjemności życiowych to nie należy :dry: ale i tak było mniej bolesne niż skurcze rozwierające ... :baffled:

reklama
ja po wizycie:)

Matylda główką w dół nadal

ilość wód i przepływy OK

łożysko II/III st

Matylda 3118 g

szyjka od 25.04 skróciła sie z 3cm do 2cm i pojawiło się od wewnątrz rozwarcie na 3cm

wg gin na wizytę za 2 tyg się już nie załapię, za tydzień na ktg jest szansa:)

zalecenia: wg gin ciąża praktycznie donoszona więc nie ma co leżeć tylko brać się za sex i sprzątanie - powinno pomóc. Widać było jak pęcherz płodowy wciska się w szyjkę i ją rozwiera:)

Do góry