reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

zapo - nie gadaj ze aż tak....? a po takim "przyjemnym masażu" mają odejść wody czy ma to wywołać skurcze? i ile po takim masażu zaczyna sie poród wiesz coś na ten temat?

reklama
Hej ja juz po wizycie.... zeszło nam prawie cały dzień czekania ale jednak opcja "mam przy sobie męża i nie zawaham się go użyc" podziałała
Zrobił im mój L wymówki ze nawet się nie interesują stanem łożyska, przepływami w pepowinie, rozmiarem dziecka czy jest ok w porównianiu do tygodni ciąży, że od ponad 6 tygodni mam złe wyniki moczu i nikt nie reaguje itd...
Powiedział im że nie liczą się z moim stanem psychicznym narażając mnie na czekanie do 17-go i ryzykując że zacznę rodzic wcześniej i nie daj boże w czasie komplikacji będę skazana na cc pod pełną narkozą na co nie wyrażamy zgody i nie chcemy narażac na to dziecka i zeby wzięli pod uwagę że my w domu mamy już jedno chore dziecko i jemu też musimy zapewnic bezpieczna i odpowiednią opiekę na czas mojego tygodniowego pobytu w szpitalu!!!
Lekarka oczywiście dalej swoje że ona woli odczekac te dodatkowe trzy dni do pełnych 39t niż robic cc w 38t 4d bo chce to robic osobiscie i ze przeciez nawet planując cc na 10-go maja nie jest pewne czy donoszę bo mam dziecko b.nisko (sprawdzała naciskając na brzuch) na co L parsknął śmiechem i jej pyta, że skoro sama twierdzi że mogę nie dotrwac do 10-go to dlaczego upiera się na 17-tym maja?
No i wreszcie po długiej rozmowie i wszystkich za i przeciw stanęło na tym, że w najbliższy wtorek o godz. 14:20 mam wreszcie usg by ocenic stan łożyska, dziecka, okreslic jej wagę itd i jeśli na tym usg wszystko będzie ok to zostaję wpisana na cc 10-go maja
Jeśli jednak poród zacznie się wcześniej wtedy zostaje nam sn bez znieczulenia bo na narkoze nie wyrażamy zgody (no chyba że peknie macica czy coś). Ale generalnie jestem podbudowana po dzisiejszej wizycie cieszę się że sprawdzą stan małej. Cieszę się, bo wiem że mam większe szanse dotrwac do 10-go.
No i już sobie umówiłam fryzjera na 8-go, moja mamusia przylatuje do Irlandii 9-go, a 10-go planuje powitac naszą małą iskierkę i utulic ją w ramionach.

chmurko- Fantastycznie to już za 3 dni!! &&& mocno zaciśniete i czekamy na relację
:tak:

tylko_chwilka wreszcie jakieś pozytywne wieści....super! Jednak co chłop to chłop;-)

chmurko już tak niedługo zostaniesz mamusią! Rewelacja:-)

Fiołkowa to nic nie pozostało tylko chłopa w obroty brać żeby dzidzię pospieszyć:-D

Tylko chwilka hudobrze ze maz z Toba byl i razem udalo sie dojsc jako tako do porozumeniaa
Fiolkowa faktycznie calkiem duze Twoje dziecie ;) ale na samym koncu juz niewiele dzieci przybieraja wiec ok 4 kg powinna wazyc

reklama
tylko chwilka - życzę, żeby wszystko poszło po Twojej myśli :tak:

U mnie nie da się "mężem przyśpieszyć", bo przyplątała mi się do tego jakaś infekcja i dostałam globulki...
Chyba zabiorę się jutro za mycie okien i podłóg:dry:
Albo zastanowię poważnie nad cc, chociaż mimo serca chciałam próbować to sn...

Do góry