reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza

reklama
mavika no na szczęscie nie musze lezec az tak dlugo ale tak czy siak nie wiem co ja tutaj robie, bo ja tylko tu leże i..... leżę, jedyne co mi robia to ktg, a lekarze pytaja sie mnie kto mnie skierowal bo też uważają że niepotrzebnie, wkurzył mnie ten mój doktorek!!! Ja tu muszę swoje wyleżeć a moje dziecko bez sensu zostało pozbawione mamusi na kilka dni:/ No ale już jutro domek:) A Tobie współczuje tych przeżyć i mam nadzieję że uda się bez żadnych problemów cesarka, trzymam mocno kciuki&&&&&

Lekarz dziś na obchodzie stwierdził że to juz prawie 36 tydzien i że skurcze to normalka. Koniec tematu. No faktycznie jestem pod ścisłą opieką.

Dzisiaj miałam wizyte.

Usg nie było i już raczej nie będzie. To dziwne bo ostatnie miałam w 31 tygodniu i mały ważył 1630 g , nie powinien mi oszacować ile bedzie ważył przy porodzie? a także sprawdzić ułożenie dziecka? bo przecież mogło się zmienić. Nie wiem... nie lubię gościa strasznie !

Szyjka zamknięta, nie mierzona więc też nie wiem...mierzona raz tylko w 31 tygodniu. Morfologia dobra jak zawsze. Pobrał mi wymazy. Małemu serduszko bije 144/min. Wszystko dobrze tylko jego olewczy stosunek mnie irytuje.

ja też bez usg, wymazy na GBS czy jakoś tak pobrany, szyjka zamknięta, a tak plan działa jest taki, że mam skierowanie do szpitala ale wiadomo to czy mnie przyjmą zależy od lekarza na IP, mam jechać 23.04 jak skończę 37 tyg bo teoretycznie od 38 tyd z cukrzycą powinnam być pod obserwacją.
Moja gin mówi że jak mnie wezmą na patologię 23.04 i 24.04 diabetolog mnie skonsultuje(bo wtedy maja konsultacje z diabetologiem) to albo zlecą cc i wyznaczą termin i do majówki odeślą mnie do domu, albo nic nie zlecą i każą przyjechać z akcją porodową, albo wcale mnie nie przyjmą bo to będzie koniec 37 tyg więc trochę wcześnie i wtedy ona nie wie co dalej ;p mam zadzwonić do niej i ona się dowie...

MArciosz to faktycznie przykre że lekarz tak olewa:( ja też ostatnie usg miałam w 32 tyg kiedy Kacper ważył ok.1600 i też liczę że jeszcze przed porodem jakieś usg mi zleci...

Troche dziwne to dla mnie, ze nie robia wam usg... Żeby przed porodem bylo wiadomo jak duze jest dziecko, czy sie gdzies pepowina nie okrecilo i czy odpowiednio lezy... Moj lekarz na kazdej wizycie mnie bada i robi usg;] I dlatego tez chodze prywatnie, bo wszystko jest kontrolowane co 3tygodnie.

Marciosz, widzę że Twój lekarz ma takie samo podejście jak mój miał :dry: jakbym się na ostatniej wizycie (początek 36tc) nie upomniała o usg to też by mi nie zrobił, a chodziłam prywatnie

za to jutro jadę na konsultację w sprawie cc do szpitala, trzymajcie kciuki żeby wszystko dobrze poszło ;-)

reklama
dziewczyny w sumie to wizyty udane były:-)
A jeżeli chodzi o USG to jesli chodzicie na NFZ i ciąża przebiega prawidłowo to wykonuje się tylko 3 badania w czasie trwania ciąży i to jest wystarczające bo wagę dziecka określa sie i tak na IP przed przyjęciem na porodówkę. Co by wam dało określenie wago teraz jak do porodu i tak dziecko przytyje;-)
A szyjki też już na tym etapie nie ma się co czepiać i jaj tak skrupulatnie mierzyć. ważne, że twarda i długa. Mi moja ginka ani razu też szyjki nie mierzyła na mm tylko na oko sprawdzała jaka jest. Myślę, że to nie chodzi marciosz, że on Cię olewa tylko ma doświadczenie i zdaje się na wyniki badań palpacyjnych tak jak moja doktorka ale cóż to wcale nie jest regułą i może Twoje odczucia co do lekarza są dobre:tak:
A gdzie chodzisz? W Krakowie? bo widziałam na fb że tu mieszkasz:-)

chmurka mam nadzieję, że twoja ginka zorientuje się w sytuacji i wybierze dla Ciebie najlepsze wyjście:-)

Do góry