reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

ja to bym chętnie w ciągu tygodnia od zdjęcia się rozpakowała ale usłyszałam tylko że po mnie to ciężko stwierdzić bo jestem nieprzewidywalna:-) ja już sama się poddaję ale jak mówiła noirel- po zdjęciu zaczynam chodzić!!

a zdziwienia LEKARZA to wam nawet nie opiszę bo nie wiem jak, chyba faktycznie trzeba mu było zrobić zdjęcie!!!!:-D:szok: było takie ooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!!! pani znów u mnie?????? i taki piękny brzuszek!!! a z profilu jaki ładny!!!!!!!!!!!:-):-):-)

reklama
Kartagina jupi!!!! Ty to jestes mistrzuniu! Pieknie do 35 dałas rade!! Kto Cie tam wie czy i 36 nie zaliczysz:-D Swoja droga super,ze juz niedlugo mała bedzie na swiecie:-D:-D

Kartagina no to super wieści kochana :-)

Ja też już po wizycie jestem i u mnie również wszystko w najlepszym porządku.
Mały jednak nie będzie koloskiem ;-) bo podobno wagowo jest normalny tj. ok. 3167g +/- 10% (na pełnym brzuchu bo widać było że jest świeżo po konsumpcji ;-)) Przewidywany termin porodu 26.04.2013
Pozostałe wymiary i dane:
FHR: 133/min
Położenie główkowe, lewe
BPD = 93 mm (37t i 4d)
FOD = 118 mm (37t 1d)
AC = 329 mm (36t i 6d)
FL = 73 mm (37t i 4d)
Komora boczna mózgu = 6 mm (norma 10 mm)
Anatomia: cała prawidłowa
Łożysko: wysoko
Ilość płynu owodniowego: prawidłowa

Szyjka lekko skrocona na 19 mm.

No więc teraz pozostaje tylko czekać aż mały zdecyduje że już czas :-)

Dziewczynki wróciłam od ginekologa i mam już nowe wieści
biggrin.gif
biggrin.gif
biggrin.gif

22 lub 23 kwietnia mój synuś będzie już na świecie!!!!!!!!!!.... mam zaplanowaną cesarkę
yes2.gif
W przyszły piątek już idę do szpitala...
biggrin.gif
Franuś waży 2800 więc nie jest źle... Jestem mega szczęśliwa, że już nie długo synuś będzie z nami
biggrin.gif

kartagina, chyba sama się nie spodziewałaś że dasz radę tak długo:-D jesteś mistrzunio!

Sun7,
fajowo, tylko nie wiem czy ty na liście dziewczyn kwietniowo-majowych byłaś:laugh2: więc burzysz wróżbiarstwo:-D

Zapo szybko bo moja nie chce czekać ze względu na krwawienie z układu pokarmowego... a synuś nie jest taki mały.... jak się urodzi to będzie skończony 38 tydzień więc będzie w terminie :-)

julka byłam tylko na majówkach bo termin miałam na 09.05.2013... no ale będę kwietniówką :-)

reklama
Do góry