reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
Eklerka niestety w ciąży śluzówki są bardzo napuchnięte i katar to norma. Nawilżaj nosek wodą morską, albo rób inhalacje z soli fizjologicznej, nic więcej raczej się nie da zrobić.

nanu jaka superwymiarowa mała modelka! Gratuluję!

nanu - gratulacje udanej wizyty i pięknych wymiarów Matyldy :happy:

Noelle - mi też nie podała. Ja sama po wymiarach doszłam do wniosku, że będzie mniej więcej, jak Kuba, czyli 3600 :tak:

Nanu super wiesci!Gratulacje! Nam Sophie nie pokazala buzi za to wargi srmowe nie pozstawiaja zadnych watpliwosci! :-D Matylda juz calkiem spora i "wymiary" widze,ze ksiazkowe wrecz!Super!

Nanu no to super wieści !

Ale z tym, że się na poród nie zapowiada to bym tak bardzo nie ufała, bo mojej koleżance też tak powiedziano a tydzień później tuliła swojego dzidziusia. Tu się szybko sytuacja potrafi rozwinąć.

cześć dziewczyny ja już też po wizycie. Niestety nie mam dobrych wiadomości.
Szyjka od ostatniej wizyty, nie wiadomo dlaczego skróciła się o 3/4 długości i została jej dosłownie odrobinka. Na razie trzyma ale niestety mała osadzona dosyć nisko na szyjce i lekarka obawia się przedwczesnego rozwarcia. Była bardzo zdziwiona, ja również bo nie miałam ani skurczy ani twardnień. Ktg też żadnych skurczy nie zarejestrowało. Tak czy inaczej dostałam całą masę leków bo dodatkowo przyplątała mi się infekcja grzybicza i kontrola z USG w przyszły wtorek. Jeżeli się jeszcze pogorszy to niestety czeka mnie szpital najprawdopodobniej do końca ciąży.
A i jeszcze jedno mam się nie szykować na to, że uda mi się donosić do maja więc Kartagina twoje typy się nie sprawdzą;-)
Teraz muszę jak najwięcej leżeć i oszczędzać się:-(
Jedyna dobra wiadomość jest taka że cukrzyca się raczej normuje bo od ostatniej wizyty schudłam 0,5 kg czyli mam równe 6,5 na plusie od początku. Na tym etapie mam się szykować na sn ale jeżeli wyląduję w szpitalu to nic nie wiadomo....

reklama
Do góry