reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

ooo dziękuje zapo ja dobrze się czuje ciśnienie wierzyłam wieczorem i spadło 134/81. Poszłam spać o 22 i wstalam na siku o 1.30 i teraz zasnąć nie mogę... ;/ a Ty jak tam te skurcze powtarzają Ci się?

Właśnie dziewczyny miałam sie juz dawno pytać mam już od 4 miesięcy katar... Znika czasem na 5, 6 dni i znowu sie pojawia. Zaczęło sie od tego że w grudniu podczas podróży samolotem miałam atak przy ciśnieniu oczy mnie tak zaczęły boleć że myślałam że umrę uczucie jak by mi miały zaraz wyskoczyć, a tego samego wieczoru miałam straszne bóle głowy w okolicy czoła i od tamtej pory nieustanny katar... Hostessy w samolocie mówiły mi że to wina zatoków. Powinnam skonsultować to z położną? czy zatoki mają wpływ w trakcie porodu?

Ostatnia edycja:
reklama
Ooooo nie tylko ja ściemniam w łóżku :p
Eklerka możesz powiedzieć o tych zatokach. Może faktycznie ciśnienie coś tu zawiniło.
A ja na razie mam brzuchowy spokój. Zobaczymy co dziś gin mi powie.

Zapo trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę!
i dziś chyba jeszcze wizytuje Nanu,prawda? więc kciuki zaciśnięte.
Eklerkaa to chyba nie ma znaczenia,ale dla pewności powiedz. ja jeszcze konsultowałabym sprawdę z lekarzem pierwszego kontaku.

eklerka - gdy miałam we wrześniu zapalenie zatok, to lekarka powiedziała, że jest też coś takiego, jak katar ciężarnych. Nie ma na to żadnego leku i czasem trwa całą ciążę. Może Ty to właśnie masz?

hejka
my już po wizycie:)

wszystko książkowo, na żaden poród się nie zanosi - raczej mam się nastawiać na poród w terminie, na dziś wg pomiarów 20 maja.
Matylda waży już ok 2100, mierzy ok 42 cm (26+nogi). gin szacuje na dziś dzień że urodzi się ok 4kg.
łożysko nadal I stopnia, szyjka 39mm, zero rozwarcia, na ktg zero skurczy...
Po raz kolejny wargi sromowe jak malowane i zero jajek więc chłop nam się z Matylki raczej nie zrobi:)
Pępowina luźno sobie pływa, mała nadal główką w dół - wg opisu: położenie podłużne głowkowe drugie.

średnica główki 83mm - 33w3d
obwód główki 303mm - 33w5d
obwód brzuszka 290mm - 33w0d
dł kości udowej 66mm - 34w0d

reklama
Do góry