reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
Mavika, gorsze od Fenoterolu skutki uboczne dla dziecka mógłby mieć przedwczesny poród, więc też jestem zaskoczona, że Ci go nie dała :baffled: Chociaż pewnie wie, co robi.

Nie nic nie dostałam.. Do domu jak przyszłam też miałam takie same ciśnienie. Dzisiaj podobne.. Ale mi nic nie jest dobrze się czuje tyle że trochę spuchnieta jestem czuje się jak balon.
Hm...z tego co wiem, to niedobrze jest mieć wysokie ciśnienie, bo to grozi zatruciem ciążowym. Nie chcę Cię tu straszyć, pewnie wiedzieli, co robią, skoro nic nie dostałaś.

eklerka.. dziwne.. ja przy ciśnieniu 130/80 miałam zpodane leki na nadciśnienie, opuchniecia tez mogą być skutkiem nadciśnienia.... powinnas dostać jakieś leki na uregulowanie bo podwyższone ciśnienie w ciąży jest niestety groźne...

Ja po wizycie zapoznawczej w szpitalu.Regularna wizyte mam w piatek u swojego lekarza ale USG zrobili mi wczoraj.Malizna wazy juz okolo 2700g.Glowka sie troszke podniosla przez to lezenie.Zaczelo ubywac wod plodowych,ktore mam wrazenie obserwowac od czasu do czasu na bieliznie wraz z fragmentami czopa.Nic niepokojacego sie jednak nie dzieje.Przewidywany termin porodu(wymuszony na lekarce :) ) to 1,5-3tygodni.
Ja juz aktywna od dzis.To znaczy normalnie funkcjonuje i nie slysze bez przerwy slow meza:"poloz sie.masz lezec.jak sie czujesz?" i innych takich co 2-3minuty.
Porodowka super.Jak bede jechac mam dzwonic to w razie czego sciagna polozna-kazdemu przysluguje "prywatna".Duzo mozliwosci porodu,znieczulenia i tak dalej.Ja sie ciesze,ze foralnosci zaliczone i ze spokojna glowa moge sie meldowac.
Buziaki Wam-zaciskac nogi :-D

reklama
Mdła ekstra już niedługo będziesz tulić swoje maleństwo :) A waga bardzo ładna, pewnie jak się urodzi będzie ok 3 kg.
Mavika, J-ulka nim sie obejrzycie bedziecie też miały na suwaczku 36 tydzień, zleci szybko :)

Do góry