reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
Aśka, fajnie że dobra wieści u ciebie:-) a wagą się nie martw, bo teraz dzieciaczki różnie przybierają, a 2 tygodnie to norma, ja prawie na każdym usg mam 2 tyg różnicy, bo sprzęt bierze pod uwagę wiek wg OM,a mi lekarz liczy wg usg:tak: a poza tym ostatnio po wymiarach mały miał brzuszek na 29tc, a obwód główki na 33tc, a byłam w 30tc+5dni, więc luzik:-) to tylko statystyka!

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :)
Mdła trzymam &&&&.

Ja też po usg. Gabrysi nic między nogami nie wyrosło, tak, że nadal jest dziewczynką :-);-)
Waga małej to 1800 g, a wiek wg. pomiarów to 31 + 5 :/ więc to prawie dwa tyg. do tyłu, ale wg. lekarzy wszystko ok :)
Reszta pomiarów w normie.

gratulacje dobrych wiesci
maluchy teraz szybko rosna, wiec nie ma sie czym martwic
swoja droga ja sie zastanawiam ile waza moje dzieciaki...jak wytrzymam to za tydzien sie dowiem na usg, a jak nie to na zywo :)

Dziewczyny, te pomiary to naprawdę tylko tak orientacyjnie. Wystarczy że maluch ułoży się lekko pod kątem i już wymiar obwodu główki czy brzuszka jest większy i zawyża średnią. Wg mnie Andrzejka też źle mierzą.

Aska - u mnie w 33+1 tyg też waga małej 1900 coś z kawałkiem nie pamiętam dokładnie.. Ale wiesz waga z usg wcale nie jest prawidlowa ja się tym nie sugeruje.. I nie przejmuje. Michał w 33 tyg miał 2900 tyle co kory baby ;) gratulacje udanej wizyty ;)

dzięki dziewczyny :) Ja się jakoś specjalnie nie przejmuję tymi wymiarami .... aaaaaaaa i nie mam aspiracji żeby mała przy porodzie ważyła jakoś specjalnie dużo ;-)
zapomniałam jeszcze napisać, że mała jest główką do dołu :) ciekawe czy już tak zostanie ;-)

reklama
Do góry