reklama
oj dziewczyny - 3majcie się dzielnie i nie rozpakowywać się przynajniej do kwietia!
mnie brzuch nie twardnieje chyba, ale dziś mam często takie kłucia w cipce, jakby mi prądy przechodziły - nieprzyjemne(((
no i od 2-3 tyg nieustający prawie (szczególnie w pozycji siedzącej) ucisk pod lewym żebrem....
nie wiem co to wszystko oznacza:/
mnie brzuch nie twardnieje chyba, ale dziś mam często takie kłucia w cipce, jakby mi prądy przechodziły - nieprzyjemne(((
no i od 2-3 tyg nieustający prawie (szczególnie w pozycji siedzącej) ucisk pod lewym żebrem....
nie wiem co to wszystko oznacza:/
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Kurde ja mam parcie na pęcherz
Nanu mnie takie "prądy" nok 16 tc dopadły. Bardzo nieprzyjemne to. Ale wg mojego gina rośnie macica, czyli wszystko ok.
Nanu mnie takie "prądy" nok 16 tc dopadły. Bardzo nieprzyjemne to. Ale wg mojego gina rośnie macica, czyli wszystko ok.
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
parcie na pecherz to ja też mam.... nie jestem w stanie wytrzymac od wyjścia z domu do nauki jazdy, już mam wszystkie kible po drodze opanowane...
Ja czasem nie zdążę z wc wyjść a już czuję.
Ale fakt. Darmowe kibelki w mieście znam chyba wszystkie.
Kasienkadg
Fanka BB :)
Ej no przeciez to wiadome ze chce nam sie siku:-) Mi chodzilo bardziej o to, ze gdy brzuch sie spina, wtedy czuje sie tak jakby nagle w tej wlasnie chwili zachcialo ci sie siku;P
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Ej no przeciez to wiadome ze chce nam sie siku:-) Mi chodzilo bardziej o to, ze gdy brzuch sie spina, wtedy czuje sie tak jakby nagle w tej wlasnie chwili zachcialo ci sie siku;P
Ja się chyba idę spakować...
Kasienkadg
Zapo - nigdzie sie nie pakuj;D Jeszcze masz na to przynajmniej 6tygodni
marciosz
Dziewczyny nie stresujcie sie tak tymi twardnieniami bo bedziecie miec je czesciej. Ja tydzien temu spedzilam w szpitalu 4 dni z okazji wlasnie tych skurczy. Dowiedzialam sie tyle, ze sa calkiem normalne jesli nie staja sie regularne lub bolesne ( nie mylic z nieprzyjemnym ). Nalezy brac magnez w duzych dawkach i ewentualnie nospe. Macica przygotowuje sie do porodu ale to jeszcze nie porod.
reklama
anetai84
Dzieki dziewczyny za kciuki
no to mamy chyba podobna sytuacje!!!
kartagina staralam sie wlasnie cos znalezc na temat tego dna macicy ale jakos nic konkretnego nie wyczytalam, musze jeszcze troche poszperac.
aśka ciesze sie bardzo ze z dziewczynkami wszystko w porzadku i ze przeszczep sie przyjal u corci!!!
eklerka tez na poczatku ciazy bylam jeszcze w uk i wybralam sie do polskiego gina- za wizyte + posiew zaplacilam 160f czyli jakies 800 zl, mialam wtedy robic sobie jeszcze cytologie ale zrezygnowalam bo to byl koszt jeszcze jakies 60-80f, masakra ile to tam kosztuje!!! w kazdym razie dobrze ze sie zapisalas, przynajmniej bedziesz spokojna.
fiolkowa i wlasnie mi tez sie ten system opieki tam nie podoba, dlatego tez zdecydowalam sie na powrot do Polski na czas ciazy.
A co do bolu krocza i tych nieszczesnych twardnien to mi rowniez to dokucza niestety:-(
aneta dokladnie nie wiem co lekarz mial na mysli u ciebie.U mnie takich slow uzyl do stwierdzenia ze poprostu macica jest za mala do wieku ciazowego.tj u mnie byl 30tyg ciazy a macica wielkosci/wysokosci 29 tyg.i tez po 2 tyg.kontrola i ewentualny szpital:-/
no to mamy chyba podobna sytuacje!!!
kartagina staralam sie wlasnie cos znalezc na temat tego dna macicy ale jakos nic konkretnego nie wyczytalam, musze jeszcze troche poszperac.
aśka ciesze sie bardzo ze z dziewczynkami wszystko w porzadku i ze przeszczep sie przyjal u corci!!!
eklerka tez na poczatku ciazy bylam jeszcze w uk i wybralam sie do polskiego gina- za wizyte + posiew zaplacilam 160f czyli jakies 800 zl, mialam wtedy robic sobie jeszcze cytologie ale zrezygnowalam bo to byl koszt jeszcze jakies 60-80f, masakra ile to tam kosztuje!!! w kazdym razie dobrze ze sie zapisalas, przynajmniej bedziesz spokojna.
fiolkowa i wlasnie mi tez sie ten system opieki tam nie podoba, dlatego tez zdecydowalam sie na powrot do Polski na czas ciazy.
A co do bolu krocza i tych nieszczesnych twardnien to mi rowniez to dokucza niestety:-(