reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

eklerkaa życzę miłej wizyty, w takim razie :tak:

Jakoś nie mieści mi się w głowie ten system opieki nad ciężarnymi w UK. Z tego, co piszecie, to ja bym pewnie wolała wrócić na ciążę do Polski:sorry2:

reklama
oj dziewczyny - 3majcie się dzielnie i nie rozpakowywać się przynajniej do kwietia!

mnie brzuch nie twardnieje chyba, ale dziś mam często takie kłucia w cipce, jakby mi prądy przechodziły - nieprzyjemne:((((

no i od 2-3 tyg nieustający prawie (szczególnie w pozycji siedzącej) ucisk pod lewym żebrem....

nie wiem co to wszystko oznacza:/

Kurde ja mam parcie na pęcherz :szok:

Nanu mnie takie "prądy" nok 16 tc dopadły. Bardzo nieprzyjemne to. Ale wg mojego gina rośnie macica, czyli wszystko ok.

parcie na pecherz to ja też mam.... nie jestem w stanie wytrzymac od wyjścia z domu do nauki jazdy, już mam wszystkie kible po drodze opanowane...

Dziewczyny nie stresujcie sie tak tymi twardnieniami bo bedziecie miec je czesciej. Ja tydzien temu spedzilam w szpitalu 4 dni z okazji wlasnie tych skurczy. Dowiedzialam sie tyle, ze sa calkiem normalne jesli nie staja sie regularne lub bolesne ( nie mylic z nieprzyjemnym ). Nalezy brac magnez w duzych dawkach i ewentualnie nospe. Macica przygotowuje sie do porodu ale to jeszcze nie porod.

reklama
Dzieki dziewczyny za kciuki:)

aneta dokladnie nie wiem co lekarz mial na mysli u ciebie.U mnie takich slow uzyl do stwierdzenia ze poprostu macica jest za mala do wieku ciazowego.tj u mnie byl 30tyg ciazy a macica wielkosci/wysokosci 29 tyg.i tez po 2 tyg.kontrola i ewentualny szpital:-/

no to mamy chyba podobna sytuacje!!!

kartagina staralam sie wlasnie cos znalezc na temat tego dna macicy ale jakos nic konkretnego nie wyczytalam, musze jeszcze troche poszperac.

aśka ciesze sie bardzo ze z dziewczynkami wszystko w porzadku i ze przeszczep sie przyjal u corci!!!

eklerka tez na poczatku ciazy bylam jeszcze w uk i wybralam sie do polskiego gina- za wizyte + posiew zaplacilam 160f czyli jakies 800 zl, mialam wtedy robic sobie jeszcze cytologie ale zrezygnowalam bo to byl koszt jeszcze jakies 60-80f, masakra ile to tam kosztuje!!! w kazdym razie dobrze ze sie zapisalas, przynajmniej bedziesz spokojna.

fiolkowa i wlasnie mi tez sie ten system opieki tam nie podoba, dlatego tez zdecydowalam sie na powrot do Polski na czas ciazy.

A co do bolu krocza i tych nieszczesnych twardnien to mi rowniez to dokucza niestety:-(

Do góry