reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

Nia dzięki za odp. to ja też już spokojniejsza że mój Kacper taki duży,chociaż może teraz zwolnił,zobaczymy za 3 tyg na usg.z córką data była jak z @ i urodziła się równo w terminie i ważyła 3550,więc teraz tak dziwnie jak mi powiedzieli że dziecko 2 tyg starsze:szok:

reklama
Nia trzymaj sie i nozki zacisniete!I oszczedzaj sie :sorry2:Ale duuuze to Twoje dziecko :-) Najwazniejsze,ze z dzidziolem wszystko ok.Teraz dobry herbatka(owocowa,ziolowa?) zeby sie magnez wchlanial i z ksiazka na kanape :-D

Tak sobie mysle wlasnie,ze im lepiej sie dziewczyny czujcie i zasuwacie tym wiecej "widm szpitala" nam przybywa.Moze juz naprawde czas zwolnic tempa?Ja sie wymadrzam bo jak mnie mdlosci do wyra przybija to chocby nie wiem jak chciala-nic nie poradze az nie przejdzie. :-D Jak mam lepszy dzien to smigam i wieczorem tez twardniejacy brzuszek sie klania...:baffled:

Sembo
Ciebie zdaje sie to nie dotyczyc,nasz motorku maly.Gratuluje dobrej wizyty.Nie martw sie-jak sie boisz tej poloznej to Maluch jej juz na pewno NIE LUBI :-D A z tym urlopem-na drzewo z baba!Odpoczniesz,rozwiniesz hand-made kacik :-D

Wikki-zabij ze pominelam!Nie martw sie.Moja kuzynka urodzila sie z waga 2400 a teraz kawal baby z biustem jakby 3 glowy miala!Piekna z niej dziewczyna,zdrowa,silna.Taka jej uroda byla ze wzrostowo i wagowo dluzej rowiesnikow gonila.Ale juz pod koniec podstawowki bynajmniej nie byla najmniejsza w klasie!Niektore kruszynki rodza sie malenkie bo ... kazde dziecko jest inne :sorry2: Banalem powialo.

Ostatnia edycja:
dzięki dziewczyny za miłe słowa, niestety zdjęcia nie dostałam, w szpitalu nie maja zwyczaju drukować i tak się zdziwiłam że pokazali mi moje małe szczęście w 4 d, ach niesamowity widok, mieć takiego szkrabka w brzuchu :)

Nia oszczędzaj się jak tylko możliwe, a będzie dobrze, trzymam mocno kciuki &&&
aneta tez trzymam kciuki, żeby ominął Cie szpital bo szpitalom mówimy NIE!!!

ja po wczorajszym wyjściu z domu na wizytę czuję się nadal jak 80-latka, krocze mnie boli i znów mam stracha co będzie. byle do 32

Nia
trzymam kciuki za jeszcze chociaż 3 tygodnie!!! a Mg widzę ma pomóc jak fenoterol:) ja też panikuję i mam plan jutro spakować torbę bo z infekcją to różnie jeszcze byc może...:crazy:

aneta wszyscy straszą tymi szpitalami, mam nadzieję że i ciebie to ominie!! poczytaj w necie, może coś znajdziesz o tym dnie macicy!

sembo a co oni by chcieli żebyć na wolne poszła dzień przed porodem?????? powariowali!:wściekła/y:

noirel moje też wielkością do przodu ale dr mówi że leżące ciąże są większe co nie jest równoznaczne z rozwojem wewnętrznym więc lepiej trzymać się terminu..:tak:

wikki tobie też powodzenia w zmaganiach życzę:-)

Dziewczyny usg wcale nie żadko się myli co do wago malucha. To tylko szacunek.
Mi w szpitalu i u gina na ostatniej wizycie wyszło że Iggy ma 4,5 kg. Urodził się 3340 ;-) Rozbieżność spora, a nie wyglądał jak jakaś bałwanek okrąglutki. Taki średniaczek.

dziewczyny trzymajcie się ! proszę się nie dawać. i walczymy do końca!
kartagina zaintersowałaś mnie wypowiedzią ,żeciągle Cię boli krocze i nie wiesz co będzie. kurcze mnie też boli i jakoś brzuch ciągnie do dołu :confused: i na dodatek pojechałam do g.mokotów kupić przyjaciółce prezent (upatrzony) i nie mogłam dojść z garazu do sklepu bo tak mnie coś bolało. masz na to jakąś teorię?

Nia a jak u Ciebie objawiaja sie te skurcze? masz na mysli twardnienia brzucha? mój lekarz jest zdania ze szyjka nie moze sie wydłuzyc, to jedynie błedy w pomiarach, mi brzuch dzisiaj twardnieje od rana co kilka min :( tez mnie to martwi ale lekarze mowia ze takie twardnienia moge odczuwac juz do konca, tym bardziej ze mam je od 25tyg

Dzięki dziewczyny za &&&&. Poparzenia się pogoiły, przeszczep przyjął się w całości :-):-):-) Hurrrrrrra ;-) teraz tylko smarowane żelami, kremami, i wszelkimi innymi maściami żeby blizny były jak najmniej widoczne - a jest nawet szansa, że ich nie będzie :-) tylko trzeba systematyczności w smarowaniu i w wakacje odpada opalanie nóg (kategoryczny zakaz noszenia spodenek i spódniczek krótszych niż do kolan) ale to da się przeżyć ;-)

Gratuluję udanych wizyt.
Nia zaciskaj kolana i uda, trzymamy nasze maluchy co najmniej do 32 tygodnia :)
A tak serio to trzymam &&& żeby te skurcze jednak ustąpiły
Sembo gratki :-p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry