reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

Ech, u mnie od twardnień i "ciągnięcia" brzucha się zaczęło :dry: Jednak chyba będę siedzieć na dupsku w domu jak najdłużej. Nie ma co ryzykować...

Framama, od magnezu podobno lepszy jest Aspargin ;-)

reklama
czesc,
dziewczyny byłam u gina.
opowiedziałam mu wszystko , On sprawdził i tak. szyjka ok. mam brać magnez 3 razy dziennie i nose forte.
jeśli takie vbóle się powtórza plus przy tym parcie na pęcherz to muszę koniecznie dzwonić do niego bo każdy sygnał trzeba sprawdzac.
późnej jeszcze zajrze do Was

ciesze sie ze wszystko dobrze, oszczedzaj sie teraz
zawsze lepiej raz wiecej zapytac w takiej sytuacji niz raz za malo

No bo silniejszy jest. Ja sobie sama włączyłam na własną rękę jako dodatek do Fenoterolu. W ciągu ostatnich pięciu czy sześciu dni brzuszek stwardniał mi ze dwa razy może (w tym dziś, po spacerze :-p), a przed braniem leków czy w szpitalu zaliczałam ponad 10. Ale też trzeba się oszczędzać, więc najlepiej staraj się odpoczywać tak wiele, jak tylko możesz. Lepiej dmuchać na zimne, uczcie się na moich błędach ;-)

noelle to juz we wtorek? Szybciutko zlecialo:) Trzymam kciuki!!!
framama dobrze ze lekarz wszystko posprawdzal i ze jest wszystko ok i oby tak zostalo a twardnienia sie nie powtarzaly!!!

Framama dobrze, że poszłaś upewniłaś się, że jest w porządku i niech tak zostanie.
Noelle trzymam mocno kciuki za wizyte wtorkową, co by Mała na tyle podrosła, byś nie musiała się zamartwiać.

wikki dzieki kochana:-* ale mam mieszane uczucia co do wtorkowej wizyty...od zlych po optymistyczne...tak przyczepilam sie mysli ,ze to wina mojej anemi a nie jakies dysfunkcie ze str lozyska czy cos czego sie nie wyjasni...bo oczywiscie naczytalam sie ze ok 25% przypadkow hipotrofii nie potrafia wyjasnic:-/ a u Ciebie kochana lekarze juz potwierdzili hipotrofie czy ciagle podejrzewaja?teraz co 2 tygodnie kontrolujecie wage malej??

reklama
niestety hipotrofia potwierdzona, jej waga jest poniżej 5 centyla w siatce, dokładnie ok 2 centyla :/ Moje dziecię nie będzie miało nawet 3 kg jak się urodzi. Ja więcej zrobić niestety nic nie mogę.wyniki krwi mam wzorowe, dbam o siebie widocznie taka jej natura. teraz właśnie kontrola za 2 tygodnie. najważniejsze, że malutka sukcesywnie rośnie w swoim tempie ale rośnie i z tego się najbardziej cieszę. Ale liczę na to, że u Ciebie obejdzie się bez takiej diagnozy i wszystko wróci do normy.
Moja dziś daje mi popalić, tak mnie nerki znów bolały, że bez nospy i płaczu się nie obeszło, ale już jest troszkę lepiej.
A Noelle piszesz o żebrach moja codziennie liczy moje żebra i robi to w sposób bardzo mało delikatny haha i nie znam sposobu, żeby ją odgonić z tamtych rejonów :p

Do góry