reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

bo to zależy od cukierni,ja wczoraj miałam pączki w dwóch i faworki,jedne pączki NIEBO drugie nie zjadliwe,choć R. powiedział ze jemu smakują,faworki też porażka,wprowadziłabym zakaz robienia "czegoś" jak się nie potrafi,bo ktoś wydaje pieniądze,ma smaka a tu niestety można się zrazić na długo:( ale to jest biznes:wściekła/y:

reklama
Nanu powodzenia jutro na wizycie &&&
Ja nie wiem jak ja przetrwam jutrzejszy dzień do 17. Ale juz sobie praktycznie cały zaplanowałam, żeby się nie nudzić, bowtedy czas się dłuży.

No to my już po wizycie...
Matylda zdrowa, mama też:)

Wymiary (Matyldy rzecz jasna:p):

wymiar dwuciemieniowy, czyli średnica główki BPD 68mm
obwód główki HC 244mm
obwód brzuszka AC 211mm
długość kości udowej FL 46mm
waga 932g
długość bez nóg 22cm, z nogami szacunkowo ok 40cm

20130211_25w3da.jpg20130211_25w3db.jpg

wymiarowo jest większa o ok 1 tydzień, TP wg USG: 19.05.2013

Gin chciała nam buźkę pokazać ale mała nie chciała współpracowac i się pokazać:p
tak więc wszystko gra! uff!!!

aha - szyjka ma faktycznie 37mm - tak jak wtedy w szpitalu miała.... gin powiedziała,że mogła sie od jakiegoś skurczu skrócić, stąd też mogło być to plamienie... ale że nadal się nie skraca, plamień brak to nie ma krzyku. Wg niej na tym etapie zaczyna być niepokojąco jak ma 25mm, tak więc mamy trochę zapasu.
Cukier gin uznała że w normie, mam ograniczyć banany:p i węglowodany:) na rzecz warzyw i cytrusów. Morfologia na medal, mocz też.

i to na tyle:)

aha mama ma na wadze +7kg

reklama
Nanu gratuluję dobrych wieści. Ja też mam dziś wizytę, tyle, że taką rutynową. Ciekawe co ginka powie na moje niekończące się przeziębienie...

Do góry