reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

I ja po wizycie;)

Mały wiercipięta wazy 720gram;) Przed oczami mam caly czas jego cudowne malenkie stopki:-D
Ginekologicznie wsjo ok;) Ale uwaga... w 3tygodnie przytylam 4KG!!! Ozeszkurdejegomac:baffled: Trzeba przystopowac ze slodyczami bo jak tak dalej pojdzie... Co z tego ze zaraz bede ciasto piec:dry:

Tak wiec od poczatku +8kg. Lekarz pozwolil tyc do 15kg:-D

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i cieszę się, że nie macie problemu z cukrami:-)
Nia mam pytanie do ciebie. Masz pewnie grupę krwi RH minus i stąd ten zastrzyk tak? Czy to Twoja kolejna ciąża? czy pierwsza? bo ja też mam RH minus i nikt o zastrzyku nie wspominał:szok:

tak ja mam minus, maz ma plus, to moja 4 ciaza, 1 i 3- poronienie, wczesniej w wieku 10 lata mialam transfuzje krwi, wiec byly obawy ze moge miec antyciala, zastrzyk podaja u mnie miedzy 28 a 30 tygodniem ciazy, w miedzyczasie sa 2 badania na antyciala, zapytaj lekarza o ten zastrzyk przy kolejnej wizycie, aha i po porodzie tez sie dostaje zastrzyk jesli dziecko ma grupe dodatnia, moj synek ma ujemna wiec nie musialam ale po stratach tez mnie kluli
(generalnie przy pierwszej ciazy lekarze nie biora pod uwage ze mozesz wytwarzac antyciala, i teoretycznie ich wytwarzac nie powinnas, problemy moga nastapic przy kolejnych ciazach gdyz w czasie porodu moze dojsc do "aktywacji" przeciwcial, dlatego wazne jest zeby po porodzie dziecka z dodatnia grupa krwi dostac ten zastrzyk, natomiast w czasie ciazy powinnas go dostac jesli mialas poronienie, transfuzje krwi... itp ale dopytaj lepiej lekarza)
mam nadzieje ze nie napisalam zbyt chaotycznie :)

Kasienkadg- gratuluje udanej wizyty, ja tez ostatnia wizyta 3 tygodnie temu i +3kg ... a tu jeszcze 3 miesiace ponad do konca...

Ostatnia edycja:
Nia dziękuję za odpowiedz, ja mam minus a maż ma plus, to moja pierwsza ciąża, więc pewnie dlatego lekarz nic nie wspominał o zastrzyku. Mam mieć robione to badanie na te przeciwciała po następnej wizycie, mam nadzieję, że będzie dobrze bo wystarczy mi już innych przygód w tej ciąży.

Mnie sie lekarz pytał czy sobie zastrzyk z immuno zycze czy nie:dry: W sensie ze przeciwciał brak(czyli ok) ale niektorzy zalecają podnie zastrzyku nawet przy braku przeciwcial -tak profilaktycznie. Po porodzie i poznaniu grupy malca to juz inna bajka. Ja odmowilam. W sumie nie mam wskazan do podania immunoglobuliny to co bede tyłek nastawiac:-D

Macie mierzony obwod brzucha na wizycie??? Bo ja nie. Samokontrole stosuje i ciągu miesiaca przybył mi 1 cm. Jakos mało:dry:w sumie bedzie 16 cm na plusie. hmmm.... Martwie sie ,ze mi ten brzuch nie rosnie a mała juz ciasno ma:/

No to ponarzekalam,pomarudzilam i sie ponakręcałam-to efekt tego ,ze stosuje sie do zalecen i sobie troche poleguje w łóżku.Za duzo czasu na wymysly:/

Noelle - mala ma miejsca wystarczajaco - napewno;)

A ja zapomnialam dodac, ze moj synus siedzi sobie glowka do gory,w poprzek brzucha i nozki ma z lewej strony - kapiac mnie po zebrach:dry:Dzis caly dzien mnie bola...

ja dziś 3 razy po lekarzach błądziłam,bo badania,potem kontrola szyki i wizyta kontrolne,o dziwo w komputerze już moje wyniki były i tak toxo dobrze,mocz dobrze,glukoza dobrze,nad czczo 77 a po 2h 140 więc mam luzik chociaż z tym:-)

gratuluję udanych wizyt:) mnie dziś lekarz też pytał o grupę krwi,ale ja mam 0Rh+ więc chyba ie mam wskazań ,bo nic dodatkowo mi nie zlecił

kasienka - zapewne tak-ale ja juz mam syndrom matki wariatki-panika na kazdym kroku:dry: Moja siedzi poprzecznie dalej:dry: Jak macha łapkami i nóżkami to mi boki faluja:dry: a nerka (szczegolnie ta od strony nozek) daje popalic.

reklama
Hej
ja też już po wizycie - generalnie wszystko w porządku, dzidziol rośnie, tętno 154, więc OK, w badaniu szyjka ładna - więc jestem happy :tak:Wyniki badań krwi, moczu i ciśnienie w normie, przybyło mi 6kg... Kolejna wizyta pod koniec lutego, wtedy tylko mocz do badania, a w połowie marca ostatnie dokładne USG.

Do góry