oczywiście że dobrze,mi się wydaje że na mnie bardziej działa to że muszę być nad czczo niż sama glukoza,ja po prostu gdy jestem głodna mam zawsze mdłości,a że dodatkowo trzeba siedzieć,a ja jestem leżąca,więc tym gorzej.niepotrzebnie się nakręcasz,wszystko będzie oki:-)
reklama
j-ulka
Fanka BB :)
Macie mierzony obwod brzucha na wizycie??? Bo ja nie. Samokontrole stosuje i ciągu miesiaca przybył mi 1 cm. Jakos małow sumie bedzie 16 cm na plusie. hmmm.... Martwie sie ,ze mi ten brzuch nie rosnie a mała juz ciasno ma:/
No to ponarzekalam,pomarudzilam i sie ponakręcałam-to efekt tego ,ze stosuje sie do zalecen i sobie troche poleguje w łóżku.Za duzo czasu na wymysly:/
Noelle, a masz sprawdzany stan wód płodowych podczas usg? bo nawet jeśli nie masz sprawdzanych wód to jak oglądasz dzidziusia podczas usg i wszystko jest ok widoczne - w sensie że nie jest "ciemno" w brzuszku, to się nie przejmuj, bo nic strasznego nie powinno się dziać a +16 cm w obwodzie to chyba nie tak źle?
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt, cieszę się że z dzieciaczkami wszystko ok.
Ja też właśnie wróciłam z wizyty, no i się okazało, że nie ma mojego gina (miałam być dziś u niego pierwszy raz na NFZ bo wcześniej byłam tylko raz prywatnie po zwolnienie) no i przyjęła mnie inna lekarka, bardzo miła, przejrzała wszystkie moje wyniki - od początku ciąży, do tego sama zapytała czy chcę L4 - no to jej mówię, że już jestem i mam do 11-02 więc ona mi na to żebym przyszła 12-02 to ona mi wypisze kolejne L4 A miałam iść do tego drugiego lekarza (na prywatną wizytę - 200 zł) po zwolnienie ale już raczej nie będę szła - no bo po co płacić za coś co mogę mieć za darmo ;-)
Pani doktor mnie zbadała, z małą wszystko ok, szyjka długa zamknięta:-) Dostałam globulki dowcipne;-)
Ja też właśnie wróciłam z wizyty, no i się okazało, że nie ma mojego gina (miałam być dziś u niego pierwszy raz na NFZ bo wcześniej byłam tylko raz prywatnie po zwolnienie) no i przyjęła mnie inna lekarka, bardzo miła, przejrzała wszystkie moje wyniki - od początku ciąży, do tego sama zapytała czy chcę L4 - no to jej mówię, że już jestem i mam do 11-02 więc ona mi na to żebym przyszła 12-02 to ona mi wypisze kolejne L4 A miałam iść do tego drugiego lekarza (na prywatną wizytę - 200 zł) po zwolnienie ale już raczej nie będę szła - no bo po co płacić za coś co mogę mieć za darmo ;-)
Pani doktor mnie zbadała, z małą wszystko ok, szyjka długa zamknięta:-) Dostałam globulki dowcipne;-)
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Aśka no to super ci się udało.
A na co te globulki?
A na co te globulki?
Kasienkadg
Fanka BB :)
Mi wlasnie wczoraj na wizycie lekarz powiedzial, ze obraz super, czysciutki, wszystko widac - czyli to znaczy ze wody plodowe sa w normie?
A wydaje mi sie, ze jesli lekarz zbada palpacyjnie i wg niego jest wszystko w porzadku to nie musi sie bardziej zglebiac jezeli chodzi o szyjke Bynajmniej mnie zawsze bada i mowi ze wszystko jest ok
Ja sie wlasnie zmierzylam i w pasie mam 94cm Rosne jak na drozdzach:-)
A wydaje mi sie, ze jesli lekarz zbada palpacyjnie i wg niego jest wszystko w porzadku to nie musi sie bardziej zglebiac jezeli chodzi o szyjke Bynajmniej mnie zawsze bada i mowi ze wszystko jest ok
Ja sie wlasnie zmierzylam i w pasie mam 94cm Rosne jak na drozdzach:-)
reklama