reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

Ja sobie uświadomiłam, że też biorę trochę tabletek. 3x wit.C, 1x Euthyrox na tarczyce, 1x rutinoscorbin, 1x wit. dla cieżarnych i 1x żelazo.

reklama
Pola piękny siusior, gratuluję synka.
Ja też byłam wczoraj na wizycie u mojej lekarki tym razem w szpitalu w celu oceny kondycji mojej szyjki. Leżenie przez 2 tygodnie przyniosło skutek taki,że szyjka się nie skróciła nawet o mm. cieszę się tym bardzo, tyle że szyjka troszkę się rozpulchniła, ale podobno nie na tyle żeby się tym na razie martwić, tak więc następna wizyta za 2 tygodnie i kontrola szyjki.
Trzymam krzciuki za wszystkie wizyty oby były udane jak moja (nie licząc mandatu za parkowanie bez biletu parkingowego bo zapomniałam wykupić) ale co tam najważniejsze, że mała bezpieczna w brzuszku u mamusi :)
A co do tabletek to ja nadal mam 3x2 luteiny i 3x1 no-spe forte, podobno zostanę na tej dawce już do końca ciąży. Czy któraś z Was też ma nadal luteinę? muszę zapytać czemu ja mam nadal brać.

ja nadal biorę luteine 2x2 pod język,i no -spe też i jeszcze parę innych:szok: a powiedz mi no-spe forte bierzesz w jakiej dawce?i czy jest ona refundowana? ile za nią płacisz?

Ja biorę Lacto Lady. Bierze się 2 tabletki w których jest 800mg wyciągu z żurawiny i 4 szczepy bakterii kwasu mlekowego. Ma najlepszy stosunek ilości tabletek, zawartości sładników czynnych do ceny (ok 18zl za 60 tabletek).

Noirel co do no-spy forte to biorę ją 3 x 1 dziennie tj. rano, w południe i wieczorem, niestety nie jest refundowana tylko na 100% a płacę za nią 10,67zł za 1 opakowania tj. 20 tabletek to tak na miesiąc potrzebuję średnio 4,5 opakowania. A Ty bierzesz normalną no-spe? czy też forte?

Noirel no-spa forte w 1 tabletce ma 80mg czyli wychodzi, że 2 zwykłe to tyle co 1 tabletka forte, ale Ty chyba taniej kupujesz tą zwykłą niż ja tą forte.

reklama
Do góry