reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza

Dziewczyny gratulacje !!!

Jeśli chodzi o chłopcow to ich statystycznie zawsze rodzi się więcej albo minimum tyle samo co dziewczynek. To wynika nawet danych GUSu :)

reklama
ja nie chce nic mówić ale mój M. ważył 5 kg jak się urodził i mierzył 60 cm ... Ja natomiast mam 160 wzrostu i jak mi przyjdzie rodzić dziecko 4,5 kilogramowe to będe miała chód kowboja do końca życia ;/ Mała jest duża w 20 tc 5 d szacowano że ma 10-12 inchy czyli około 25-28 cm długości O___O

sembo ja też z tych drobnych,z ledwoscia do 160 dobiłam:dry: Moj maż jak sie rodzil to taki drobny byl ( 2800 ) ja (3200) ale zobaczymy czy mała bedzie oscylowac w tych granicach. Oby!!
Ja nie wiem jaka ona dluga,lekarz nie dał rady jej dlugosci zbierzyc bo tak sie pozwijala:dry:

ALG tacy juz ci faceci są;D Wszedzie ich pelno:-) a co u ciebie?

Kitka a ile ważyłaś przed ciążą? Bo jak miałas nadwagę to to normalne - dzidzia zabrała z twoich rezerw i dlatego strata wagi. Kobiety z niedowagą w ciąży mogą przytyć nawet 20 kg natomiast z nadwagą mogą nie przytyć wcale.

W 1 i w 2 ciązy miałam nadwagę. W 1 do 3/4 miesiąca schudlam 5 kg potem przybyło 14kg...a teraz? 6 miesiąc -8 na koncie mimo niemałego brzusia. Lekarze mówią, że owszem zdaża się bardzo czestoo, że chudnie się na początku ale, że na tym etapie ciąży 95% ma już jakiekolwiek kg na plusie.

Kitka trzeba w siebie wpychać jedzonko chyba, bo jak potem mieć siłę na opiekę nad Maleństwem?

Ehhh z tym apetytem to trochę słabo u mnie.

Dzięki, ale to jeszcze pikuś :) Szwagierka mojej ciotki dwa dni po mnie urodziła córę 4,95 kg i też sn :-D.
To ja Wam powiem, że to to też pikuś:-D z Majką na neonatologi leżał chłopczyk, który ważył 6 kg i miał 60 cm:-D babeczka rodziła naturalnie tyle, że była ekhm potężnych gabarytów;-)

Mój malz wazyl 4800 i mial 67cm, tesciowa rodzila naturalnie - malo tego porod posladkowy:szok: W dzisiejszych czasach na bank by byla cesarka, ale wtedy wiadomo jak bylo;)
Ja wazylam 4kg , a moi bracia 4400 i niecale 4kg.
Wiec pewnie i ja bede miec malego kolosa;D

też po wizycie

maly waży 470g i w końcu kopie jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!:-) od czwartku wieczora, tatus też już kopniaków pare dostał, więc..hihi... cieszę sie niezmiernie

ogolnie wszystko gra, tylko dostalam globulki na zapalenie no i żelazo pomimo witamin spadlo, więc kolejne tableteczki

na lusie od poczatku mam 8kg:szok: zrobiłam się 'nalana' i dwubroda, ale no cóż...takie życie w pasie przybylo już 18cm

gratuluje dziewczyny udanych wizyt i slicznych buziek

W 1 i w 2 ciązy miałam nadwagę. W 1 do 3/4 miesiąca schudlam 5 kg potem przybyło 14kg...a teraz? 6 miesiąc -8 na koncie mimo niemałego brzusia. Lekarze mówią, że owszem zdaża się bardzo czestoo, że chudnie się na początku ale, że na tym etapie ciąży 95% ma już jakiekolwiek kg na plusie.

Ehhh z tym apetytem to trochę słabo u mnie.

To ja Wam powiem, że to to też pikuś:-D z Majką na neonatologi leżał chłopczyk, który ważył 6 kg i miał 60 cm:-D babeczka rodziła naturalnie tyle, że była ekhm potężnych gabarytów;-)

No ale pochwę raczej miała normalną...
6 kg naturalnie. Mnie się to wydaje całkowicie nieprawdopodobne.
Zawsze myślałam, że tak od 5 kg to już z automatu cc robią.

Zapo ja też tak myślałam, ale w grudniu urodziła kuzynka mojego D. i właśnie mała ważyła 5 kg i ona ją urodziła sn. Zostało mi tylko rozdziawić gębę:szok:

reklama
flądra gratuluję że wreszcie czujesz kopniaki. No, ale już prawie pół kilo się waży nie? :) Ja też dziś idę na wizytę, aż się boję dziś wejść na wagę. Strasznie tego nie lubię...

Do góry