reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

Dziewczyny gratulacje !!!

Jeśli chodzi o chłopcow to ich statystycznie zawsze rodzi się więcej albo minimum tyle samo co dziewczynek. To wynika nawet danych GUSu :)

reklama
ja nie chce nic mówić ale mój M. ważył 5 kg jak się urodził i mierzył 60 cm ... Ja natomiast mam 160 wzrostu i jak mi przyjdzie rodzić dziecko 4,5 kilogramowe to będe miała chód kowboja do końca życia ;/ Mała jest duża w 20 tc 5 d szacowano że ma 10-12 inchy czyli około 25-28 cm długości O___O

sembo ja też z tych drobnych,z ledwoscia do 160 dobiłam:dry: Moj maż jak sie rodzil to taki drobny byl ( 2800 ) ja (3200) ale zobaczymy czy mała bedzie oscylowac w tych granicach. Oby!!
Ja nie wiem jaka ona dluga,lekarz nie dał rady jej dlugosci zbierzyc bo tak sie pozwijala:dry:

ALG tacy juz ci faceci są;D Wszedzie ich pelno:-) a co u ciebie?

Kitka a ile ważyłaś przed ciążą? Bo jak miałas nadwagę to to normalne - dzidzia zabrała z twoich rezerw i dlatego strata wagi. Kobiety z niedowagą w ciąży mogą przytyć nawet 20 kg natomiast z nadwagą mogą nie przytyć wcale.

W 1 i w 2 ciązy miałam nadwagę. W 1 do 3/4 miesiąca schudlam 5 kg potem przybyło 14kg...a teraz? 6 miesiąc -8 na koncie mimo niemałego brzusia. Lekarze mówią, że owszem zdaża się bardzo czestoo, że chudnie się na początku ale, że na tym etapie ciąży 95% ma już jakiekolwiek kg na plusie.

Kitka trzeba w siebie wpychać jedzonko chyba, bo jak potem mieć siłę na opiekę nad Maleństwem?

Ehhh z tym apetytem to trochę słabo u mnie.

Dzięki, ale to jeszcze pikuś :) Szwagierka mojej ciotki dwa dni po mnie urodziła córę 4,95 kg i też sn :-D.
To ja Wam powiem, że to to też pikuś:-D z Majką na neonatologi leżał chłopczyk, który ważył 6 kg i miał 60 cm:-D babeczka rodziła naturalnie tyle, że była ekhm potężnych gabarytów;-)

Mój malz wazyl 4800 i mial 67cm, tesciowa rodzila naturalnie - malo tego porod posladkowy:szok: W dzisiejszych czasach na bank by byla cesarka, ale wtedy wiadomo jak bylo;)
Ja wazylam 4kg , a moi bracia 4400 i niecale 4kg.
Wiec pewnie i ja bede miec malego kolosa;D

też po wizycie

maly waży 470g i w końcu kopie jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!:-) od czwartku wieczora, tatus też już kopniaków pare dostał, więc..hihi... cieszę sie niezmiernie

ogolnie wszystko gra, tylko dostalam globulki na zapalenie no i żelazo pomimo witamin spadlo, więc kolejne tableteczki

na lusie od poczatku mam 8kg:szok: zrobiłam się 'nalana' i dwubroda, ale no cóż...takie życie w pasie przybylo już 18cm

gratuluje dziewczyny udanych wizyt i slicznych buziek

W 1 i w 2 ciązy miałam nadwagę. W 1 do 3/4 miesiąca schudlam 5 kg potem przybyło 14kg...a teraz? 6 miesiąc -8 na koncie mimo niemałego brzusia. Lekarze mówią, że owszem zdaża się bardzo czestoo, że chudnie się na początku ale, że na tym etapie ciąży 95% ma już jakiekolwiek kg na plusie.

Ehhh z tym apetytem to trochę słabo u mnie.

To ja Wam powiem, że to to też pikuś:-D z Majką na neonatologi leżał chłopczyk, który ważył 6 kg i miał 60 cm:-D babeczka rodziła naturalnie tyle, że była ekhm potężnych gabarytów;-)

No ale pochwę raczej miała normalną...
6 kg naturalnie. Mnie się to wydaje całkowicie nieprawdopodobne.
Zawsze myślałam, że tak od 5 kg to już z automatu cc robią.

Zapo ja też tak myślałam, ale w grudniu urodziła kuzynka mojego D. i właśnie mała ważyła 5 kg i ona ją urodziła sn. Zostało mi tylko rozdziawić gębę:szok:

reklama
flądra gratuluję że wreszcie czujesz kopniaki. No, ale już prawie pół kilo się waży nie? :) Ja też dziś idę na wizytę, aż się boję dziś wejść na wagę. Strasznie tego nie lubię...

Do góry