Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Aśka super, że wszystko dobrze.
Dlaczego pokłociłaś się z ginem?
Dlaczego pokłociłaś się z ginem?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Zapo bo kiedy poprosiłam ją o zwolnienie to naskoczyła na mnie, że ona nie daje zwolnień na życzenie i nie widzi wskazań do L4, mimo, że powiedziałam jej o moich bólach kręgosłupa i bioder. Do tego od kilku dni po nocy bolał mnie dół brzucha o czym też jej powiedziałam. Wyjaśniłam jej, że mam siedzącą pracę i spędzam przy biurku minimum 8h ... to mi powiedziała, że powinnam spacerować, zmieniać obuwiea tak w ogóle to przed chwilą były święta i wtedy powinnam odpocząć
No to ja jej na to, że nie życzę sobie żeby mi wmawiała, że chcę od niej wyciągnąć zwolnienie, bo przez ostatnie 4 lata w sumie byłam na zwolnieniu może przez 2 tygodnie a teraz naprawdę go potrzebuję bo nie jestem w stanie wytrzymać tyle czasu w jednej pozycji, źle się czuję itd. .... co do niej nie dotarło i już chyba nie mam ochoty do niej więcej wracać![]()
jakbym slyszala wiekszosc lekarzy w de![]()
musisz poszukac innego lekarza, choc- abstrahujac od Twojej sytuacji gdyz masz napewno swoje zdrowotne wyzej opisane powody- nadal uwazam ze wiekszosc lekarzy zbyt latwo i na zyczenie wypisuje zwolnienia- nie tylko dla ciezarnych, ja pochodze z malej miejscowosci w pl gdzie kazdy o oficjalnie wie ze jak sie chce zwolnienie to sie je bedzie mialo
branie zwolnienia ot tak na życzenie świadczy tylko o tym jak "poważnym" pracownikiem jest dana osoba...ale na to wpływu nie mamy i raczej to się nie zmieni.ja pracuje 7 lat w swojej firmie i byłam tylko raz na zwolnieniu bo miałam groźną chorobę zakaźną i dwa razy na dziecko.ale w ciąży myślę że każde nasze obawy są w jakiś sposób uzasadnione i takie zwolnienie się należy.ja chodzę państwowo,ale mój lekarz oprócz tego że jest lekarzem jest też człowiekiem.