reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

Aska tez bym sie wkurzyla:/ Ja tez najpierw mialam chodzic to super lekarki....ale slynela ona z tego ze nawet w 9 miesiacu ciazy zwolnien nie dawala. Co prawda ja chcialam pracowac jak najdluzej,coz udalo sie tylko do 16 tyg. ale to duza ulga nie musiec sie wyklocac o zwolnienie .
a jak maluszek? duzy?

reklama
Mnie lekarz co wizytę pyta, czy chcę zwolnienie. A na co mi zwolnienie, skoro pracuję na zlecenie? Jeśli faktycznie będzie powód do zwolnienia, wtedy po prostu będę musiała zostawić pracę.

Asia, współczuję nieprzyjemności... :-(

No to już po połówkowym:)

1. córcia potwierdzona

oto dowód:

Zobacz załącznik 527515

2. Wszystko prawidłowe, tyle tego było że nie sposób zapamiętać!
3. Kilka wymiarów i jakiemu wiekowi ciąży odpowiadają:
BPD 47mm (wymiar dwuciemieniowy/średnica główki) ---- 20t1d (odchylenie standardowe: +/- 12dni)
HC 177m (obwód główki)---- 20t1d (+/- 10dni)
AC 153mm (obwód brzuszka) ---- 20t4d (+/- 14dni)
FL 34mm (długość kości udowej) ---- 20t5d (+/- 13dni)
WF (waga) 347g
4. łożysko na ścianie przedniej, nie przoduje
5. szyjka zamknięta 45mm
5. serce,żoładek,nerki,pęcherz,aorta,pępowina,kr� �gosłup,mózg - wszystko ok, żadnych rozszczepów wargi,podniebienia itp, bez oznak wodogłowia, serce miarowo, oczodoły, komory serca, mózg, móżdżek, sploty naczyniowkowe, kości, paluszki - wsjo OK!

do tego mała najpierw spała, potem ją obudziliśmy,ssała palucha, wierzgała kończynami aż hej! Gin mówi że ruchy powinam poczuć w ciągu 2 tygodni;)
Waga +5 od początku ciąży, za tydzień w sb idę po L4, dostanę na miesiąc i ok 11 lutego następna wizyta. Ok 24tc mam się też umówić z jakąś babką z kliniki, kardiolog, będziemy badać echo serca płodu,przepływy itp...
wyniki ponoć ok bo mocz choć nie doskonały to się poprawił, a krew ok, poza żelazem które pierwszy raz spadło o 1 punkt... póki co bez leków, jedynie dieta bogata w żelazo....

a to profil naszej księżniczki, którą ciężko było zmierzyć ale z nogami ma ok 25cm:)))

Zobacz załącznik 527514

Ostatnia edycja:
naniulka! Super wiesci!! Córa jak sie patrzy,tez mam taka fote wiec to dziewczyny bez dwoch zdan:D Wagowo tez pieknie:D Gratuluje udanej wizyty!!

Nanu pięknie, jak już pisałam w innym wątku :-D

Wiecie co moja kumpela chodziła do takiego gina staruszka, który tez jej nie chciał dać l4. I pewnie nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby nie to, że od 38 tygodnia sam pracodawca jej KAZAŁ już iść. A ten lekarz nic.
W końcu poszła do innego, ale nie odpoczęła bo maluch był już troszkę przenoszony i na wywołaniu wylądowała.

nie wiem czy widzicie pełny opis wizyty bo BB świruje i raz pokazuje pełny a raz okrojony:(

oto pełny:

No to już po połówkowym:)

1. córcia potwierdzona
2. Wszystko prawidłowe, tyle tego było że nie sposób zapamiętać!
3. Kilka wymiarów i jakiemu wiekowi ciąży odpowiadają:
BPD 47mm (wymiar dwuciemieniowy/średnica główki) ---- 20t1d (odchylenie standardowe: +/- 12dni)
HC 177m (obwód główki)---- 20t1d (+/- 10dni)
AC 153mm (obwód brzuszka) ---- 20t4d (+/- 14dni)
FL 34mm (długość kości udowej) ---- 20t5d (+/- 13dni)
WF (waga) 347g
4. łożysko na ścianie przedniej, nie przoduje
5. szyjka zamknięta 45mm
5. serce,żoładek,nerki,pęcherz,aorta,pępowina,kr� �gosłup,mózg - wszystko ok, żadnych rozszczepów wargi,podniebienia itp, bez oznak wodogłowia, serce miarowo, oczodoły, komory serca, mózg, móżdżek, sploty naczyniowkowe, kości, paluszki - wsjo OK!

do tego mała najpierw spała, potem ją obudziliśmy,ssała palucha, wierzgała kończynami aż hej! Gin mówi że ruchy powinam poczuć w ciągu 2 tygodni;)
Waga +5 od początku ciąży, za tydzień w sb idę po L4, dostanę na miesiąc i ok 11 lutego następna wizyta. Ok 24tc mam się też umówić z jakąś babką z kliniki, kardiolog, będziemy badać echo serca płodu,przepływy itp...
wyniki ponoć ok bo mocz choć nie doskonały to się poprawił, a krew ok, poza żelazem które pierwszy raz spadło o 1 punkt... póki co bez leków, jedynie dieta bogata w żelazo....

księżniczka, którą ciężko było zmierzyć ale z nogami ma ok 25cm

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry