reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

Citrus, chyba,ze sie wstrzymujesz lub zabezpieczasz w okresie, gdy szanse większe maja plemniki płci której nie planujesz.

reklama
George, zaszłam w ciążę podczas pierwszej próby, więc nie mogę być do końca pewna. Zaczęliśmy jeszcze przed moją owulacją, właściwie od razu po @ ;-)
Jeśli więc coś jest w tej metodzie, to powinno zaskoczyć na dziewuchę. Zobaczymy za parę dni :-D

Nie jestem pewna czy mnie dobrze zrozumialas. Ja tez za pierwszym razem zaszlam, ale jako,ze planowaliśmy dziewczynkę (trzeba sie kochać przed owulacja, bo plemniki x są dłużej zywotne), to na dzień czy dwa przed owulacja przestaliśmy próbować, a potem już z antykoncepcja. Gdybyśmy chcieli chłopca, to zabezpieczalibysmy sie przed owulacja a w dniu, gdy miałaby nastąpić zaczelibysmy starania.
Nie wiem jak u Ciebie to wyglądało,ale jesli nie zabezpieczalas sie przez cały cykl, to szanse są 50 na 50.

u mnie metoda owulacyjna też się sprawdziła... testowałam testami OWU i jak był najmocniejszy to było przytulanko... bardzo chcieliśmy synka, ale generalnie po prostu chcieliśmy zmaksymalizowac szanse trafienia w optymalny dzień do zapłodnienia... bo wczesniejsze co drugi dzień itd nie działały (staraliśmy sie ponad rok) i w końcu poszłam po testy i po paru cyklach się udało trafić i to chłopca:)

Powiem Wam u mnie zadziałała dwa razy. Stosunek w czasie płodnym w przypadku Eleny jeden przed owulacją parę dni, a teraz w dniu owulacji no i synek. Być może coś w tym jest, albo moja podświadomość dogadała się z plemnikami mojego małżonka

George, wiem o co Ci chodzi, dlatego liczę na to, że te dziewczęce plemniki przetrwały dłużej w środku i jako pierwsze dopadły jajo ;-)

Ja tez zaraz po @ ....7-8 dzien cyklu normalnie powinna byc dziewczynka ,a tu prosze jest ale z siusiakiem:-D,chyba ze od pozycji sexu to zalezy ?

reklama
Do góry