reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza

reklama
kaja...tyle, że ty masz dwoje, więc po 3,5 kg na jedno ;-) a ja jedno i tak rosnę, straszne jest to, ze jem troche wiecej...waiadomo, ale zeby się obżerac to bym nie powiedziała

o kurcze, jestem nawet ponad wysokim poziomem;/

może to tez przez rzucenie palenia oraz zaprzestania reularnych cwiczeń po 7 latach... powinnam wazyc 66kg a nie 69-70kg...masakra

jak w piątek dostane zjebkę od lekarza tzn. że dużo przegięłam :angry:
No to masz odpowiedz po braku niktotyny tez mozna przytyc ,ale zdrowsze 4 kg za duzo niz papierosy ;-)

Ja tam w takie wykresy nie wierze. Każdy organizm jest inny, co widać choćby po tak dużych różnicach wielkości brzuchow na tym samym etapie ciąży. Jeden organizm nabiera wiecej wody drugi mniej.Różna jest ilośc wód plodowych itp itd. Serio, Fladra nie masz co sie martwić. Jesli faktycznie nie jesz znacznie wiecej niż przed ciąża, to widocznie taki Twój urok. A po ciąży na pewno szybko zgubisz. Wiem,ze nieraz trudno zaakceptować przyrost wagi ( chyba żadna z nas tego nie lubi), ale ważniejsze, jak Kinga napisała,zeby być zdrowym (niepalenie, odżywianie) niż wyglądać jak modelka w katalogu strojów ciazowych ( najczęściej tylko z poduszka pod tym ciuchem;-) )

Ostatnia edycja:
Nie zapominajcie o wzroście i startowym BMI. Dziewczyny z niedowagą i szczupłe mogą przytyć nawet 16-20 kilogramów, z kolei te, które zachodzą w ciążę mając nadwagę, powinny przytyć nie więcej, niż 8-10 kg. Waga wadze nierówna i nie wolno sugerować się tym, ile ktoś inny przytył.

reklama
Do góry