reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

Nina gratuluje udanej wizyty i prawidłowych pomiarów. Teraz będziesz trochę spokojniejsza.

Asia czekamy na więcej informacji! Napisz jakie miałaś wyniki i co lekarz powiedział. No i oczywiście jaka dzidzia duża jest.

reklama
Nina gratulacje :-)

Asia ufff, rozumiem, ze wszystko z dzidzią oki, wiec też gratulacje. Napisz więcej, jaka duża już jest?

LeRemi powodzenia na wizycie :-)

Chetnie napisalabym Wam wiecej, ale niewiele wiem... To byla wizyta po wszytskich umowionych pacjentkach, darmowa, wiec dostalam wynik, szybkie usg i do domu. Kolejna wizyte mam za 3 tygodnie i wtedy wszystkiego sie dowiem... Ale slyszalam serduszko ;)

Byliśmy z mężem u gina 13 stycznia, słyszeliśmy serduszko :) bardzo bałam się tej wizyty, ale wyniki mam książkowe, maluszek ma 17mm, serduszko bije. Doktorka pozaglądała gdzie trzeba powiedziała, że wszystko jest ładnie. Następna wizyta w Walentynki, wtedy zrobi te nieinwazyjne badania prenatalne, żeby wykluczyć choroby genetyczne i sprawdzić czy rozwija się prawidłowo, będę miała fotki 3d, to sie pochwalę.
Trzymajcie kciuki!

Ja też jestem właśnie po wizycie. Z dzidzią wszystko dobrze, serduszko bije, macha rączkami i nóżkami :-D Ale niestety gorzej z wynikami obciążenia glukozą 75g. Wyszło że mam cukrzycę i to baaardzo wysoką :no: Prawie na 100 % będę musiała brać insulinę. Zobaczymy co powie diabetolog, w przyszłym tygodniu mam wizytę. I znowu dieta warzenie wszystkich produktów, przeliczanie węglowodanów, mierzenie cukru 7 razy dziennie przez najbliższe pół roku... horror. Szczerze mówiąc miałam cichą nadzieję że w tej ciąży cukrzyca mnie ominie, albo chociaż wyjdzie dopiero w szóstym m-cu, a tu taka nie miła niespodzianka...

Cieszę sie ze wszystkie wizyty takie mamy udane :)

ewelinka kurcze az 7 razy dziennie ??????? masakra jakaś !!!:szok: kurcze no ale jak trzeba to nie ma siły !!!!!!!!

k8libby ja także mam 14 lutego następną wizytę :)

NO własnie ja juz PO :)
Maluszek ma 5 cm, spał sobie spokojnie jak lekarz mierzył je ale gdy tylko lekarz przekręcił monitor od razu skoczyło i zaczęło ruszać rączkami i nózkami :) według usg to 11 tydzien i 3 dzien czyli zgodne z owulacją :)
Lekarz stwierdził ze moge miec łożysko przodujące ale to na 100% jeszcze nic pewnego bo to sie przesuwa!!!!
ogólnie super :) dalej biorę luteinę !!!

reklama
Do góry