reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza :)

kruszki wszystko będzie dobrze. Też mam czasem takie dziwne kołotania, że mam wrażenie jakby mi chciało serce wyskoczyć (mnie to sie kojarzy z arytmią, nie wiem dlaczego- takie nierówne bicie serca, a puls wtedy chyba osiąga punkt zenitu). Tłumaczę sobie to tym, że już 20 lat nie mam i pewnie mój organizm ciężej znosi to obciążenie.. Myślę też, że palenie papierosów przed ciążą swoje zrobiło w organizmie... niestety...

reklama
Ja już po wizycie, lekarz przepisał mi furaginę i tabletki z żurawiną. Podobno ta bakteria często zdarza się w ciąży.

malinka1980 - nie bardzo jestem w stanie Ci pomóc, ale dobrze że idziesz do lekarza, trzeba szybko zadziałać i tak jak radzą dziewczyny dużo pić i wypłukiwać
EDIT: już po wizycie, to dobrze

karola82_82
- to fajnie że ujawniła się wymarzona córeczka :))

Mart81,
Exotic87- dobre wieści po wizycie

kruszki
- no to dziś przebadaj się i będziesz spokojniejsza

Tydzień temu miałam wizytę i lekarz powiedział, że na 99% dziewczynka :) hehe, myślałam o chłopcu (choć w gruncie rzeczy obojętne,aby zdrowe),a teraz juz nie mogę sie doczekać córci :) najgorsze, że mój mąż póki co nie chce jeszcze wiedzieć, bo chce mieć niespodziankę wrrrrrrr..a mnie tak nosi, żeby mu powiedzieć, że będzie miał córę :)
a słuchajcie, robicie sobie może w przyszłości usg 4D?? wiem, że najlepiej wykonywać takie badanie między 21. a 25. tygodniem.... my ogólnie chcemy podejrzeć małą :) nagrać na płytkę i oglądać :) poza tym to dokładne usg i może więcej pokazać ewentualnych nieprawidłowośco, co o tym sądzicie? A na połówkowe idę 30 marca, czyli w 21.tygodniu.
Wszystkim mamusiom gratuluję dobrych wieści, a mamusiom, które się zamartwiają pewnymi sprawami mówię- WSZYSTKO BĘDZIE SUPREEEERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

już kiedyś pisałyśmy o usg 4d - ja osobiście upolowałam groupona jeszcze w listopadzie za 90 zł, ale robię tylko i wyłącznie dla pamiątki, jednak co do dokładniejszych badań polegam na moim lekarzu, który ma tylko 2D (zresztą i tak dokładne badania wykonuje się w 2D a nie w 3 czy 4D), Natalkę też mam na pamiątkę w 4D więc i drugiemu dziecku nie mogłam takiej pamiatki odmówić :-)

ja tez bede robila 3d akurat jak bede w pl

no dobra juz po ekg, wszystko dobrze, ale zostaly mi jeszcze badania krwi, jutro chyba pojade rano na pobieranie krwi do szpitala, takze wtedy z wynikami na wizyte do pani doktor i chce mnie miec pod kontrola :)
mam nie pic kawy, mam sie nie denerwowac, robic wolniej wszystko, nawet w pracy mam sie nie spieszyc :)
no takze jestem zadowolona i spokojniejsza :)

kruszki, to super wieści :-)

ja też dziś miałam wizytę, wszystko u nas ok, tylko żelazo muszę zacząć brać :-) strasznie ruchliwe dziecko mam, zmierzenie mu tętna graniczyło z cudem ;-)

Ja już po wizycie i słyszałam dzidzię biło cudnie :))) Badania super dobrze-niestety bo to nie daje wyjaśnienia przyczyn straty -ale w sumie bardzo się cieszę ze jestem zdrowa. Dostałam skierowanie na kolejne USG więc mam w poniedziałek i może przyszłą środę kolejne:) Od 24 tc mam mieć robione częściej pytałam o cc powiedziała,że załatwi to i będę miała na pewno umówimy się w 37 tc możliwe ,że od 34 będę już na oddziale no i na pewno dostanę dla dziecka sterydy na płucka.Ogólnie kazała leżeć i odpoczywać niestety zastrzyki MUSZĘ brać aż do końca:(

reklama
Malinkaizi, może to będzie jakieś pocieszenie - już w zasadzie bliżej niż dalej ;-). Więc co tam te parę zastrzyków, kiedy wszystko idzie ku dobremu.

Do góry