kruszki wszystko będzie dobrze. Też mam czasem takie dziwne kołotania, że mam wrażenie jakby mi chciało serce wyskoczyć (mnie to sie kojarzy z arytmią, nie wiem dlaczego- takie nierówne bicie serca, a puls wtedy chyba osiąga punkt zenitu). Tłumaczę sobie to tym, że już 20 lat nie mam i pewnie mój organizm ciężej znosi to obciążenie.. Myślę też, że palenie papierosów przed ciążą swoje zrobiło w organizmie... niestety...
reklama
malinka1980
Fanka BB :)
Ja już po wizycie, lekarz przepisał mi furaginę i tabletki z żurawiną. Podobno ta bakteria często zdarza się w ciąży.
dorotak
malinka1980 - nie bardzo jestem w stanie Ci pomóc, ale dobrze że idziesz do lekarza, trzeba szybko zadziałać i tak jak radzą dziewczyny dużo pić i wypłukiwać
EDIT: już po wizycie, to dobrze
karola82_82 - to fajnie że ujawniła się wymarzona córeczka )
Mart81, Exotic87- dobre wieści po wizycie
kruszki - no to dziś przebadaj się i będziesz spokojniejsza
EDIT: już po wizycie, to dobrze
karola82_82 - to fajnie że ujawniła się wymarzona córeczka )
Mart81, Exotic87- dobre wieści po wizycie
kruszki - no to dziś przebadaj się i będziesz spokojniejsza
kruszki
ide na to ekg
Tydzień temu miałam wizytę i lekarz powiedział, że na 99% dziewczynka hehe, myślałam o chłopcu (choć w gruncie rzeczy obojętne,aby zdrowe),a teraz juz nie mogę sie doczekać córci najgorsze, że mój mąż póki co nie chce jeszcze wiedzieć, bo chce mieć niespodziankę wrrrrrrr..a mnie tak nosi, żeby mu powiedzieć, że będzie miał córę
a słuchajcie, robicie sobie może w przyszłości usg 4D?? wiem, że najlepiej wykonywać takie badanie między 21. a 25. tygodniem.... my ogólnie chcemy podejrzeć małą nagrać na płytkę i oglądać poza tym to dokładne usg i może więcej pokazać ewentualnych nieprawidłowośco, co o tym sądzicie? A na połówkowe idę 30 marca, czyli w 21.tygodniu.
Wszystkim mamusiom gratuluję dobrych wieści, a mamusiom, które się zamartwiają pewnymi sprawami mówię- WSZYSTKO BĘDZIE SUPREEEERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
a słuchajcie, robicie sobie może w przyszłości usg 4D?? wiem, że najlepiej wykonywać takie badanie między 21. a 25. tygodniem.... my ogólnie chcemy podejrzeć małą nagrać na płytkę i oglądać poza tym to dokładne usg i może więcej pokazać ewentualnych nieprawidłowośco, co o tym sądzicie? A na połówkowe idę 30 marca, czyli w 21.tygodniu.
Wszystkim mamusiom gratuluję dobrych wieści, a mamusiom, które się zamartwiają pewnymi sprawami mówię- WSZYSTKO BĘDZIE SUPREEEERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
katjusza77
szczęśliwa mama :-)
już kiedyś pisałyśmy o usg 4d - ja osobiście upolowałam groupona jeszcze w listopadzie za 90 zł, ale robię tylko i wyłącznie dla pamiątki, jednak co do dokładniejszych badań polegam na moim lekarzu, który ma tylko 2D (zresztą i tak dokładne badania wykonuje się w 2D a nie w 3 czy 4D), Natalkę też mam na pamiątkę w 4D więc i drugiemu dziecku nie mogłam takiej pamiatki odmówić :-)
kruszki
ja tez bede robila 3d akurat jak bede w pl
no dobra juz po ekg, wszystko dobrze, ale zostaly mi jeszcze badania krwi, jutro chyba pojade rano na pobieranie krwi do szpitala, takze wtedy z wynikami na wizyte do pani doktor i chce mnie miec pod kontrola
mam nie pic kawy, mam sie nie denerwowac, robic wolniej wszystko, nawet w pracy mam sie nie spieszyc
no takze jestem zadowolona i spokojniejsza
no dobra juz po ekg, wszystko dobrze, ale zostaly mi jeszcze badania krwi, jutro chyba pojade rano na pobieranie krwi do szpitala, takze wtedy z wynikami na wizyte do pani doktor i chce mnie miec pod kontrola
mam nie pic kawy, mam sie nie denerwowac, robic wolniej wszystko, nawet w pracy mam sie nie spieszyc
no takze jestem zadowolona i spokojniejsza
Malinkaizi
Mama pięciu dziewczynek
Ja już po wizycie i słyszałam dzidzię biło cudnie )) Badania super dobrze-niestety bo to nie daje wyjaśnienia przyczyn straty -ale w sumie bardzo się cieszę ze jestem zdrowa. Dostałam skierowanie na kolejne USG więc mam w poniedziałek i może przyszłą środę kolejne Od 24 tc mam mieć robione częściej pytałam o cc powiedziała,że załatwi to i będę miała na pewno umówimy się w 37 tc możliwe ,że od 34 będę już na oddziale no i na pewno dostanę dla dziecka sterydy na płucka.Ogólnie kazała leżeć i odpoczywać niestety zastrzyki MUSZĘ brać aż do końca
reklama