reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

No tak mało przyjemnie nawet nie zobaczyć dzidziusia,ale najważniejsze że wszystko ok i dziecko zdrowe...:)
Mnie na ostatniej wizycie lekarz mówił:niech Pani prosi dzidziusia,żeby na następnej wizycie się do Nas ładnie odwrócił bo jak się obrazi to do końca nic nie zobaczymy....No to proszę ile mogę:-D
Malinka pogadaj troszkę do brzuszka,może się uda następnym razem...

reklama
Nocka to nic myślałam,że z domu nie wyjdę takiego rozwolnienia dostałam. Mam nadzieję,że i z tym łożyskiem się ułoży bo mam dość nerwów jak na razie w przyszłą środę kolejne USG tym razem na innym sprzęcie zobaczymy czy dowiem się coś nowego.Dziękuję dziewczyny za miłe słowa i kciuki:*

znam ten ból:(
To teraz trzymamy kciuki za kolejne usg:)
a Ty usiadź przy herbatce i ciasteczku i odstresuj się, żeby dzidzi nie niepokoić:) na dzisiaj jej starczy

mam łożysko w dnie na ścianie przedniej dość nisko schodzące ,poza ryzykiem przodowania. No i nie znam płci bo leży miednicowo i nożki ma skrzyżowane.Ale ZDROWE!!!!
Malinko (Black_rose z lipcówek) ja miałam takie łożysko w ciąży i pytała o krwawienia, bo jak dzidzia Cię kopnie to może krwawić. U nas takie krwawienie było raz. Przez to był kategoryczny zakaz sexu i wysiłku przez II i III trym. Jeśli masz takie to bardzo na siebie uważaj, bo może to grozić krwotokiem i pobytem w szpitalu. U nas krwotok zaatakował ni z gruszki ni z pietruszki w środku nocy w 35tc. Nie chciałam Cię przestraszyć, ale uświadomić Ci (bo mnie tego nikt tak dobitnie nie powiedział, a szkoda, bo powinnam była to traktować bardziej poważnie i mocniej o siebie dbać), że to nie przelewki, bo wtedy możesz mieć od strzała CC w przypadku krwotoku, a wiadomo-im dłużej dzidzia w brzuchu tym lepiej. Lekarze często bagatelizują takie łożysko tekstem "podniesie się"...cóż, nie zawsze się podnosi. I trzeba to mieć na względzie. 3maj się ciepło! Pozdrawiam BR

Malinkaizi, to super, że dzidzi zdrowe :-) tylko nie stresuj się tak

ja ostatnio dziecia widziałam w czwartek i w piątek, straszna z niego wiercipięta ;-)

Malinkaizi gratuluję udanej wizyty:-D Myślę, że nie masz się czym martwić, choć lekarz enigamatyczny. Też mam łożysko na ścianie przedniej. Najważniejsze, że nie występuje u Ciebie ryzyko przodowania.
Ostatecznie i tak najważniejsze, że dzidź ma się dobrze:tak:

A ja jeszcze ponad dwa tygodnie muszę czekać...:confused2:

Malankaizi, szkoda ze taki milczacy lekarz, no ale wlasnie grunt ze zdrowe... tym łóżyskiem sie nie stresuj, ale wypoczywaj.

Aia, przede mna rowniez jeszcze 16dni czekania na usg... no i jeśli wtedy dzidzia nie "rozkraczy nóg" odpowiednio to pewnie do samego końca płci nie poznam :-p

reklama
Malinka gratuluje zdrowej dzidzi. Najważniejsze że dobrze się czuje. No i dobrze że masz jeszcze jedno usg niedługo to będziesz miała porównanie co tam się z tym łożyskiem dzieje. No i może tym razem dzidzi inaczej się ułoży.

katiusza trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!! Czas strasznie szybko leci.

Do góry