reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza :)

No tak mało przyjemnie nawet nie zobaczyć dzidziusia,ale najważniejsze że wszystko ok i dziecko zdrowe...:)
Mnie na ostatniej wizycie lekarz mówił:niech Pani prosi dzidziusia,żeby na następnej wizycie się do Nas ładnie odwrócił bo jak się obrazi to do końca nic nie zobaczymy....No to proszę ile mogę:-D
Malinka pogadaj troszkę do brzuszka,może się uda następnym razem...

reklama
Nocka to nic myślałam,że z domu nie wyjdę takiego rozwolnienia dostałam. Mam nadzieję,że i z tym łożyskiem się ułoży bo mam dość nerwów jak na razie w przyszłą środę kolejne USG tym razem na innym sprzęcie zobaczymy czy dowiem się coś nowego.Dziękuję dziewczyny za miłe słowa i kciuki:*

znam ten ból:(
To teraz trzymamy kciuki za kolejne usg:)
a Ty usiadź przy herbatce i ciasteczku i odstresuj się, żeby dzidzi nie niepokoić:) na dzisiaj jej starczy

mam łożysko w dnie na ścianie przedniej dość nisko schodzące ,poza ryzykiem przodowania. No i nie znam płci bo leży miednicowo i nożki ma skrzyżowane.Ale ZDROWE!!!!
Malinko (Black_rose z lipcówek) ja miałam takie łożysko w ciąży i pytała o krwawienia, bo jak dzidzia Cię kopnie to może krwawić. U nas takie krwawienie było raz. Przez to był kategoryczny zakaz sexu i wysiłku przez II i III trym. Jeśli masz takie to bardzo na siebie uważaj, bo może to grozić krwotokiem i pobytem w szpitalu. U nas krwotok zaatakował ni z gruszki ni z pietruszki w środku nocy w 35tc. Nie chciałam Cię przestraszyć, ale uświadomić Ci (bo mnie tego nikt tak dobitnie nie powiedział, a szkoda, bo powinnam była to traktować bardziej poważnie i mocniej o siebie dbać), że to nie przelewki, bo wtedy możesz mieć od strzała CC w przypadku krwotoku, a wiadomo-im dłużej dzidzia w brzuchu tym lepiej. Lekarze często bagatelizują takie łożysko tekstem "podniesie się"...cóż, nie zawsze się podnosi. I trzeba to mieć na względzie. 3maj się ciepło! Pozdrawiam BR

Malinkaizi, to super, że dzidzi zdrowe :-) tylko nie stresuj się tak

ja ostatnio dziecia widziałam w czwartek i w piątek, straszna z niego wiercipięta ;-)

Malinkaizi gratuluję udanej wizyty:-D Myślę, że nie masz się czym martwić, choć lekarz enigamatyczny. Też mam łożysko na ścianie przedniej. Najważniejsze, że nie występuje u Ciebie ryzyko przodowania.
Ostatecznie i tak najważniejsze, że dzidź ma się dobrze:tak:

A ja jeszcze ponad dwa tygodnie muszę czekać...:confused2:

Malankaizi, szkoda ze taki milczacy lekarz, no ale wlasnie grunt ze zdrowe... tym łóżyskiem sie nie stresuj, ale wypoczywaj.

Aia, przede mna rowniez jeszcze 16dni czekania na usg... no i jeśli wtedy dzidzia nie "rozkraczy nóg" odpowiednio to pewnie do samego końca płci nie poznam :-p

reklama
Malinka gratuluje zdrowej dzidzi. Najważniejsze że dobrze się czuje. No i dobrze że masz jeszcze jedno usg niedługo to będziesz miała porównanie co tam się z tym łożyskiem dzieje. No i może tym razem dzidzi inaczej się ułoży.

katiusza trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!! Czas strasznie szybko leci.

Do góry