reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza :)

Asia, ja robię badania na Ujastku - mam najbliżej. Na Sławkowskiej robiłam w poprzedniej ciąży wszystkie wymazy. Ale mam tam za daleko, żeby z posiewem latać - godzina drogi :/ Może faktycznie kupię ten pojemnik wcześniej. Ale nie chce mi się tam jechać... Ech...

reklama
bylam u poloznej, wziela krew, chyba to juz z 5raz mi pobierali po kilka probek zawsze
no dobra ale druga sprawa powiedzialam o tym sercu, ze mam takie bicia dziwne, jakby chcialo mi czasami wypasc, wyskoczyc z klatki i od razu kazala mi do lekarza isc
no to poszlam sie umowic i mam na 17.10 wizyte, choc dzis przychodnia zamknieta bo maja kursy jakies
nie wiem co myslec jak taka panike troche zasiala ...

Kruszki ja też mam co jakiś czas takie dziwne, tzn. szybsze, mocniejsze bicie serca i w ogóle taki niepokój w klatce piersiowej. Byłam 2 tyg. temu u kardiologa, który jest moim dobrym znajomym. Zrobił mi ekg, echo serca i wyszło, że wszystko jest niby ok, ale na wszelki wypadek chciał mnie położyć do szpitala na badanie holterem, ale nie zgodziłam się na to. Dogadaliśmy się tylko, że w razie czego będę dzwonić do niego i wyznaczył mi kolejną wizytę na 23 marca i powiedział, że do końca ciąży mi nie odpuści, że będziemy się spotykać dla spokoju sumienia.

anikaaa
no ona powiedziala mi, ze organizm moze byc przeciazony, bo pracuje wiec sie mecze szybciej
ale mimo to kazala pojsc do lakarza, bo to moze byc niebezpieczne dla dziecka i dla mnie, pytala czy puchne gdzies, czy cos jeszcze zauwazylam, cisnienie mi sie raczej specjalnie nie zmienilo, czuje sie dobrze, poza tymi dziwnymi jazdami z sercem :/ dziwne, nigdy tak nie czulam

Mnie ten mój znajomy lekarz uspokajał, że to organizm się dostosowuje do nowej sytuacji i żebym przypadkiem nie wpadała w panikę, bo on wie co ja potrafię, dlatego dzwoni do mnie 2-3 razy w tyg, żeby się dowiedzieć co i jak.
Dla mnie najgorsze jest to jak mam puls np. 110 albo trochę więcej. Wtedy jestem zmęczona jakbym ogródek kopała, ale i wtedy on mówił żeby spokojnie posiedzieć, nie skupiać się na tym, zająć się czymś i minie.

kruszki, trzeba iść sprawdzić, myślę jednak, że jest wszytko jest dobrze i to objawy ciąży i zwiększonego obiegu krwi.
anikaaa, ja przed wiyzami u gina mam tetno 120:-)

przyszedl wlasnie poczta wynik na syndrom downa, ryzyko jest niskie 1:50000
jedno dzis dobre :)
a do 17 bede sie na pewno denerwowala, bo chcialabym pracowac do konca maja i spokojnie pojsc na macierzynskie, no nie bede tu zbaczala z tematu, a czuje wlasnie tez jakbym sie bardzo zmeczyla czyms, a moge na przyklad pol godziny juz siedziec na tylku, to wlasnie jest bardzo dziwne :/

Dziewczyny same dobre wieści, dobrze to czytać :))

Ja kolejną wizytę mam 22.03, to będzie jakoś 19tc, ale jeszcze bez usg, gin mi mówił że połówkowe będzie dopiero na następnej, może i ma rację, więc cierpliwie czekam :)

kruszki - cierpliwie wyczekaj do wizyty u lekarza, dobrze że położnej o tym powiedziałaś, a ona nie zbagatelizowała tylko kazała skonsultować, będziesz wiedziała czy są jakieś podstawy do obaw, ale tak jak piszą dziewczyny, to pewnie skutki ciąży i tego się trzymaj :tak:

reklama
Do góry