reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

Ja dzis bylam na polowkowym:tak: Wszysko prawidlowo sie rozwija:tak:Stópka ma 3 cm:-D srduszko super i jeszcze jedna wiesc bedziemy mieli dziewczyne:tak::tak:Az sie poplakalam ,znowu...:happy: troszke jestem w szoku bo wszyscy mi mowili ,ze bd chlpoczyk i ja tez sie tak nastawilam ale mamy wymarzona córeczke:tak:

reklama
malinka1980 koniecznie musisz to wyleczyc. Bakteria e-coli jest grozna jesli rozwija sie w moczu lub pochwie (z cewki do pochwy nie daleko). Nie leczenie jej moze spowodowac przerzut na nerki a w najgorszym wypadku (podkreslam w najgorszym) spowodowac oslabienie/pekniecie worka owodniowego co wiaze sie z zakazeniem wod plodowych i dziecka a samo saczenie sie wod moze spowodowac przedwczesny porod. Konieczne jest leczenie antybiotykiem,zreszta jutro lekarz sam ci to powie. Na twoim miejscu zastosowalabym juz dzis wodoterapie, czyli w dniu dzisiejszym wypic jeszcze ok 2 litrow wody niegazowanej. Pozwoli to oczyscic sie z bakterii. Bardzo dobrze by bylo jakbys skoczyla sobie po sok z zurawiny, jest idealny w takich przypadkach. Kuruj sie i daj znac co powiedzial lekarz

kruszki tez tak mam ztym sercem i pamietam ze kilka dziewczyn pisalo o tym. Czytalam ze to naturalne w ciazy poniewaz serce pompuje 30% wiecej krwi przez to ze nosimy malego lokatora pod sercem (trzeba go dodatkowo odzywic, dotlenic itp..) Mimo to sprawdz koniecznie u lekarza i daj znac

karola82-82 co za wiadomosci, super. Gratuluje corci ;))

Ja po wczorajszej wizycie:
badanie moczu w normie, szyjka długa zamknięta, morfologia w dół (norma), muszę brać żelazo, serce bije (detektor taki sam jak mój, hehe), kiły nie mam i nie miałam :-). ogólnie wszystko pozytywnie. Pani gine powiedziała że się bardzo cieszy że już tak daleko zaszłam, że już zaraz połowa. :-)

malinka1980- duzo soku z zurawiny- mozesz kupic sobie tez prenatal uro care - lek dla kobiet w ciazy wlasnie na bakterie w moczu- ja lapalam non stop w zeszlej ciazy a odkad zaczelam to brac skonczylo sie.
reszcie gratuluje udanych wizyt:)ja mam swoja jutro:-)

no wiec jestem juz po wizycie u poloznej ;)

odebralam badania krwi i wszytko ok tylko hemoglobina za nisko musze jesc zelazo ...
badanie serduszka bylo tym doplerem i jest 150 uderzen na minute, kobitka znalazla serduszko od razu ;)
moja waga spadla o 2 kilo odkad jestem w ciazy i jestem plaska jak deska ...
polozna powiedziala ze w przeciagu 4 tyg powinnam juz zaczac czuc ruchy malenstwa...
ogolnie wszytko jest bardzo dobrze i teraz czekamy do 26marca zeby isc na usg i zobaczyc co tam siedzi w srodku :D

tylko nie wiem jak ja mam jeszcze brac to zelazo bo biore juz witaminy dla kobiet w ciazy od samego poczatku czesto jeszcze wypije takie musujace witaminki w ktorych tez jest zelazo i czy ono mi sie tak zle przyswaja? a poza tym jakie produkty sa bogate w zelazo ?

a wiec ja mam skierowanie na ekg na jutro poludnie i na badanie krwi (znowu klucie)
poki co wyglada to niegroznie, ale na wszelki wypadek trzeba sprawdzic
doktor powiedziala, ze w ciazy moj organizm obciazony, dodatkowo pracuje i to dlatego, mam robic wszystko wolniej i sie nie spieszyc tak, zakaz gazowanych napojow, o kawie mam zapomniec
zobaczymy co ekg wylaze ale mysle ze nic groznego :)

reklama
Kruszki wszystko bedzie dobrze, badania na pewno to potwierdza. W koncu nasze serducha pracuja teraz za dwoje jakby:tak: Ja mialam takie kolatania na poczatku ale samo mi przeszlo, po skanie, nawet nie zdazylam isc do lekarza. Najwazniejsze ze sie Toba jutro zajma, uszki do gory!!!

Reszcie mamusiek gratuluje udanych wizyt!!!!

Do góry