Oczywiście nie wytrzymałam i złapałam dzisiaj w pracy mojego znajomego ginekologa i poprosiłam o usg. Nie protestował bo akurat nic nie robił :-) No więc uspokoiłam się, dzidzi ładnie rośnie, nie wiem ile długości bo zmierzył tylko BPD, AC i FL. Z tych pomiarów wynika że dzidzia waży ok. 137g :-) Któraś dziewczyn pisała jakiś wzór na obliczenie crl z fl ale nie mogę znaleźć. Dzidziuś ma wszystko na miejscu :-) nie pooglądałam go niestety zbyt dobrze, bo miał tylko jeden monitor i niewygodnie się patrzyło no i badanie nie było jakieś długie. W sumie to mi na tym nie zależało. Chciałam tylko wiedzieć że wszystko jest ok. No i zapytałam czy widzi tam coś między nogami. Dzidziuś leżał bokiem i zasłaniał się nóżkami, nawet podwinął jedną nóżkę pod pupkę, fajnie to było widać. No ale jak go trochę poruszał to stwierdził że coś tam między nogami widzi no i że bardziej na chłopaka mu to wygląda. To jeszcze nie na 100% bo stwierdził: raczej chłopak, ale taki wstydliwy :-) no ale ja i tak miałam przeczucie że niestety moje marzenie o córeczce się nie spełni wiec w sumie nie jestem zawiedziona. Zobaczymy czy potwierdzi się za miesiąc na połówkowym.