reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza :)

-Aia- sempe gratuluję Dziewuszek:-) i oczywiście udanych wizyt.
Ja jutro idę do lekarza na 20.00 bardzo się boję, czy po tej anginie wszystko ok. Nie czuję ostatnio dzidzi i mam wielkiego stracha... trzymajcie kciuki Kochane, bo do jutra chyba zwariuję...

reklama
sempe gratuluję, super:) a nie czujesz jeszcze małej ??????????????
jukix trzymam mooooooocno kciuki za wizytę, kurcze najgorsze jak sie ma wizytę wieczorem wtedy cały dzien sie dłuży, człowiek mysli ciągle o tym, brzuch boli z nerwów itd :wściekła/y: aha ja kochana od niedzieli nie czułam maluszka i tez byłam w strachu ale tak naprawde to są dopiero początki wiec dziecko nie zawsze musi być wyczuwalne, czasem magą być przerwy np 1 czy 2 dni, u mnie dziś maluszek sie ruszył dopiero ok 18 -stej a od niedzieli zero >!!!!!!!!!!!!!!!!!! wiec odetchnęłam z ulgą !!!!!!!!!!

marcia nie dziwię Ci się, że czujesz się zawiedziona wizytą bez USG. Ja się już tak do niego i do popodglądania maluszka przyzwyczaiłam, że byłabym rozgoryczona wręcz, gdyby wizyta dobyła się bez tego, klu dla mnie bądź co bądź :-( Ale...Grunt, że wszystko dobrze:tak: Poza tym, z drugiej strony, jak pisała katjuszanie wiadomo do końca jak to jest z tymi falami i ich wpływem na nasze bąbelki. Jeżeli nie ma potrzeby, to może faktycznie lepiej dać im swobodnie popływać;-)

ilona wkręcaj się, wkręcaj :-D Fajnie, że się ujawniłaś!
Zazdroszczę ruchów, ja wciąż czekam...

sempe gratuluję udanej wizyty i pokaźniej dziewczynki:-D Super!

jukix zaciskam kciukasy, będzie dobrze:-D!!!

Alez ja dawno nie pisalam w tym watku,choc regularnie czytam. Gratuluje wszystkich udanych wizyt i dorodnych dzieciaczkow!!!!!!!! No i sa dziewczynki,super:D Ja to do 30 marca czekam na skan polowkowy,wtedy tez bede pytac o plec. Powinnam sie na dniach wybrac tez na zwykla wizyte ale jakos mi na razie nie po drodze:confused:
Ilonka to Ty taka????po cichaczu????przeciez Ty jedna z nas od poczatku,za Ciebie kciuki mocna trzymalam,pamietam zdjecie brzuszka z synciem... I Ty z boku????tez mi cos! Smigaj na glowny i sie nie wyglupiaj,czekamy:cool:

JA również gratuluje udanych wizyt i duzo radosci:-)
Wizyte mam jutro, bz USG zapewne, bo moj gin jest zdania, że jak sie nic nie dzieje to szkoda mu przeszkadzac falami.
Wczoraj odebrałam wyniki, niby wszystko dobrze ale w moczu mam liczne szczawiany i moczany i zastanawiam się co to znaczy??:szok:

Ja mam wizyty co miesiąc, obowiązkowe badanie ginekologiczne. USG na życzenie, dodatkowo płatne. Dodatkowo obowiązkowa morfologia i mocz co 2 miesiące, no i te dodatkowe badania krwi, potem krzywa cukrowa i inne bzdety :)

marcia331 - nie przejmuj się brakiem usg, z pewnością gin uznała że jest wszystko ok i nie widziała potrzeby jego robienia, a wiadomo, że my to ciekawskie jesteśmy i najchętniej nawet kilka razy dziennie byśmy chciały podglądać nasze dzidzie :-p

sempe - okazała córunia, gratki :))

jukix - nie wariuj, będzie dobrze na wizycie :))

natasszzka87 - a ja jutro mam wizytę i też pewnie bez usg :// odnośnie moczu, to możne jakaś infekcja pęcherza, ale jak Ci za bardzo nie dokucza to ok, często się to zdarza w ciąży, a wyniki moczu bardzo szybko się zmieniają, może jakiś urosept weź, z resztą dziś masz wizytę to lekarz Ci doradzi :tak:

malinka1980 - super że wszystko ok, ja normalnie mam wizyty co 4 tyg, no chyba że jest jakaś potrzeba szybciej

Oczywiście nie wytrzymałam i złapałam dzisiaj w pracy mojego znajomego ginekologa i poprosiłam o usg. Nie protestował bo akurat nic nie robił :-) No więc uspokoiłam się, dzidzi ładnie rośnie, nie wiem ile długości bo zmierzył tylko BPD, AC i FL. Z tych pomiarów wynika że dzidzia waży ok. 137g :-) Któraś dziewczyn pisała jakiś wzór na obliczenie crl z fl ale nie mogę znaleźć. Dzidziuś ma wszystko na miejscu :-) nie pooglądałam go niestety zbyt dobrze, bo miał tylko jeden monitor i niewygodnie się patrzyło no i badanie nie było jakieś długie. W sumie to mi na tym nie zależało. Chciałam tylko wiedzieć że wszystko jest ok. No i zapytałam czy widzi tam coś między nogami. Dzidziuś leżał bokiem i zasłaniał się nóżkami, nawet podwinął jedną nóżkę pod pupkę, fajnie to było widać. No ale jak go trochę poruszał to stwierdził że coś tam między nogami widzi no i że bardziej na chłopaka mu to wygląda. To jeszcze nie na 100% bo stwierdził: raczej chłopak, ale taki wstydliwy :-) no ale ja i tak miałam przeczucie że niestety moje marzenie o córeczce się nie spełni wiec w sumie nie jestem zawiedziona. Zobaczymy czy potwierdzi się za miesiąc na połówkowym.

reklama
Witajcie, serdecznie gratuluję udanych wizyt, moja wczorajsza również była udana :biggrin2: choć strasznie się jej bałam. Super móc podejrzeć maluszka, ma już 70mm i podobno to chłopak tak na 90%. Co prawda ja się do płci jeszcze nie przywiązuję bo to jeszcze wcześnie jest. Nawet się nie spodziewałam że lekarz będzie już coś widział. Dla mnie to bez znaczenia kto będzie, ale mąż to cały w skowronkach chodzi:-D.
Pozostałe badania są jeszcze ok, choć gorsze niż miesiąc temu - nic na to nie poradzę że dziecię nie chce nic jeść poza chlebem z masłem :-(.
Marcia widzę że mamy podobnie wyznaczane wizyty, moja kolejna też jest 20 marca.
A co do usg to fajnie jest podejrzeć dzieciątko jak najczęściej ale zalecane są 4 w ciąży i myślę że nie ma co z nimi przesadzać.

Do góry