reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

Ja marzę by dzidzia urodziła się 2sierpnia, w moje urodziny :-) ja swoim rodzicom zrobilam prezent na 7rocznice ślubu, rodząc sie 10minut po północy;p wiec moze moje bobo tez sie postara:-D
Termin według OM jest na 1, według wczesnego usg na 8, wedlug wczorajszego na 6, wiec moze damy rade.

reklama
dorotak fantastyczne wieści!!! Cudownie:-) Ty zdrowa, dzidzia pięknie rośnie, pełnia szczęścia:-D Ależ się cieszę!

nataszka gratulacje! Wspaniale zobaczyć te kilka centymetrów pulsującego życiem szczęścia:-D

katjusza, Black Opal też terminy porodu traktuję orientacyjnie i nie przykładam do kolejnych większej wagi. Wg moich obliczeń będzie początek sierpnia. Niby wg OM wychodzi 31 lipca, ale miałam późną owu, więc przewiduję obsuwę ;-)

Dziewczyny, super to się to czyta, dobrze, że wszystkie wizyty udane i dzieciątka szybko rosną :-)

Ale już sie nie moge doczekać usg, mam 8 lutego.

Nataszka ale się usmiałam, jak przeczytałam o tym serduszku :-D Dzieci sa takie slodkie :-)

Dorotak dobrze, że z tobą też wszystko ok i że jestes zdrowa :tak: Ale ulga, co?

Co do tarczycy to ja niestety własnie mam niedoczynność czyli wyniki bardzo zawyżone, więc skoro spadają w okolicach 12 tyg to dla mnie tym gorzej :-( Staram się myśleć pozytywnie, ale mam starsznego pietra :-(

cornelka wiesz, myślę, że najważniejsze, że masz tą niedoczynność wykrytą i to wcześnie i jesteś pod stałą opieką lekarską. Pomyśl, że mogłabyś nie wiedzieć o zaburzeniach, wtedy faktycznie zagrożenie byłoby znaczące, a tak, nic tylko być dobrej myśli i zaufania do lekarza prowadzącego:-) Trzymam za Was kciuki w każdym razie i przesyłam całą chmarę pozytywnych myśli:tak:

Super wiesci z tych genetycznych skanow, kruszynki zdrowe, pieknie rosna, mamusie zadowolone... GRATULACJE wszystkim szczesliwym sierpniowkom!!!!!!!! No patrzcie jak ladnie leci, 2 trymestr prawie, dla niektorych juz, obawy mniejsze, spokojniej i ani sie obejrzymy a bedziemy czytac "...dziewczyny ja juz jade!!!":-)

Nataszka ja tydzien temu mialam tak tak samo jak Ty, lekarka nie mogla pomierzyc bo Malutek ok ale za maly tez mial 3,5cm. No i za tydzien w piatek zobaczymy sie znow i wtedy juz wszystkie pomiary. Nie moge sie doczekac:tak:

Gratuluję udanych wizyt:)

Ja wczoraj też byłam. Wszystko ok. Przezierność 1,5 mm kość nosowa jest. Maluszek ma 4,6 cm. Brykał i fikał sobie. Nie dało się jednak stwierdzić czy to chłopiec czy dziewczynka.

Tylko tyłozgięcie macicy mam i na razie USG przez brzuch nie da się zrobić. ale tak samo było w ciąży z Hanią.

Ostatnia edycja:
zylcia pięknie! Doskonałe wieści:-D Gratuluję!
Też miałam do tej pory USG przez pochwę robione, łącznie z tym w 11 tyg. Pierwszy raz byłam na genetycznym przez brzuch badana i przyznam szczerze, że wolę dopochwowe. Jakoś nieprzyjemnie ten glut i ucisk aparatury odczuwałam:eek: Siła przyzwyczajenia...

ja miałam tylko pierwsze USG w 4 tygodniu robione dopochwowo, to w 8 tygodniu gdy usłyszeliśmy serduszko, było przez brzuch. Pewnie to w 13 tygodniu genetyczne też będzie przez brzuch :) Jejku, ja to się już nie mogę doczekać, żeby zobaczyć to maleństwo!

A ja za to jeszcze zadnego usg czy badani anie mialam dopiero pierwsze mam 6 lutego czyli za tydzien i juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze malutka kruszynke ;)

reklama
A ja za to jeszcze zadnego usg czy badani anie mialam dopiero pierwsze mam 6 lutego czyli za tydzien i juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze malutka kruszynke ;)

To się naczekałaś, chyba bym sczezła przez taki czas :szok:
A może jednak zobaczycie kruszynki, skoro brzucho tak rośnie;-)? Może babcia ma rację...Wiesz, mądrość pokoleń:-)

Do góry