reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

To się naczekałaś, chyba bym sczezła przez taki czas :szok:
A może jednak zobaczycie kruszynki, skoro brzucho tak rośnie;-)? Może babcia ma rację...Wiesz, mądrość pokoleń:-)

Ehhh fajnie by bylo napewno bysmy sie cieszyli ze tak za jednym zamachem :D ale nie sadze:p w sumie jak dzisiaj przejrzalam te galerie brzuszkow to niektore dziewczyny maja pokazniejsze w sumie :p
a co do usg nie moge sie juz doczekac!

reklama
nie ma tematu o poloznych, a z racjo ze tu w uk troszke inaczej to wyglada to opisze tu :)
wiec byla dzis u mnie z wizyta pani polozna, nazywa sie Emma jest bardzo sympatyczna, wziela mi probki krwi, wypelnila podstawowe papiery (o chorobach, paleniu itd)
wiec w ciagu 2tyg bedziemy mieli skan :) da mi znac jutro, na kiedy, no i czeka mnie wizyta u lekarza, najprawdopodobniej bedzie to sroda :) takze ja jak cos to bede pisala o mojej pani poloznej tutaj :)
bedzie ze mna przez cala ciaze i potem jak dzidzia sie urodzi to bedzie przychodzila mierzyc i sprawdzac czy wszystko okey :)

Kruszki no to fajnie ze polozna byla i juz masz widoki na skan. U Ciebie to jeszcze inaczej niz u nas, ja najpierw bylam u dr i on mi robil wizyte do poloznej no i ja do niej teraz bede chodzic przez cala ciaze. Ona do mnie przyjdzie dopiero po urodzeniu dziecka. Ale grunt zeby wszystkie wizyty bezproblemowo, to juz niewazne gdzie:tak:

Kruszki no to fajnie ze polozna byla i juz masz widoki na skan. U Ciebie to jeszcze inaczej niz u nas, ja najpierw bylam u dr i on mi robil wizyte do poloznej no i ja do niej teraz bede chodzic przez cala ciaze. Ona do mnie przyjdzie dopiero po urodzeniu dziecka. Ale grunt zeby wszystkie wizyty bezproblemowo, to juz niewazne gdzie:tak:
ooo no nie Ona bedzie do mnie przychodzila i krew w domu bedzie i probki moczu i te wszystkie srele, ale dokladnie tak jak mowisz, wazne ze wszystko bezproblemow :) mam nadzieje, ze dzis poznam date skanu :)

Widziałam!! Nasze 63mm wielkie szczęście!!! Widziałam rączki, nóżki, żołądek, pęcherz moczowy, mózg i śliczną buzię. Serducho ładnie biło. Wszystkie pomiary genetyczne w porządku. Tylko taki mały uparciuszek z tej naszej dzidzi, bo nie chciała się przekręcić. Robiła mi usg najpierw przez brzuch, potem dopochwowo, potem znowu przez brzuch i jeszcze raz dopochwowo. Aż w końcu się udało wszystko pomierzyć. Jutro wrzucę zdjęcia, bo zaraz mąż mnie wygoni sprzed laptopa.

Witam was!
Ja byłam wczoraj na usg genetycznym, moje maleństwo ma ponad 8cm, NT wyszło 0,9mm, wszystkie narządy w porządku :-). Lekarz, przyciśnięty przeze mnie w kwestii płci, powiedział że wygląda mu na chłopca, ale to tak hipotetycznie na razie :tak:

reklama
Do góry