reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza :)

hej i ja po wizycie, 7.71cm szczęścia, przezierność karku i przegroda nosowa okej, dwie ręce, dwie nogi, pęcherz, półkule, żołądek, serce - wszystko na swoim miejscu :-) brykało i ssało kciuka :-)

Ostatnia edycja:
reklama
No i pięknie - same dobre wieści! Oby tak dalej :D :D :D

Co do higieny przed wizytą, to ja się nie golę na zero. Ale to dlatego, że nigdy tego nie robię - nie lubię tego, nie znoszę odrastających włosków i w ogóle jest to dla mnie trochę nienaturalne ;) Ale staram się, żeby było estetycznie, tzn. żeby włoski były króciutkie. I moim zdaniem to zupełnie wystarczy :) No ale to zupełnie indywidualna sprawa :)

jak swietnie ze u Was dobrze:-) bobaski rosną jak na drozdzach:-)

jezeli chodzi o golenie to robie to regularnie co ok 3tyg i raz na "zero", raz paseczek:-) to zalezy od nastroju ale zeby tak specjalnie zaraz przed wizytą to nie. Myje się i szoruje krótko przed wyjsciem do lekarza:-)

katjusza wielkie gratulacje:-D! Jakie wielkie bobo, czadowo! Tobie też termin wg USG przewędrował na koniec lipca? Tak czy siak wychodzi na to, że planowo będziemy rodzić w podobnym czasie. Fajnie :-)

dorotak, nataszka, Danuś mam nadzieję, że u Was też wszystko w porządku? :tak:

Ja wizyte kontrolna u mojej gin prowadzącej mam na 7lutego, ale dziś miałam usg.
Oglądałam maluszka chyba z pół godziny:)
Najpierw z 10minut, ale jakoś bobas nie chciał się ulożyć wiec lekarz wyslal mnie na 20minutowe zwiedzanie szpitala, i powrot do jego pracowni. No i potem jeszcze z kwadransik. Wszystko jest dobrze, dzidzi zdrowa. A jeszcze dowiedzialam się, że niepotrzebne lekarze mnie tak straszyli tym ze poronie jak nie przywiaze sie do lozka i nie bede lykac duphastonu.
Lekarz niestety nie podjął się określania płci płodu:(

Maleństwo ma 5,92cm. Choć jestem teoretycznie w najbardziej zaawansowanej ciąży. W sumie ciężko mi sie połapać w całej reszcie, tych wszystkich skrótach... Jutro zeskanuje zdjecia usg.

Co do golenia miejsc intymnych, ja to robie na zero, co kilka dni maksymalnie. Jakoś tak sie przyzwyczailam i sama glupio sie czuje gdy mam tam jakiekolwiek odrosty. Ale nawet zazdroszcze kobietom które obywaja sie bez tego:p jednak skóra nieraz tam sie podrażnia, no i po pewnym czasie az glupio pokazac sie wlasnemu facetowi z milimetrowym odrostem. bo sie czuje dyskomfort

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry