reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

hej i ja po wizycie, 7.71cm szczęścia, przezierność karku i przegroda nosowa okej, dwie ręce, dwie nogi, pęcherz, półkule, żołądek, serce - wszystko na swoim miejscu :-) brykało i ssało kciuka :-)

Ostatnia edycja:
reklama
No i pięknie - same dobre wieści! Oby tak dalej :D :D :D

Co do higieny przed wizytą, to ja się nie golę na zero. Ale to dlatego, że nigdy tego nie robię - nie lubię tego, nie znoszę odrastających włosków i w ogóle jest to dla mnie trochę nienaturalne ;) Ale staram się, żeby było estetycznie, tzn. żeby włoski były króciutkie. I moim zdaniem to zupełnie wystarczy :) No ale to zupełnie indywidualna sprawa :)

jak swietnie ze u Was dobrze:-) bobaski rosną jak na drozdzach:-)

jezeli chodzi o golenie to robie to regularnie co ok 3tyg i raz na "zero", raz paseczek:-) to zalezy od nastroju ale zeby tak specjalnie zaraz przed wizytą to nie. Myje się i szoruje krótko przed wyjsciem do lekarza:-)

katjusza wielkie gratulacje:-D! Jakie wielkie bobo, czadowo! Tobie też termin wg USG przewędrował na koniec lipca? Tak czy siak wychodzi na to, że planowo będziemy rodzić w podobnym czasie. Fajnie :-)

dorotak, nataszka, Danuś mam nadzieję, że u Was też wszystko w porządku? :tak:

Ja wizyte kontrolna u mojej gin prowadzącej mam na 7lutego, ale dziś miałam usg.
Oglądałam maluszka chyba z pół godziny:)
Najpierw z 10minut, ale jakoś bobas nie chciał się ulożyć wiec lekarz wyslal mnie na 20minutowe zwiedzanie szpitala, i powrot do jego pracowni. No i potem jeszcze z kwadransik. Wszystko jest dobrze, dzidzi zdrowa. A jeszcze dowiedzialam się, że niepotrzebne lekarze mnie tak straszyli tym ze poronie jak nie przywiaze sie do lozka i nie bede lykac duphastonu.
Lekarz niestety nie podjął się określania płci płodu:(

Maleństwo ma 5,92cm. Choć jestem teoretycznie w najbardziej zaawansowanej ciąży. W sumie ciężko mi sie połapać w całej reszcie, tych wszystkich skrótach... Jutro zeskanuje zdjecia usg.

Co do golenia miejsc intymnych, ja to robie na zero, co kilka dni maksymalnie. Jakoś tak sie przyzwyczailam i sama glupio sie czuje gdy mam tam jakiekolwiek odrosty. Ale nawet zazdroszcze kobietom które obywaja sie bez tego:p jednak skóra nieraz tam sie podrażnia, no i po pewnym czasie az glupio pokazac sie wlasnemu facetowi z milimetrowym odrostem. bo sie czuje dyskomfort

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry