reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

Ja wole nawet nie próbować myśleć o porodzie, strasznie mnie to przeraża, i wydaje mi się, że za nic tego nie przeżyje... Będe udawać i wmawiać sobie, że tego nie będzie, że moje dziecko po prostu bezboleśnie teleportują z mojego brzuszka na ten świat...

reklama
Mala.di, ja poprzednio do końca nie wierzyłam, że moja ciąża skończy się porodem :D Byłam strasznie zaskoczona jak mi zaczęły wody odchodzić ;)

Ależ Wam zazdroszczę tych spotkań z dużymi Maluszkami :) Ja mam wizytę dopiero 7 lutego...:/

Mala.di przypomnialas mi siebie sama, zwlaszcza w 8 m-cu nawet nie przyjmowalam faktu porodu do wiadomosci, mnie to nie dotyczylo! Ale w 9tym, zwlaszcza pod koniec juz sie modlilam zeby sie zaczelo, natychmiast, nic mnie juz nie przerazal. No i jak przyszlo co do czego to poznalam co to znaczy dzialanie adrenaliny- nie czulam bolu wcale:szok: Teraz tez bym sobie tak zyczyla, bo juz sie zaczynam lekko obawiac:tak:

Ja tak wlasnie wole sobie myśleć, że tego wcale nie bede musiala przezyc. ze jakims cudem inaczej ze mnie wylezie malenstwo...

Ewo, ja mam 7utego wizyte kontrolna u prowadzacego:p ale usg wczesniej, u kogos innego.
Ja w sumie w 9tyg bylam juz po dwoch usg....

kakakarolina jak tam na wczorajszej wizycie???? Mam nadzieję że wszystko w porządku i dzidzia piękna, duża i zdrowa.

anikaaa trzymam kciuki za Twoją wizytę, bo chyba masz dzisiaj.

sepme gratuluje wielkoluda :-) Niesamowite że już takiego dużego dzidziusia nosisz w sobie.

haha ja też tak miałam, w 9 miesiącu mnie olśniło i mówię do mojego męża - ty, to teraz trzeba będzie jakoś to cholera urodzić.. ale jaja..:szok::-D

Już kochane uzupełniam informacje wizytowe. Wszystko ok. dzidziuś i macica rośnie, serduszko bije. No ale się zagadałyśmy z gin na tym usg i zapomniałam zapytać ile mierzy i takie tam ale widziałam, ze mierzy i mówi, że wszystko ok. Nawet się zapomniałam zapytać jakie mam badania zrobić? Co się robi na następną wizytę wiecie?
Może tylko morfologię zrobię. A i młody spał nie dało się go dobudzić więc nic nie pomierzone. Więc usg z mierzeniem 6.02
Ale uspokoiłam się wczoraj że tam jest i rośnie:tak:

Ja też już jestem po wizycie. Moje maleństwo machało nóżkami i być może rączkami. Moja gin powiedziała, że wszystko jest ok, dziecko duże i bardzo ruchliwe. Bardzo się z tego cieszę. Następną wizytę mam wyznaczoną na 16 lutego.
Pozdrawiam i życzę wszystkim udanych wizyt....

reklama
Kakakarolina, Anikaa gratuluje udanych wizyt :-) Dobrze, że dzieciaczki zdrowo rosną.

Ja to bym mogła mieć to usg tak co 2 tygodnie, tak jeszcze 2 tyg po wizycie jestem spokojna, a potem zaczynaja się obawy i odliczam dni kiedy zobaczę Maluszka.

Do góry