reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza :)

Ja wole nawet nie próbować myśleć o porodzie, strasznie mnie to przeraża, i wydaje mi się, że za nic tego nie przeżyje... Będe udawać i wmawiać sobie, że tego nie będzie, że moje dziecko po prostu bezboleśnie teleportują z mojego brzuszka na ten świat...

reklama
Mala.di, ja poprzednio do końca nie wierzyłam, że moja ciąża skończy się porodem :D Byłam strasznie zaskoczona jak mi zaczęły wody odchodzić ;)

Ależ Wam zazdroszczę tych spotkań z dużymi Maluszkami :) Ja mam wizytę dopiero 7 lutego...:/

Mala.di przypomnialas mi siebie sama, zwlaszcza w 8 m-cu nawet nie przyjmowalam faktu porodu do wiadomosci, mnie to nie dotyczylo! Ale w 9tym, zwlaszcza pod koniec juz sie modlilam zeby sie zaczelo, natychmiast, nic mnie juz nie przerazal. No i jak przyszlo co do czego to poznalam co to znaczy dzialanie adrenaliny- nie czulam bolu wcale:szok: Teraz tez bym sobie tak zyczyla, bo juz sie zaczynam lekko obawiac:tak:

Ja tak wlasnie wole sobie myśleć, że tego wcale nie bede musiala przezyc. ze jakims cudem inaczej ze mnie wylezie malenstwo...

Ewo, ja mam 7utego wizyte kontrolna u prowadzacego:p ale usg wczesniej, u kogos innego.
Ja w sumie w 9tyg bylam juz po dwoch usg....

kakakarolina jak tam na wczorajszej wizycie???? Mam nadzieję że wszystko w porządku i dzidzia piękna, duża i zdrowa.

anikaaa trzymam kciuki za Twoją wizytę, bo chyba masz dzisiaj.

sepme gratuluje wielkoluda :-) Niesamowite że już takiego dużego dzidziusia nosisz w sobie.

haha ja też tak miałam, w 9 miesiącu mnie olśniło i mówię do mojego męża - ty, to teraz trzeba będzie jakoś to cholera urodzić.. ale jaja..:szok::-D

Już kochane uzupełniam informacje wizytowe. Wszystko ok. dzidziuś i macica rośnie, serduszko bije. No ale się zagadałyśmy z gin na tym usg i zapomniałam zapytać ile mierzy i takie tam ale widziałam, ze mierzy i mówi, że wszystko ok. Nawet się zapomniałam zapytać jakie mam badania zrobić? Co się robi na następną wizytę wiecie?
Może tylko morfologię zrobię. A i młody spał nie dało się go dobudzić więc nic nie pomierzone. Więc usg z mierzeniem 6.02
Ale uspokoiłam się wczoraj że tam jest i rośnie:tak:

Ja też już jestem po wizycie. Moje maleństwo machało nóżkami i być może rączkami. Moja gin powiedziała, że wszystko jest ok, dziecko duże i bardzo ruchliwe. Bardzo się z tego cieszę. Następną wizytę mam wyznaczoną na 16 lutego.
Pozdrawiam i życzę wszystkim udanych wizyt....

reklama
Kakakarolina, Anikaa gratuluje udanych wizyt :-) Dobrze, że dzieciaczki zdrowo rosną.

Ja to bym mogła mieć to usg tak co 2 tygodnie, tak jeszcze 2 tyg po wizycie jestem spokojna, a potem zaczynaja się obawy i odliczam dni kiedy zobaczę Maluszka.

Do góry