reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

reklama
Licząc od ostatniej miesiączki. Ale ja mam cykle 28 dni.Ty jesteś wg lekarzy w 8 tyg (i to na początku) , ale tak naprawdę biorąc pod uwagę późną owulacje to ciąża jest młodsza. Zdarza się, że zarodek pojawia się nawet w 8 tyg. nic tu sie nie rozstrzygnie...trzeba czekać na wyniki, albo wybrać się na kolejne USG. No i być dobrej myśli...

asia Ja Ci radzę jedno, nie licz sobie na kalkulatorkach tylko licz ile ma faktycznie ciąża, dla mnie ma ona ok 4 tyg od zapłodnienia czyli jak to lekarze potem liczą ok 6 tyg dziś !!!!!!!!!!!!!!!!! a nie jak mówisz 8 tydzien, bo owu nie miałaś w 14 dniu cyklu tylko minimum w 22 dniu, a moze nawet i 24 dniu, bo plemniczki sobie pare dni mogą poczekać na jajo !!!!!!!! ( u mnie sex był 2 dni przed owu ) dodajesz sobie 14 dni fazy lutealnej czyli @ powinnaś dostać ok 26 grudnia jakbyś nie zaszła !!!!!!!!! a kiedy test robiłaś w ogóle ??????????????
nie mysl tak o tym bo według moich obliczen to jest 6 tydzien wiec nie zawsze widać zarodek, a np za 2 dni juz bedzie płód i serdunio jak to było u mojej znajomej, 2 dni a taka różnica !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! głowa do góry :)

a test od razu pokazał ładne krechy czy bladziochy ????????
Ja ci mówię nie ma sensu liczyć kiedy miałaś okres bo owulka była póżno i dlatego to tak na usg wygląda !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

asia teraz juz nie mysl co i jak i kiedy, tylko czekaj na wyniki a potem sio na usg i bedzie juz dzidzia i serdunio :) zobaczysz :)

Asia, ja też myślę, że będzie dobrze :) Bo dziś jest dobry dzień :)

Ja się melduję po usg :) Dziękuję za wszystkie kciuki!
SERDUCHO BIJE aż się całe ciałko trzęsło :D 134 uderzenia na minutę. Maluszek ma już prawie 9 mm! Z pomiarów wychodzi co prawda 6w6d (według OM 7w3d), ale te uśrednione normy liczą chyba owulację ok. 14 dnia, a ja miałam ok. 17, więc jest ok :) Poza tym to się może jeszcze wszystko powyrównywać, a taka różnica to żadna różnica :)

No i najważniejsze - krwiak się znacząco zmniejszył! Trzeba było mocno poszukać, żeby go znaleźć. UFF!!!... Co prawda dalej abstynencja, oszczędny tryb życia i duphaston, ale teraz już jestem prawie pewna, że krwiak się po prostu wchłonie. Mamy pozwolenie na ferie w górach, więc żyjemy sobie normalnie :)

Pierwsza bitwa w życiu Maluszka już prawie wygrana!:) Następnym razem zobaczymy się za 4 tygodnie:)

reklama
Do góry