reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza :)

Gratuluję udanych wizyt.

Ja dziś dostałam wyniki z wymazu na paciorkowca, na szczęście nie mam tego paskudztwa :) a ja płaciłam u mojej ginki za badanie 50zł. Ale nie musiałam już nigdzie dodatkowo jeździć zawozić do lab

reklama
Mam pytanie - wymaz na paciorkowca miałyście pobierany z pochwy tylko?

U mnie sprawdzili paciorkowca przy okazji ostatniego ogólnego wymazu (miałam zakażenie bakteryjne). Wyszedł ujemny.
Moja gin. mówi, że to w zasadzie wystarczy, ale że pobiera się też wymaz na paciorkowca z odbytu i może trzeba by to jeszcze uzupełnić :/ Nie przypominam sobie, żebym z Frankiem pobierała wymazy na GBS z dwóch miejsc. Z pochwy chyba wystarczy?

To ja powiem tak, mój gin pobiera z 3 miejsc, z pochwy, odbytu i ujścia cewki. Więc płaciłam 80 zł, za wszytko. Ja się cieszę, że to tzw. pełny GBS, bo ja jestem nosicielem paciorkowca (wyleczony przed ciążą) i w poprzedniej ciąży w cewce miałam, a w pochwie nie, równie dobrze może być na odwrót.

Ja dziś najprawdopodobniej ostatni wizyta. Dzidzia rośnie zdrowo, alenie spieszy jej się wcale bo wszystko pozamykane szczelnie. Waży ok. 2900. Zaliczyłam też konsultacje u anestezjologa, bo przymierzam się do zzo. Patrząc na posty coś mi się wydaje, że połowa z nas rozpakuje się już w lipcu hehe. Pomyślnych wizyt, dziewczyny

Dziewczyny, gratuluję udanych wizyt i dobrych wieści :).

Co do wymazu na paciorkowca. Ja miałam pobierany z odbytu i z pochwy. Wynik szczęśliwie ujemny. Zapłaciłam 100 zł. u mojego gin. Pewnie tak dużo ze względu na dwie plantacje, jakie musieli zrobić?

irisson przy cesarce obecność paciorkowca ma mniejsze znaczenie...Ale zawsze warto mieć tę wiedzę :).

super ze wszystko na wizytach ok:-)

ja tez miałam pobierany wymaz z odbytu i pochwy i nie musiałam nigdzie nosić, zapłaciłam 30zł:tak: wizyta u mojego gin podrożała do 170zł... ale to jeden z nielicznych najlepszych lekarzy w Poznaniu:tak:

reklama
Do góry