reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza :)

kakakarolina, gratuluję udanej wizyty:-)od razu widać że masz humor lepszy:tak:
moja też z tych wielkoglowych, po mnie zresztą. Miała 36cm, mi lekarze powiedzielli że dlatego jej nie urodziłam, bo u mnie skurcze były super, doszło do 8cm rozwarcia, tylko głowa wielka nie mogła zejść niżej no skończyło sie cięciem. Teraz młody idzie narazie wg średniej, zobaczymy co to będzie;-)
A ja byłam wcześniakiem, urodziłam się w 34tyg i miałam 51cm i ważyłam 2600:szok: kawał baby jak na wcześniaka;-) głowę miałam 33cm, aż spr w książeczce zdrowia

reklama
A ja byłam wcześniakiem, urodziłam się w 34tyg i miałam 51cm i ważyłam 2600:szok: kawał baby jak na wcześniaka;-) głowę miałam 33cm, aż spr w książeczce zdrowia

Chyba Cię "pobiję" ;) Ja jestem w 31 tc - 2,5 kilo żywej wagi ;) Innych wymiarów nie pamiętam. Czasem się zastanawiam, do ilu bym dobiła, gdyby mnie Mama donosiła do 40 tc ;)
Na szczęście moje dzieci nie idą w ślady mamy, tylko głowy mają spore, a tak to średniaki ;)

Jak miło czytać, że u Was wszystko dobrze. U mnie się jakieś bakterie pojawiły i będę od czwartku na antybiotyku, na dodatek dzidziol pod gardłem siedzi. A termin mam na 5 sierpnia. Siedzę z telefonem bo mają do mnie z przychodni dzwonić a też bym się tak pouśmiechała jak Wy...

faktycznie nieźle:-D moja mama przede mną urodziła dwóch moich braci- pierwszy 4200, drugi 4500.... masakra, a tyła w ciąży normalnie po 12kg, ona jest głowę niższa ode mnie, tata jest chudy i też nie jakoś strasznie wysoki.. skąd to się bierze? U mnie w sumie Majka była średniak, biorąc pod uwagę że urodzona 15dni po terminie to te 3900 to nie jest jakoś starsznie dużo, zwłaszcza że przepływy łożyskowe miałam cały czas dobre więc sobie tyła do ostatniej chwili. Oby Tymek wylazł wcześniej:szok:

Ja juz po. Mały waży 2900 prawie, wisi główką w dół. Wody w niskiej normie. Oczywiscie buzi nie pokazał. Kolejna wizyta 14 sierpnia ;)

K8libby gratuluje udanej wizyty, maluszek spory ale to i dobrze bo się prawidłowo rozwija i jak wyjdzie w każdej chwili to będzie miał siły.
Kakarolina wczoraj do nocy sprawdzałam jak tam po Twojej wizycie i czy córcia już nam nietoperzy.

karenm przykro mi, że nie napisałam wcześniej:rofl2:. Jak zacznę rodzić obiecuję napisać przed wyjściem do szpitala. Póki co przez dwa tygodnie nie przewiduję ;-)

reklama
Do góry