reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

Asiu, widzisz i wszystko w porządku. A drobne dziewczynki i kobietki są urocze. Przecież mój Maciej musi mieć za kim się oglądać;-)

reklama
asiu, jesli Twoja Ulcia miesci sie w normach wagowych to moze nawet lepiej, ze jest mała;) moze wlasnie dostosowuje sie do twoich bioder, bys dała rade ją urodzić siłami natury ;-)
ale dopiero teraz zwrocilam uwage ze moja Mała to jest jednak ponizej normy..ech.
nie sprawdzalam tego na tych siatkach centylowych.

ale dobrze ze u Was dobrze:)

Marcia ja to te ketony badałam ostro w poprzedniej ciąży i kontrolowałam u diabetologa. Tak jak sama dobrze wiesz ma to związek z metabolizmem. Mi wtedy dietetyczka tłumaczyła, że gdy się pojawiają w ciąży to nie za dobrze bo znaczy, że organizm się na odchudzanie przestawił (laicznie rzecz ujmując) i że przy cukrzycy to dośc prawdopodobne także może powinnaś zwiększyć ilość dobrych weglowodanów w diecie. Ja bym tak postąpiła.

Ech ja też uważam, że stanowczo za dobrze te z UK mają
judix gratki
mala.di spokojnie z tego co pamietam waga była podobna do mojej Oli, ja myślę, że Ty cały czas do terminu z Om się dostosowujesz a nie z USG i stąd Ci nieprawidłowości wychodzą.

kakakarolina, zapomniałam o tym całkowicie i rzeczywiście miałam ketony w pierwszym trymestrze kiedy mało co jadłam. Teraz to wpieprzam równiutko tylko raczej zdrowo z małymi odstępstwami:-). Marcia, a Ty robiłaś test obciążenia 50 czy od razu 75?

domi, no racja:-D, ja znów zawsze lubiłam wysokich i bardzo szczupłych chłopaków, ale mój M szczupły i owszem ale wzrost średni bo 178 cm.

Ostatnia edycja:
No widzisz, to się dostosują. Mój M ma 181 i 75 kg, więc może Maciej w niego się wda, a Twoja Mała gust po mamie odziedziczy;-) I jeszcze się nie urodzili, a już matka im przyszłość zaplanowała:-)

My też po wizycie, młody dalej uprawia akrobacje, noga na głowie musi być za każdym razem. Boże, żeby mu tak nie zostało ;-) Łożysko w porządku tzn. jak na ten etap ciąży czyli rozpoczęty 36 tydzień. Wody płodowe w dolnej granicy ale nie ma powodu do niepokoju. Następna wizyta 20 lipca i wtedy dostanę skierowanie do szpitala, moja gin ma ostatni dyżur 31 lipca (potem ma urlop) i jeśli do tego czasu nie urodzę – co według niej powinno nastąpić, to mam się jeszcze na kontrolę zgłosić wyjątkowo do szpitala a nie do gabinetu.
młody ok i to najważniejsze a kiedy będzie chciał się urodzić to i tak sam zdecyduje ;-)

reklama
gratuluje dobrych wieści:-)

ja tez po wizycie, Mały ma 3100:-) głowa i reszta odpowiada jak na 37tc czyli tak jak zawsze tydzien później niż suwaczek:-)
szyjka zgładzona rozpulchniona i w wew zamknięta, głowka wysoko:-) czyli nic się nie zmieniło przez te 2tyg mimo tak silnych skurczów jakie odczuwam, nadal mam brac tylko nospe..
na opuchlizne tabsy dostałam te co z Alicją brałam i piwko mam pić bezalkolowe:cool:

Do góry