juditka, no wtedy się tak tyło, bo wtedy królowało powiedzenie, że należy: jeść za dwoje. Dlatego teraz obserwuje się mniejszą średnią wagę uderzeniową, bo jest wśród ludzi większa świadomość o diecie, obowiązkowo robi się badania w kierunku cukrzycy i włącza dietę. Moja mama mówi, zawsze, że teraz ona nie widuje takich hipopotamów:-) w ciąży, jakie były jak ona mnie rodziła, kiedy normą było tycie 20 - 30 kg.
reklama
cornelka
Fanka BB :)
Asia, Juditka mi też z tym jedzeniem coś tak nie do końca... Przytyłam na chwilę obecną 12 kg, za słodkim ogólnie nie przepadam, choć chyba w 5 miesiącu i teraz pod koniec mnie wzięło na słodkie. Tak to raczej ze słodkim za pan brat nie żyję A przez całą ciąże staram się żywić racjonalnie, zgodnie z resztą z dietą z książki " w oczekiwaniu na dziecko", a dziecko jak nic pewnie będzie pow. 4 kg.
Myślę więc, ze ma na to wpływ wiele czynników, no i zdecydowanie te geny, bo u mojego M. w rodzinie wszyscy bardzo wysocy i raczej z tych większych i bratowa M. tez duże dziecko urodziła a sama jest mała.
Myślę więc, ze ma na to wpływ wiele czynników, no i zdecydowanie te geny, bo u mojego M. w rodzinie wszyscy bardzo wysocy i raczej z tych większych i bratowa M. tez duże dziecko urodziła a sama jest mała.
Ostatnia edycja:
kakakarolina
mala.di ta waga jest bardzo dobra. Nic się nie stresuj. Twoja ciąża jest przynajmniej o tydzień młodsza. U mnie teraz ( to było dwa tygodnie starsza ciąża niż u Ciebie) wyszło 2300 i uważam, ze to dużo i że będzie ok. A na usg przy Maksie zawsze wychodził mi 2 tyg mniejszy dzieciak. Nawet w szpitalu mi wmawiali, że ciąża młodsza choć byłam pewna owulki co do dnia. Maks urodził sie dzien przed terminem z Usg.
Mojej koleżance prognozowali 3600 urodziła 260o więc na błąd pomiaru też trzeba wziąć poprawkę.
No i z tą wagą dziecka i dietą to pewnie nie raz jest tak, że ma to wpływ i nieraz, że nie ma. U jednego geny u drugiego dieta. ja i mój M ważylismy przy porodzie po 3kg więc takich dzieci się spodziewam.
Moja mama urodziła trójkę, dieta ta sama a było 3100, 4500, 3300 z czego pierwsze i ostatnie to ja i najmłodszy brat i jesteśmy mega do siebie podobni a środkowy brat jest jak podrzucony;-)
Mojej koleżance prognozowali 3600 urodziła 260o więc na błąd pomiaru też trzeba wziąć poprawkę.
No i z tą wagą dziecka i dietą to pewnie nie raz jest tak, że ma to wpływ i nieraz, że nie ma. U jednego geny u drugiego dieta. ja i mój M ważylismy przy porodzie po 3kg więc takich dzieci się spodziewam.
Moja mama urodziła trójkę, dieta ta sama a było 3100, 4500, 3300 z czego pierwsze i ostatnie to ja i najmłodszy brat i jesteśmy mega do siebie podobni a środkowy brat jest jak podrzucony;-)
kakakarolina
Asia przyznam Ci się, że nawet nie wiem jak Maks wyszedł. Parcie to był relaksik po wczesniejszym szaleństwie. 3 szybkie, 15 minut i po krzyku, jak z katapulty. Tylko my mamy jeszcze małe głowy w rodzinie więc to było dodatkowym ułatwieniem. Teraz choć dziecko większe to glowa na szczęście dalej malutka.
mala.di
no wlasnie co do genów... moja mama urodzila trojke dzieci sporo ponad 3kilowych.
ale to moze cos z tą dieta jednak jest bo ja niby slodycze pochlaniam, ale poza tym jem zdrowe, pełne błonnika 3 posiłki...
karolinka, obys miala racje
ale to moze cos z tą dieta jednak jest bo ja niby slodycze pochlaniam, ale poza tym jem zdrowe, pełne błonnika 3 posiłki...
karolinka, obys miala racje
reklama
zgadzam się z tymi genami, ja się urodziłam 2 tygodnie przed terminem z wagą 2400, mój mąż miał niewiele ponad 3 kilo, a nasz Młody też zapowiada się na jakieś 3 :-)
gratuluję udanych wizyt Dziewczyny, nie mogę uwierzyć, że takie duże już te nasze dzieci
gratuluję udanych wizyt Dziewczyny, nie mogę uwierzyć, że takie duże już te nasze dzieci