reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wizyty u lekarza :)

reklama
Juditka ja nie wiedzialam,polozna tez mi nic nie mowila. A od kiedy tak jest? Bo z Remikiem 3.5roku temu tez nic mi nie mowili o tym. Przy nastepnej wizycie dopytam. Ciekawe tylko co to za cycnik za free:) A przede wszystkim gratuluje udanej wizyty! Pizostalym mamuskom tez!
Sempe takich porad to az z radoscia sie slucha:D

kruszki o jakiej karcie nhsu piszesz? Ja w 5 tyg ciazy dostalam maternity exemption card. O to ci chodzi?wtedy tez zrobili mi szczepienie na grype, oczywiscie free ;)
No wlasnie zastanawiam sie jak to sie stalo ze nie wiedzialam o biustonoszu.. :-)przecie ja zawsze doinformowana, ehhh starzeje sie chyba ;) wszystko raczej mam obcykane a cycnik mi umknal ;) kruszki skoro ty jako jedyna z nas wiesz o biustonoszu to powiedz cos wiecej,jaki on jest i ogolnie jak to wyglada,bo ja wiecej szczegolow znac bede dopiero na nast wizycie
LeRemi powiedziala mi o tym polozna,spytaj swojej na wizycie ;)
pozdrawiam

asiu, moja Mała wazyla 1961g
jej wiek wedlug OM to bylo 35tyg 1d, wedlug tego usg 33t 0d ale juz przy wadze np jest napisane " wiek - 32t 0d"

karolina
, nawet jesli patrzec na to ze wedlug pierwszego usg ona jest młodsza o tydzien, to i tak jest maleciuteńka...

mam nadzieje ze teraz jakos przytyla wiecej, za tydzien kolejny pomiar.

mala.di, ale w którym tyg robiłaś badanie? chyba mieści się w 10 centylu? Wiesz co ważne żeby przekroczyły wagę urodzeniową 2,5, a każde dziecko rozwija się indywidualnie. kakakraolina mi to dokładnie wyjaśniła, jej Maksiu też nie dobił do 3 kg przy porodzie. Ja upewniam się coraz bardziej, że to geny i postura matki w większości determinuję wagę (co mi ciągle klepie do głowy gin:-)) W 2 trymestrze nie tyłam, a dziecko było o kilka dni za duże nawet w stosunku do OM. Potem w w 3 trymestrze jem, nawet wpieprzam:tak:, diety ścisłej nie stosuje, tyję już w ciąży łącznie 11 kg, mam idealne przepływy, biorę jeszcze clexan, nie ma niedowagi więc chyba tak ma być, żebym mogla urodzić sn bo inaczej sobie nie wyobrażam, najwyżej z zzo.

sempe, gratuluje, jeszcze przenosisz:-)

Ja upewniam się coraz bardziej, że to geny i postura matki w większości determinuję wagę (co mi ciągle klepie do głowy gin:-))

Ja to sobie tłumacze zdecydowanie na odwrót :-p że to geny ojca, bo po mnie czy mojej rodzinie raczej byłaby kruszynka :-D

p.s. ja się właśnie urodziłam mała, bo 2550 w terminie ( chyba nawet co do dnia ) i wszystko było ok.
Chyba wolałabym mniejsze dziecko, właśnie ze względu na poród niż wielkoludka :-p

Sempe gratulacje, fajna rada lekarza :-D

cornelka, ojca też m wpływ, ale znacznie mniejszy niż matki:tak: U mojego też drobni, chociaż on ważył 4 kg. Wczoraj była u nas moją sąsiadka z roczną córka i mówił, że jej Ole oszacowali na 2700, a ważyła 3600:szok:

No to malutka byłaś, ale tak jak ludzie są różni tak waga każdego jest inna chyba bym się bardziej martwiła gdyby było pod 5:-) Wczoraj czytałam jakiś artykuł naukowy o diecie w ciąży i ta były badania, z których wynikało, że matki co bardzo zdrowo się odżywają rodzą małe dzieci bo nie rozwijają się komórki tłuszczowe, a matki co jadły dużo słodyczy, złych węglowodanów i tłuste miały dziecko ponad 4 kg. Pewnie coś też w też jest.

reklama
dzieki asia. Ahh bo moja mama ze mna w ciazy przytyla 30kg. Urodzila mnie z waga 4120. I mowi jaka to ja sie duza urodzilam i jaki miala ciezki porod. ALe kiedy mowie jej ze w sumie to sama sobie winna bo za duzo pofolgowala z jedzeniem to nie daje sobie nic powiedziec i mowi ze z genami sie nie dyskutuje, taka sie urodzilam i juz... stad moja prosba o linka ;)

Do góry