reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza :)

Milionka, Asia u mnie synuś też tak ułożony, krągłą dupkę czuję nad pępkiem :-)

I gratuluję mamuśkom udanych wizyt i rosnących maluszków :-)

reklama
U mnie, jak się wczoraj okazało, dziecko ułożone tak jak u Was tylko w odbiciu lustrzanym. Główka w dole po prawej stronie,plecki i pupka po prawej, a nóżki i rączki bardziej na lewo.

Macanko i pomiar tasiemkowy standardowo, no i tu letko mnie przytkalo, bo wskazuje, ze dzidzia 3000g:szok: 2tyg temu miala 2600. Polozna od razu zaznaczyla, ze to tylko szacowane i w sumie pamietam ze z Remikiem tez mialam przeszacowane, ale i tak sie zdziwilam
pomiar tasiemka zgodzil sie 3tygodnie temu w 100% z moim usg, wiec mysle ze mozna ufac, wiadomo ze sa tolerancje, ale ogolnie ja wierze, moje dziecko przez 3tygodnie uroslo 700g. po ok.330g na tydzien, we srode wykazalo wage 2700, skonczylam wtedy dokladnie 34tydzien

ja właśnie po wizycie:)

Szyjka długa, zamknięta.
Mały waży prawie 2200g :-)
Następna wizyta 25.07 i wtedy posiew.
graty!!

LeRemi ale z tych pomiarow wynika ze dzidzia przybrala na wadze 400g w ciagu 2 tygodni, a to na tym etapie jak najbardziej normalne, bo dzieci teraz rosna nawet ok 200-300g na tydzien. Wiec moim zdaniem nie powinnas sie niczym przejmowac. Chociaz to szacowanie z obwodu brzucha to rzeczywiscie troche dziwne. Nawet na usg sa pomylki to co dopiero przy takich pomiarach.
to nie jest z obwodu brzucha, mierza od gory macicy, pod biustem gdzie sie konczy do kosci lonowej w dole
i tak jak pisalam wyzej, mi sie zgadza z usg

Aia, ja to czuje że moja Mała z której Twoja Marysia miala brac przyklad to sie juz 10 razy obrocila.. teraz czuje ja wyraznie z prawej strony, czyli sie ulozyla poprzecznie chyba... za 6 dni usg to zobacze.

Szczerze przyznam, że też odnoszę ostatnio takie wrażenie...Nawet przez kilka ostatnich dni myślałam, że się odwróciła, bo główki nie wyczuwałam na górze jak miało to miejsce wcześnie, zamiast tego jakieś mniejsze części się kotłowały na górze, ale dzisiaj z rana ewidentnie wyczułam coś dużego po lewej i drobniejszego po prawej...Jakby w poprzek moje dziecię plumkało o_O
Eh...Dowiem się w poniedziałek ;).

Ja po wczorajszej wizycie.Wszystko dobrze, Maly przekrecil sie i lezy sobie juz glowka w dol wiec o ile nie zrobi psikusa to jednak porod sn:tak: Waga Malego to 2800g, a to co mi sie wbija w prawy bok to kolano:-D U mnie tez okey-szyjka w porzadku,zamknieta. Tak wiec nic narazie sie nie szykuje heh Pytalam o te nablonki to nic takiego, bakterii w moczu nie wykryto wiec infekcji nie ma, a to to z tego co mowila ginka to zupelnie normalne, bo zadna kobieta w ciazy nie ma wynikow idealnych ;-)

Z obserwacji tu na forum to taki chyba sredni moj Synek, sa tu wieksze Maluchy:-) Za 3 tyg nastepna wizyta i juz skierowanie do szpitala dostane, a u Was jak z tym skierowaniem jest??

Dziewczyny, wizyta ok. Ktg ok, chociaż moja dziewczynka już coraz rzadziej się rusza, ale 14 ruchów w te 25 minut było. Wszytko pozamykane, długie itd. Ula waży 2 kg, czyli jest z tych małych i chyba tak zostanie, ale w normie pomiędzy 10 a 50 centylem chyba nie? W m - c przytyła 640 g. Gin znów mnie uspokajał, że to norma przy takiej budowie ciała jak moja i że do 3 kg to jak dobije to będzie dobrze. Główka idealna jak na ten tydzień, ale co do wielości mojej miednicy i główki też ma wątpliwości, mają to mierzyć w szpitalu jeszcze. Łożysko jego zdaniem 1/2 stopień, a niewielkie zwapnianie na tym etapie to norma. Teraz wyjeżdża na urlop ale mamy się zobaczyć 24, a 25 mam wizytę w szpitalu. No i krew ok, hemoglobina w górnej granicy, mocz ok, tarczyca też. Pobrali mi test na paciorkowca, czyli wszytko dobrze, ale jakoś tak dziwnie, zestresował mnie to ktg strasznie, liczę teraz codziennie ruchy i jest tyle ile trzeba, ale to duży przeskok bo wcześniej waliła jak oszalała no i Wy piszecie, że u was tak dzieciaczki dają wam w kość. A i na koniec przytyłam 1 kg w dwa tygodnie czyli 57 aktualnie, zaszłam w ciąże z 49 kg.

Gratuluje wszystkim udanych wizyt!

Asia no i dobrze że wszystko ok :) gratuluję. tylko skąd w takim razie ten komentarz ostatnio ooo duże dziecko !!! 2kg toż to kurdupel ;-) nie dobije do 3. Ciekawe jak Ci potem będzie przybierać.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry