reklama
Agnes92
Fanka BB :)
Oj tak czytam i duze Dzieciaki juz Juz tak nie duzo czasu zostalo i beda Maluchy u nas w ramionach
Gratuluje wszystkich dobrych wiesci i trzymam kciuki zeby wszystkie gorsze wiadomosci poprawily sie jak najszybciej;-)
Gratuluje wszystkich dobrych wiesci i trzymam kciuki zeby wszystkie gorsze wiadomosci poprawily sie jak najszybciej;-)
gosha_88
Ja się już nie spieram z nikim czy CC czy SN bo i tak każdy ma swoje zdanie i przytoczy sensowne dla każdej ze stron argumenty. Najważnijesze to ufać SWOJEMU lekarzowi i dobrze, bezpiecznie czuć się ze swoim wyborem.
Ja miałam wizyte w poniedziałek. Miałam robione KTG, podczas zapisu miałam 2 takie stawiania się macicy i się zapisały- jako takie malutkie 50%skurcze, linia podstawowa to było gdzieś 15%. Więc wyraźnie nie wymyślam sobie moich skurczy tylko rzeczywiście macica się przygotowuje Młody szalał cały zapis. Poza tym wyniki ok, wymazy super, paciorkowca nie mam:-) jedynie hemoglobina 11,7 czyli się utrzymuje taka jak była, ale moja lekarka nic mi nie każe dodatkowo brać, normalnie witaminy tylko. Przy badaniu na fotelu mała zmiana- szyjka się zrobiła miękka, wiotka, ale dalej długa, rozwarcie tak jak było na opuszkę. W poniedz mam przyjść na samo KTG i badanie na fotelu, a taka bardziej konkretna wizyta za 2tyg. Boję się że znowu przenoszę....
a no i oczywiście bez zmian i tak już chyba zostanie- rodzę dołem, a przynajmniej próbuję. MAtko, tak strasznie się boję z jednej storny mam ochotę od razu wołać o ZOPa ale wiem że to nie najlepszy pomysł.... raju wolałabym chyba nie mieć tego porodu za sobą i nie wiedzieć jak to jest
Ja miałam wizyte w poniedziałek. Miałam robione KTG, podczas zapisu miałam 2 takie stawiania się macicy i się zapisały- jako takie malutkie 50%skurcze, linia podstawowa to było gdzieś 15%. Więc wyraźnie nie wymyślam sobie moich skurczy tylko rzeczywiście macica się przygotowuje Młody szalał cały zapis. Poza tym wyniki ok, wymazy super, paciorkowca nie mam:-) jedynie hemoglobina 11,7 czyli się utrzymuje taka jak była, ale moja lekarka nic mi nie każe dodatkowo brać, normalnie witaminy tylko. Przy badaniu na fotelu mała zmiana- szyjka się zrobiła miękka, wiotka, ale dalej długa, rozwarcie tak jak było na opuszkę. W poniedz mam przyjść na samo KTG i badanie na fotelu, a taka bardziej konkretna wizyta za 2tyg. Boję się że znowu przenoszę....
a no i oczywiście bez zmian i tak już chyba zostanie- rodzę dołem, a przynajmniej próbuję. MAtko, tak strasznie się boję z jednej storny mam ochotę od razu wołać o ZOPa ale wiem że to nie najlepszy pomysł.... raju wolałabym chyba nie mieć tego porodu za sobą i nie wiedzieć jak to jest
Agnes92
Dziewczyny jak jest cukier podwyzszony to wiadomo dietka,zero slodyczy itp.A gdy za niski jest? Robilam dzis badania i nie poprawil sie od 2 miesiecy, dalej 68.
Morfologia wyszla lepiej, widac zelazo dobre bo pomalu ale daje efekty. Jeszcze niedobor jest-hemoglobina 111 ale juz lepiej.
Mocz wyszedl w porzadku, wszystko w normie.Jedynie nablonki plaskie wyszly liczne w pw. Wiecie moze co tzn.?
Morfologia wyszla lepiej, widac zelazo dobre bo pomalu ale daje efekty. Jeszcze niedobor jest-hemoglobina 111 ale juz lepiej.
Mocz wyszedl w porzadku, wszystko w normie.Jedynie nablonki plaskie wyszly liczne w pw. Wiecie moze co tzn.?
kakakarolina
Agnes ja też mam taki cukier na czczo luzik to nic złego
LeRemi
Ja mialam dzis wizyte i spokoj jest. Znaczy wczoraj wieczorem brzucho mi sie spinal co chwila, ale polozna mowi, ze teraz to juz normalne, zwlaszcza po aktywnym dniu. Mala dlaej glowa w dol, a ze rosnie to stad uczucie naporu i ciezkosci w podbrzuszu. Ale glowka nie jakos szczegolnie nisko, wiec mamy czas (dobre usprawiedliwienie na brak postepow w szykowaniu). Macanko i pomiar tasiemkowy standardowo, no i tu letko mnie przytkalo, bo wskazuje, ze dzidzia 3000g 2tyg temu miala 2600. Polozna od razu zaznaczyla, ze to tylko szacowane i w sumie pamietam ze z Remikiem tez mialam przeszacowane, ale i tak sie zdziwilam. Pobrala krew na kolejne badanie cukru i to mi juz bez sensu, ale sie nie znam i moze Wy mi podpowiecie. No bo cisnienie mam 90/60, 2tyg temu wynik cukru super 4,9 (norma 6,9), cala reszta wynikow tez ok, to czy mozliwe, zeby nagle cukrzyca sie pojawila i "tuczyla" mi corcie???? Mi na logike sie wydaje, ze rownie dobrze mala moze byc normalnej wagi a wod moge miec duzo, tak z Remikiem bylo, i polozna tez potwierdzila, ze tak moze byc. Ale badania zlecila, zeby trzymac cukier pod kontrola Nie wiem, dziwne to, po prostu chyba nie bede przywiazywac do tego wiekszej wagi. A Wy co myslicie?
M
milionka
Gość
ja właśnie po wizycie
Szyjka długa, zamknięta.
Mały waży prawie 2200g :-)
Następna wizyta 25.07 i wtedy posiew.
Szyjka długa, zamknięta.
Mały waży prawie 2200g :-)
Następna wizyta 25.07 i wtedy posiew.
kakakarolina
LaRemi cukrzyca po 34tc mało prawdopodobne, raczej błąd tasiemki ;-) co to za szacowanie z wielkości brzucha chyba dla zabawy zwłaszcza, że Ty z tych przybierających i wodę zbierających. Na pewno noic z tych badań nie wyjdzie
milionka gratulacje
milionka gratulacje
LeRemi
No wlasnie tez tak mysle Kakakarolina, tasiemka tam phiiii, to nie usg. Pamietam jak bylo z Remikiem i dlatego te szacunki to mnie tak letko oblecialy. Tylko ten cukier, na tym sie kompletnie nie znam, ale skoro mowisz, ze malo prawdopodobne to tez nie bede sie przejmowac
Milionka gratulejszyn!
Milionka gratulejszyn!
reklama
marcia331
LeRemi ale z tych pomiarow wynika ze dzidzia przybrala na wadze 400g w ciagu 2 tygodni, a to na tym etapie jak najbardziej normalne, bo dzieci teraz rosna nawet ok 200-300g na tydzien. Wiec moim zdaniem nie powinnas sie niczym przejmowac. Chociaz to szacowanie z obwodu brzucha to rzeczywiscie troche dziwne. Nawet na usg sa pomylki to co dopiero przy takich pomiarach.