reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

No i ja też już po wizycie. Wszystko OK, szyjka długa i z tego, co mówiła lekarka, zamknięta. Badając mnie na fotelu lekarka myślała,że dziecko jest główką do góry odwrócone. Jak zrobiła mi USG to okazało się, że dziecko jest główką w dół podłużnie ułożone. Strasznie się ucieszyłam i zdziwiłam - maleństwo jest naprawdę ruchliwe :-D Serduszko ładnie mu bije. Ja przytyłam kolejne 2 kg, ale nie byłam zdziwiona, bo jakoś nie odmawiałam sobie jedzenia (zaraz wciągnę grejpfruta :tak:). Kolejna wizyta 25.05, muszę do niej zrobić kolejny zestaw badań i wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Ogólnie jestem zadowolona. W tym trzecim trymestrze najwięcej mi się chce, mam dużego kopa i napływ sił :tak:

reklama
MieMie gratuluje udanej wizyty i ułożenia dzieciaczka. Wiesz coś w tym musi być co piszesz, że na koniec dostaje się jakiegoś większego powera. No jeszcze gdyby nie ten upał to w ogóle byłoby ok. Ale chyba dopada nas po prostu szał przygotowań i wpływ hormonów.

MieMie gratuluję udanej wizyty :). Zazdroszczę, że maluch się odwinął, tym razem jak trzeba. Powtarzam mojej Marysi, żeby brała z koleżanek i kolegów dobry przykład i też się elegancko odwróciła. Mam nadzieję, że będzie grzeczną dziewczynką i posłcuha.
W poniedziałek wizyta, to się dowiemy jak się sprawy mają.

Też dysponuję trzeciotrymestrową mocą :D!
Nie zawsze (np. dziś mnie opuściła), ale generalnie jest jej więcej niż przez ostatnie 8 mies.

Aia, wczoraj moja gin, gdy jeszcze badała mnie na fotelu i była przekonana, że dziecko jest główką do góry poleciła ćwiczenie na to, by dzidzia się odwróciła. Mówiła, żeby oprzeć się na łokciach, wypiąć dupkę, głowa nasza nieco niżej niż dupka i próbować się kołysać z jednej strony na drugą. Może to coś by pomogło. Trzymam kciuki za Twoją Marysię i Twój spokój psychiczny :tak:

Aia, ja to czuje że moja Mała z której Twoja Marysia miala brac przyklad to sie juz 10 razy obrocila.. teraz czuje ja wyraznie z prawej strony, czyli sie ulozyla poprzecznie chyba... za 6 dni usg to zobacze.

super ze dobre wiesci tu u wszystkich:)

Agnes, nie wiem co oznaczają te nabłonki... moze masz lekka infekcje, ale raczej to nic zlego nie oznacza

reklama
Do góry