reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza :)

No i ja też już po wizycie. Wszystko OK, szyjka długa i z tego, co mówiła lekarka, zamknięta. Badając mnie na fotelu lekarka myślała,że dziecko jest główką do góry odwrócone. Jak zrobiła mi USG to okazało się, że dziecko jest główką w dół podłużnie ułożone. Strasznie się ucieszyłam i zdziwiłam - maleństwo jest naprawdę ruchliwe :-D Serduszko ładnie mu bije. Ja przytyłam kolejne 2 kg, ale nie byłam zdziwiona, bo jakoś nie odmawiałam sobie jedzenia (zaraz wciągnę grejpfruta :tak:). Kolejna wizyta 25.05, muszę do niej zrobić kolejny zestaw badań i wierzyć, że wszystko będzie dobrze. Ogólnie jestem zadowolona. W tym trzecim trymestrze najwięcej mi się chce, mam dużego kopa i napływ sił :tak:

reklama
MieMie gratuluje udanej wizyty i ułożenia dzieciaczka. Wiesz coś w tym musi być co piszesz, że na koniec dostaje się jakiegoś większego powera. No jeszcze gdyby nie ten upał to w ogóle byłoby ok. Ale chyba dopada nas po prostu szał przygotowań i wpływ hormonów.

MieMie gratuluję udanej wizyty :). Zazdroszczę, że maluch się odwinął, tym razem jak trzeba. Powtarzam mojej Marysi, żeby brała z koleżanek i kolegów dobry przykład i też się elegancko odwróciła. Mam nadzieję, że będzie grzeczną dziewczynką i posłcuha.
W poniedziałek wizyta, to się dowiemy jak się sprawy mają.

Też dysponuję trzeciotrymestrową mocą :D!
Nie zawsze (np. dziś mnie opuściła), ale generalnie jest jej więcej niż przez ostatnie 8 mies.

Aia, wczoraj moja gin, gdy jeszcze badała mnie na fotelu i była przekonana, że dziecko jest główką do góry poleciła ćwiczenie na to, by dzidzia się odwróciła. Mówiła, żeby oprzeć się na łokciach, wypiąć dupkę, głowa nasza nieco niżej niż dupka i próbować się kołysać z jednej strony na drugą. Może to coś by pomogło. Trzymam kciuki za Twoją Marysię i Twój spokój psychiczny :tak:

Aia, ja to czuje że moja Mała z której Twoja Marysia miala brac przyklad to sie juz 10 razy obrocila.. teraz czuje ja wyraznie z prawej strony, czyli sie ulozyla poprzecznie chyba... za 6 dni usg to zobacze.

super ze dobre wiesci tu u wszystkich:)

Agnes, nie wiem co oznaczają te nabłonki... moze masz lekka infekcje, ale raczej to nic zlego nie oznacza

reklama
Do góry