reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza :)

karolinko, cesarka to nie koniec świata :) grunt że dzidzia zdrowa!

doti, czemu nie bylas tak dlugo u lekarza?:szok: becikowego nie dostaniesz! :-D poza tym... nie martwisz sie? ja to stwierdzilam ze 4 tyg to stanowczo za dluga przerwa i po dwoch wbilam sie do ginki, choc mialam tez w miedzyczasie usg wiec wlasciwie i tak mi to badanie pokazalo czy jest ok czy nie
caly czas conajmniej raz w miesiacu (trzy razy na trymestr) powinnysmy miec kontrolke, a teraz nawet jeszcze czesciej !

reklama
No bo chodze prywatnie i tak sie zastanawiam kiedy teraz mam pojsc.Juz 36 tydz to jak jeszcze pare dni poczekam wydam tylko stowe a nie dwie.Wiem ze kiepski pretekst ale jak sie nie ma kasy to trzeba kombinowac.Martwic sie martwie .W nastepym tyg,moze w poniedzialek pojde.Pozatym nienawidze takich wizyt.Po prostu boje sie ze cos bedzie nie tak i trzeba bedzie pojsc do szpitala.Wiem, wiem co powiecie ale siedzenie w szpitalu tak mnie przeraza ze masakra.

jak sie nie ma kasy to trzeba jednak chodzic na nfz....

oprócz szpitali są przychodnie nfz. zreszta tam sie przeciez dlugo nie siedzi....umawiasz sie na konkretna godzine, i najwyzej wlasnie godzine tam siedzisz. chociaz teraz to juz w sumie moze nawet nie ma sensu..

Ja tez chodze prywatnie i chodze co 4 tyg. Ginka mowila ze jakby sie cos dzialo to zebym dzwonila lub przychodzila( i gdy ze 2 czy 3 miesiace temu mialam infekcje to poszlam i nawet kasy ode mnie nie wziela).
Tak wogole Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!:-)
a kakakarolina zycze zeby mimo wszystko dzidzia sie przekrecila;-), choc ja uwazam ze cc to nie koniec swiata. U mnie sie na cesarke zapowiada, nawet podswiadomie to czuje:tak:

Dziewczny! Ostatnio na wizycie USG dowiedzialam sie ze mam lozysko dojrzalosci III stopnia. Jestem w 33 tyg ciazy. Jutro ide do innego lekarza i tez robie USG. Ktoras z Was wie cos na ten temat? Poza tym podobno mam twardy brzuch. zawsze taki mialam. Na USG chodze do innego lekarza niz moj prowadzacy.

Też niby ostatnio wyszło mi na USG łożysko IIIst. Powtórzyłam USG i lekarz powiedział, że to max IIst i nie widzi zmian na IIIst. Proponuję żebyś się z kimś innym skonsultowała, bo to subiektywne odczucie danego diagnosty robiącego USG :-D Ponoć wcześnie IIIst łożyska robi się u dziewczyn palących papierosy w ciąży...

A mi moja ginka nie mowila jakiego stopnia mam lozysko... wogole raczej mi n nie mowi tych wszystkich ,,naukowych'' okreslen i o nich...Zawsze sprawdza i mowi czy w porzadku , jak serduszko czy z szyjka ok itp. Ale spytam ja o to lozysko na przyszlej wizycie bo ciekawa jestem

reklama
Do góry