reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wizyty u lekarza :)

reklama
Mnie lekarz nigdy nie informował o stopniu dojrzałości łożyska, Może i lepiej bo to w sumie o niczym konkretnym nie świadczy, a można się niepotrzebnie zestresować i oczywiście naczytać w necie bzdur :) Bo nawet jak jest łożysko dojrzałe III stopnia to nie musi wcale oznaczać, że bedzie ono źle funkcjonować. Może sobie spokojnie "dociągnąć" do porodu. Zazwyczaj III stopień osiąga pod koniec ciąży (37, 38 tc). II stopień dojrzałości osiąga zazwyczaj około połowy ciąży. Ale to pewnie też nie reguła i zależy od kobiety.

ja się melduje po wizycie, ciśnienie 120/70, waga stoi w miejscu, więc dalej 10kg na plus, a Młoda ponad 2kg :-D:-D termin z usg wychodzi mi na 22.08, a z om mam na 20.08, więc super, dr mówi, że jej usg zaniża wagę więc podejrzewa, że Młoda może być większa 200/300g :tak: 18.07 pobieramy posiew i robię hbs,mocz, morfologię i coś tam jeszcze, a 23.07 mam wizytę :tak: ogólnie wzorowo dziś :-)

I ja dziś pozytywnie ;-) w poczekalni Ola obróciła sie głową w dół łożysko nisko ale głowa pierwsza :tak: już sama nie wiem co o tym myśleć, Takie kręcenie się jest stresujące ale teraz trzymam się myśli, że tak zostanie.
Więc na chwilę obecną znów wszystko ok :))
Waga 2300 sprawdzę w siatkach ale gin mówiła, że ok prognozuje 3300 przy porodzie ;-)
pobrała mi próbkę na bakteriologię tylko nie powiedziała co mam zrobić :eek: zapomniała.

Irisson, Kakakarolina gratuluję dobrych wieści :-)

Karolina i widzisz, nie było co się stresować, super, ze się mała obróciła, powtarzaj jej codziennie żeby już tak została :-p
Próbkę pewnie zanieść do laboratorium :-p

Kakakarolina wierzysz że będzie 3300? bo ja znalazłam Laurki wymiary z 33 tyg. i oprócz brzuszka to głowa i krótka gira identyczna :-) Nina Słonina lubi jeść i ma brzucho większy :-D

reklama
Do góry