reklama
Exotic87, na naszym etapie ciąży w Polsce też już nie mierzą długości. Podają przybliżoną wagę na podstawie pomiarów brzuszka, główki. Długość mogą Ci podać według "standardów" orientacyjnie ile powinno być.
kruszki
Fanka BB :)
a no wlasnie 3lata temu bylam rodzic z moja kolezanka mojego chrzesniaka
no i nie podali dlugosci, potem w domu staralysmy sie zmierzyc
a w Polsce to na razie jak ktos rodzi to podaja chyba, bo jak wiadomosci dochodza od znajomych to podaja dl i wage
a w Polsce to na razie jak ktos rodzi to podaja chyba, bo jak wiadomosci dochodza od znajomych to podaja dl i wage
natasszzka87
a no wlasnie 3lata temu bylam rodzic z moja kolezanka mojego chrzesniaka
Podają i cm i kg dzieciaczka;-)
marcia331
Exotic nie sprecyzowała pytania i dostała różne odpowiedzi :-) w późniejszej ciąży rzeczywiście nie podają długości bo już nie ma możliwości dokładnego zmierzenia, bo dziecko nie mieści się w jednym kadrze usg. No a po urodzeniu to zawsze podają wagę i długość. I obwody głowy i brzuszka jeszcze, ale to już w książeczkę wpisują.
kakakarolina
Za to z tym wzrosem po urodzeniu to różnie bywa. Mierzą takiego pokurczonego świeżaka mniej więcej po krzywiźnie kręgosłupa mniej więcej od czubka głowy. Za każdym razem inny pomiar wychodzi. Najważniejszy obwód głowy i waga
kruszki
no w pl tak, ale swiezaka w uk nie mierza na dlugosc, tylko wage podaja
toc tu jest w ogole wszystko na opak!
toc tu jest w ogole wszystko na opak!
reklama
LeRemi
Exotic mi podali tylko wage Remika,dlugosci nie mierzyli,ja w domu na oko jakos tam sprobowalam. Nie podali tez pkt Apgar, ale ja z tego wszystkiego nawet tego nie zauwazylam