reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

reklama
malinka, czasami lekarze każą powtarzać w obu klasach, nie masz się czym martwić.

nataszka,
to dobrze:-) mój gin nie ma tak dokładnej wagi (za to edno ma do dwóch miejsc po przecinku), więc albo tyje 1 kg więcej albo znów nic. Już się boję przed wizytą, że stoję w miejscu. Prawidłowe tycie w ciąży nie powinno przekraczać 0,5 kg ma tydzień, oczywiście może być mniej.

u nas w

Piotrkowie to rzeczywiscie dziadostwo, nawet nie wiedziałam, ze przysluguje mi tyle usg, tyle, ze chodze prywatnie do sasiadki, ona i tak idzie mi na reke, bo wszystkie skierowania na fundusz mi wypisuje, bo to nie pierwsze dziecko, a malo wciaz kasy odkad jestem na wychowawczym na corke

mialam dodadkowe bad. brzucha, tzn. watroby i tych innych, wiec skorzystalam tez podejrzeniem maluszka, to go 2 raz zobaczylam, ale marzy mi sie to 4d
pozdrawiam

witam po wizycie:-)
Maly waży 1400:-) i widziałam jego strasznie pyzatą buzie!!! wg wagi u lekarza przez 13tygodni przytyłam 3kg!!! hurrrraaaaaaaaaaaaa

mam dosc skróconą szyjke i mam zacząć się oszczędzać.... tylko jak ja mam to zrobić???

no i od maja obowiązkowych badaniem stało się obciążenie 75 glukozą!!!! jasna cholera i w koncu zalicze swój pierwszy raz:wściekła/y::wściekła/y: no i zakoczyłam leczenie zębów:-) ufff i postanowiłam ze w czerwcu zrobie sobie 2 zęby tzn uzupełnie uzębienie które spraciłam po 2 ciązy... zapłace połowe mniej 9ok 700zł więc warto!!

Nataszka piękne wiesci!! uwazaj na siebie:-)

bejbi, nie wiem jak duze/male jest Twoje miasto ale chyba macie tam tez ginekologow na nfz? choc jednego? moje miasto nie jest tak duze a robia i 4d usg za free. Szkoda wlasnie ze nie wiedzialas, ja czytalam liste badan zalecanych w ciazy i pilnowalam, by wszystkie mi zrobiono.

Byłam dziś na usg... no i sie zmartwiłam :( Mała jest troche przymała. 1178g waży... lekarz robiący usg 10 razy mi powtarzał ze nie powiedzialby ze jest jakos chorobliwie mała, że to może być spowodowane moją drobną posturą.. ale no jak ja mam sie nie martwić? no jak...? zreszta on tak mowil tylko po to by mnie uspokoic. Spytałam co robić, czy wiecej jeść czy co...to zaprzeczył, ze broń boże! i że mam sie wiecej ruszac... no a reszte ustalic z prowadzącą lekarką - wizyta u niej we wtorek. No i trzeba bedzie to kontrolować... a to chyba oznacza wiecej usg, prawda? bo jak inaczej?
Poza tym ok, serduszko wyglada na zdrowe, smiac mi sie strasznie chcialo jak mi lekarz zaznaczal na ekranie gdzie są jej wargi sromowe:-D nie chciala zabrac rączki z buźki, wiec mam zdjecia ale nic na nich nie widać. Płyny owodniowe w normie.
Cały czas do góry nogami jest ułożona.

Ostatnia edycja:
Mała Di będą Ci sprawdzać wzrost dziecka ze siatką centylową, tak jak chyba Katjuszce, czy dziecko dobrze przybiera :tak: więc raczej twoja gin. zleci Ci więcej usg ;-) nie ma co się martwić, możliwe że ma twoją posturę i będzie drobną małą kobietką ;-)

mala.di - sądząc po niku i z jaką wagą startowałaś to sądzę że córeczka po Tobie odziedziczy drobną postawę! Najważniejszse że regularnie się badasz i jesteś pod kontrolą, nie martw się!

dziewczyny, ja cytomegalię i toxo robiłam tylko w I trymestrze, teraz juz III - powinnam porozmawiać z lekarką?
w środę mamy wizytę, ciekawa jestem iel Bruno waży - ostatnio byłam taka przejęta tym że pani doktor nie podobało się moje kurczące się COŚ TAM że nawet nie pamiętam ile maleństwo ważyło... Biurę magnez już czwarty tydzień więc mam nadzieję, że ta wizyta będzie pozytywna....

Ja sie staram tak myśleć, że moze po prostu bedzie maleńka, w koncu to u mnie rodzinne... ale jednak gdy ja sie urodzilam wazylam ok. 3,5kg, choc potem moi rodzice jezdzili ze mna do warszawy do Instytu matki i dziecka bo bylam ciagle za chuda. Moja mama na tą chwile wazy jakies 45kg, siostry tez szczupłe.
Ale boje sie jak cholera. oby tylko nie przestala rosnąć.

Na czym polega to mierzenie siatką centylową?? to wlasnie podczas usg? Ech, kurcze, byle do wtorku teraz... mam nadzieje ze cos madrego wymyslismy z moją panią doktor i ze nie bede sie tak martwic juz.

reklama
mala di przestan sie zamartwiac! moja corcia urodzila sie z waga 2540, ale za to byla krotka! 50cm, i byla zdrowa, tyle ze mniejsza niz inne dzieci, moze dlatego ze ja nie za duza jestem, choc urodzilam sie z waga 3300 i bodajze 54cm, takze nie panikuj, pamietaj ze lekarz nie zmierzyl dlugosci tylko wage

Do góry