reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

Aia, ja przed ciążą mało jadłam słodkiego, teraz jem słodkich rzeczy baardzo dużo, ale jednak wątpie, by słodka woda przypadła mi do gustu. wzdryga mną na samą myśl.
już to miałaś w tej ciąży? mi kazali zrobić miedzy 24 a 28tyg. wiec poczekam jeszcze ze dwa tygodnie z tym.

milionka, gratulacje chłopa ! :-) podobno w ostatnim czasie na 100 chłopców rodzi sie 108 dziewczynek, ale u nas jakoś nie widać tej przewagi płci żeńskiej...

reklama
mala.di byłam dziś na wizycie u lekarza (po skierowanie na badania, w tym na to obciążenie glukozą) i babeczka mi powiedziała,że to badanie wykonuje się właśnie między 24 a 28 tc (specjalnie sprawdzała to jeszcze w książce), bo wtedy jest podobno najbardziej miarodajne. Więc ja to pewnie jakoś wypośrodkuję i pójdę w okolicy 25, 26 tc.

Ja juz po:)
Nasza dziewuszka niechciała dziś z nami wogóle wspólpracować:no:
Nie zbadaliśmy serduszka,żyły- wierciła się, przewracała, kopała nóżkami, machała rączkami. Za 2 tygodnie jestem umówiona na kolejne USG,aby wtedy wspólpracowała:tak:
Amelka wazy 380 g, jest ułozona podłuznie miednicowo, wód jest w normie, łożysko na przedniej ścianie.

Dopiero teraz mam lacze internetowe ;) Nasz Synek bo co do plci nie ma juz zadnej watpliwosci znow sie wypial bezwstydnik ;) pomiary wszytkie serca kosci i innych dupereli wszytko perfekt tylko zmartwil nas lekarz jak powiedzial ze ma 2 torbiele w glowce ale dodal ze po 26tyg ciazy wszytko zanika i to bardzo duzo dzieci ma i nie ma to zadnego wplywu na rozwoj dziecka i urodzi sie juz bez tych torbieli. Ale mimo wszytko jak kazda matka sie zmartwilam tym naszczescie to nic powaznego ...

a zgaga mnie pali dzisiaj caly dzien jakby ktos mi ognisko rozpalil i rennie nic nie pomaga :(

Exotic87 ja właśnie dzisiaj ze zgagą mam to samo i teść we mnie wcisnąl szklankę siemienia na wodzie i pomogło:) a broniłam się rekami i nogami :)

reklama
Do góry