reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

Ja zawsze mam i takie i takie. Na połówkowym podobnie. Najpierw badanie szyjki przez pochwę, potem podglądanie dzidzi przez powłoki.

Oferta z USG 3D/4D bardzo atrakcyjna:tak:

usg 3d/4d wymiata w ogóle :-) na zwyklym malo mozna zobaczyc jednak. choc gdybym miala za to płacić 200zl czy ileś, to bym sie nie zdecydowała.

ja miałam mieć tylko usg przez powłoke brzuszną, ale zgłosiłam lekarzowi który mi robił usg (nie jest to moj lekarz prowadzacy) ze mam te bóle, i dlatego na sam koniec, by mnie uspokoic, zrobil dopochwowe by zmierzyc dlugosc szyjki. ale tak to mi sie wydaje, że nie jest to rutynowe i wystarczy ze na fotelu nam lekarze prowadzacy kontrolują szyjke.

gratulacje dla wszystkich dziewczyn ;-)

reklama
ja na sprawdzenie szyjki mam usg dopochwowe jako rutynowe badanie, moja gin. wszystkim bada, u niej jest wywiad, fotel, usg dopochwowe i przez brzuch zerka na dziecko, a chodzę na NFZ :tak:

No i gratulacje dziewczyny super wizyt!

ja na sprawdzenie szyjki mam usg dopochwowe jako rutynowe badanie, moja gin. wszystkim bada, u niej jest wywiad, fotel, usg dopochwowe i przez brzuch zerka na dziecko, a chodzę na NFZ :tak:

No i gratulacje dziewczyny super wizyt!

no to superm masz ja na NFZ i medicoverze mam tylko badanie palpitacyjne czy jak tam sie to zwie, zero usg :( chyba poszukam czegos prywatnie

najpierw dwa razy byłam prywatnie u niej, a teraz się przerzuciłam na NFZ, bo powiedziała mi, że jak mam u niej zostać, to po co płacić, a że niby traktuje pacjentki tak samo, faktycznie nie ściemniała :tak:

Witajcie dziewczyny, ja dziś po rutynowej wizycie. Cała noc nie spałam, bo jak wstałam na fenoterol to potem rozmyślałam o psie i nos zatkany od płaczu:-(, z m rano się spięłam z i tego wszystkiego nie zapytałam lekarza o to co miałam. Z dobrych wieści oficjalnie przytyłam:-), 3 kg. Ważę 50kg i wreszcie doszłam do wagi sprzed ciąży. Szyjka b. długa, zamknięta, anemią to moje wyniki nawet nie są ale podobno fizjologiczne obniżenie, ale żelazo dostałam. Macica jak na złość u niego przez stres musiała być twardsza i mam fenka już do końca ciąży, teraz co 6 h czyli sobie nie pośpię, wstawanie w nocy się kłania. Dobrze znoszę ten lek, dziecko też nie jest przyśpieszone, ale te wstawania, łykania i znów leki. Test obciążenia na kolejną wizytę. Z mała wszytko ok, miałam takie i takie usg, oczywiście kozioł, no i na moje zaparcia czopki glicerynowe.

ja bylam w sobote na badaniach w szpitalu- usg prawidlowe dzidzia jest o 2tyg wieksza niz termin z OM. a poniewaz wiem kiedy "powstala" to nosze w sobie klocka malego:-) 440 gram i nadal wersja peniska miedzy nogami czyli bede miala drugiego syna:-) ajutro polowkowe!

A ja ostatnie USG dopochwowe miałam w 12tc, teraz już tylko przez brzuch, ale też mam mierzoną szyjkę bo na opisie dostaję dokładnie ile ma mm. Co o tym myśleć?

Dzisiaj pojechałam na wizytę do gin na 9:30, okazało się że pocałowałam klamkę≤ pomyliłam dni bo wizytę mam jutro. Trochę się denerwuję tymi wynikami moczu. Dzidzia jakby mniej się rusza. A gdybym wiedziała że wizytę mam jutro to bym dzisiaj powtórzyła ten mocz przed jutrem, a tak to dupa.

reklama
Więc tak usg 3d/4d przełozone na za 2 tgodnie moze i lepiej bo M bd mógł być , a dlatego tak bo moja pani gin zle mi obliczyla bo jest 18 i 4 dzien a nie jak powinno byc teraz 20 no i zeby lepiej bylo widac to tak chwilke widzialam dzidzie pokazalo ze jest okej no i tak na szybko ze dziewczynka ale nadal mam przeczucie ze chlopak a pan doktor powiedzaial ze to dluzej musi pogladac bo doslownie 2 min mialam to usg.
No i polecam bo 200 zl za calosc plyty wszystkie badania i opisy i zdjecia i mila obsuga oddali ladnie pieniazki i czekam na nastepne :)

Do góry