reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

Ja dziś miałam połówkowe, mała zdrowa, wszstsko w porządku :) określił ciąże na ok. 21tydz. i 2 dzień - wg mnie to 20tydz. i 5 dzień :):):) no mniejsza, i tak mało prawdopodobne, że urodzi sie tego samego dnia, co wyznaczony termin :)
Tez tak mam, że co wizyta się stresuję troszkę..niby ok, ale zawsze się zastanawiam, czy tam czegoś nie dostrzeże, wrrr.... to chyba normalne :) gratuluję wszystkim wizyt i trzymam kciuki za te, które przed nami :)

reklama
cornelka o 18 kciuki zaciśnięte daj znać jak po wizycie&&&
ddaga cztery dni różnicy to jeszcze żadna różnica może dzidzia większa,najważniejsze,że zdrowa-córeczka-tak? Kurczę kiedy ja się dowiem co mi buszuje w brzuszku:)
user-offline.png

cornelka, trzymam kciuki za udana badanie. To już za chwilkę :-).
vusia, gratuluję zdrowego Kornelka, a Kornelkowi pięknego imienia :-).
Ja mam jeszcze 5 dni do zwykłej wizyty i 10 dni do ostatniego genetycznego, więc póki co żyję Waszymi wizytami :-p.

cornelka o 18 kciuki zaciśnięte daj znać jak po wizycie&&&
ddaga cztery dni różnicy to jeszcze żadna różnica może dzidzia większa,najważniejsze,że zdrowa-córeczka-tak? Kurczę kiedy ja się dowiem co mi buszuje w brzuszku:)
user-offline.png

Tak, córeczka :) Emilka! Spokojnie, dowiesz się w swoim czasie ;) wiem, że jak się chce wiedzieć to łatwo powiedzieć, ale prędzej czy później będziesz wiedzieć :)

Dziewczyny, troszkę się zdenerwowałam, bo odebrałam wyniki badania ogólnego moczu i wyszło że jest ślad krwi w moczu. Nie mam żadnych plamień, ani otarć (nic nie było ten tego ze 2 tygodnie), nie mam śluzu zabarwionego, mocz jasny, to wyszło w jakimś minimalnej ilości laboratoryjnie, ale jednak. Pozostałe parametry moczu w normie.

Czy któraś z Was tak miała?

Edit: pozostałe wyniki jak ilość erytrocytów, nabłonków i wałeczków są lekko podwyższone i w opisach znalazłam że mogą świadczyć o zapaleniu dróg moczowych lub nerek.

W poniedziałek na szczęście mam wizytę, ale się denerwuję. Czy któraś przechodziła podobną infekcję w ciąży, czy to groźne dla dziecka?

Ostatnia edycja:
Marta, masz prawdopodobnie jakieś zakażenie w nerkach, dziecku nie zaszkodzi bo lekarka za 2 dni włączy Ci leczenie zapewne antybiotyk bezpieczny w ciąży, żeby nie doprowadzić do odmiedniczkowego zapalenia nerek. Może być to też ruszony kamień. Dzieje się tak pod wpływem ucisku macicy na nerki. Może zadzwoń do swojej lekarki uspokoi Cię do poniedziałku.

Ostatnia edycja:
Ja też dzisiaj byłam na comiesięcznej wizycie kontrolnej i USG. Bruno rośnie zdrowo, waż 366g, pani doktor potwierdziła 21 tc i 1 dzień i termin 9 sierpień. Młody był strasznie zajęty łapaniem się za palce stóp co wyglądało cudnie :-D
Mnie trochę pogorszyły się wyniki więc dostałam żelazo, cieszy mnie że krzywa cukrowa poprawna, teraz już z górki -oby tak dalej. Pozdrawuiamy Was serdecznie i życzymy wszystkich miłych wizyt!!

ddaga gratuluję zdrowej córci i udanej wizyty :-D Mam pytanko, czy podpytałaś może lekarza o to kłucie w brzuchu?

Marta może rzeczywiście dla świętego spokoju skontaktuj się z lekarką, jeśli nie będzie Ci to dawało spokoju. Jeśli o moje badania moczu chodzi to od początku mam średnie, albo w nim jakieś bakterie, albo za wysokie ph i dość liczne nabłonki płaskie. Od tego momentu, zgodnie ze wskazaniami lekarki piłam więcej wody, sporo herbatek żurawinowych, mniej czekolady i wyniki się nieco poprawiły (zmniejszyła ilość bakterii i obniżyło ph) . Ogólnie moja forma w ciąży pozostawia wiele do życzenia, no ale staram się by była lepsza.

Cornelka jak tam u Ciebie?

Dziewczyny i jeszcze jedno pytanie (może głupie) odnośnie połówkowego USG - czy ono jest robione przez powłoki brzuszne, czy robi się też usg dopochwowe lub badanie na fotelu?

Dziewczyny i jeszcze jedno pytanie (może głupie) odnośnie połówkowego USG - czy ono jest robione przez powłoki brzuszne, czy robi się też usg dopochwowe lub badanie na fotelu?
a wiec ja za duzo nie moge sie wypowiadac bo jestem na zupelnie innych zasadach :) nie siedzialam na fotelu od poczatku ciazy ani razu :D hah a usg robione przez powlokibrzuszne raczej na pewno

reklama
MieMie u mnie na każdym genetycznym lekarka sprawdza dopochwowo długość szyjki przez dopochwowe i robi jej zdjęcie, reszta przez powłoki. Jak miałaś twardnienie to domagaj się dla świętego spokoju sprawdzenia szyjki na usg transwaginalnym.

Do góry