reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wizyty u lekarza :)

Dzięki dziewczyny za kciuki :-)

No więc jestem po połówkowym, będzie synuś :-) Już przy pierwszym spojrzeniu na monitor pokazał swoje klejnoty :-D
Wszystko ok, wszystkie parametry sprawdzone, wyniki b. dobre, waga 538 gram. Wg usg wiek pokrywa się z terminem z OM i jest 22t2d, czyli termin na 1 sierpnia :-)
W ogóle maluch był bardzo aktywny, co chwila przykładał rączki do buźki, wiercił się i otwierał usta :-)
Ale jestem szczęśliwa!!! :-)

MieMie ja miałam badanie macicy i szyjki na fotelu, potem usg przez brzuch.

Powodzenia na kolejnych wizytach :-)

reklama
Nie dalam rady wczesniej poprosic o kciuki,bo wszystko w biegu bylo dzis. Sle ja juz po polowkowym,dzidzia zdrowiutka,serducho silne i prawidlowe,mozg,nerki,kregoslup i co tam jeszcze wszystko rozwija sie bardzo dobrze! No i totalnie nas robaczek zaskoczyl dajac sie poznac jako NASZA CORCIA!!! :-D nie mozemy z tz uwierzyc ze bedziemy miec sliczna parke,ze tak nam sie udalo :rofl2: okazalo sie ze tylko synka nie mylila intuicja bo mowil ze dziewczynka jest w brzuszku. Jeju,teraz sie bede musiala nauczyc mowic czasowniki z koncowka -la np. zrobila siusiu.Aaaaa,jak to inaczej,jak ja to ogarne,ale cudnie! O matko,teraz to jestem mega szczesliwa!!!! :-)

Oczywiscie pozostalym mamuskom po wizytach serdecznie gratuluje!!!!

Ostatnia edycja:
Cornelka gratuluję synka :-)- zdrowego, dużego, aktywnego :tak:

La Remi również gratuluję Tobie wspaniałych wieści, które Cię uszczęśliwiły :-D

Muszę przyznać, że osobiście bardzo mnie cieszą Wasze relacje z wizyt, szczęśliwe opisy. Ja mam wizytę za 1.5 tygodnia (u mojej ginekolog i za ponad 2 tyg. połówkowe, więc każda informacja jest bardzo cenna.

Aha, muszę Wam powiedzieć, że udało mi się znaleźć na grouponie atrakcyjną ofertę na usg 3d/4d za 59 zł ( w cenie zdjęcia, filmik z nagraniem oprawione w teczkę). Moim zdaniem korzystna oferta.

Kamilka ta oferta była chyba przedwczoraj. Ale co jakiś czas wznawiane są różne promocje na usg 3d/4d właśnie na grouponie (może gdzieś indziej również), więc warto od czasu do czasu je śledzić.Można w google wpisać Usg 3d/4d groupon i nazwę miejscowości i powinny pojawić się ewentualne, aktualne oferty :tak:

ddaga, summerbaby, cornelka, LeRemi gratuluję udanych wizyt i poznania płci maluszków:-D Cudnie się czyta takie wieści!!!

Mart pewnie masz jakąś infekcję dróg moczowych, choć piszę jedynie na bazie informacji "zasłyszanych", bo sama podobnych nie przechodziłam. Skontaktuj się z lekarką i skonsultuj, tak chyba najrozsądniej, coby się nie zadręczać. Mam nadzieję, że to bzdecik:tak:

MieMie pisze:
Dziewczyny i jeszcze jedno pytanie (może głupie) odnośnie połówkowego USG - czy ono jest robione przez powłoki brzuszne, czy robi się też usg dopochwowe lub badanie na fotelu?

Ja zawsze mam i takie i takie. Na połówkowym podobnie. Najpierw badanie szyjki przez pochwę, potem podglądanie dzidzi przez powłoki.

Oferta z USG 3D/4D bardzo atrakcyjna:tak:

Karola hehe, calkiem niedawno ja do Ciebie pisalam dokladnie to samo o parce i cichaczem myslalam jak to sie "robi":-D Fajnie fajnie bedzie, jeszcze do konca chyba do mnie nie dotarlo;-)

reklama
Do góry